Ericsson ще осигури възможност за разговори през Wi-Fi и нови услуги за Cable & Wireless

0
40

Ericsson ще извърши ъпгрейд на основната мрежа на Cable & Wireless в Панама с IMS и Evolved Packet Core решение, които ще осигури възможност за конвергенция на фиксираната и мобилна мрежа и ще добави привлекателни услуги за абонатите като разговори през Wi-Fi и voice over LTE (VoLTE). С помощта на смартфони, поддържащи функцията за обаждане през Wi-Fi, потребителите могат да провеждат разговори, използвайки стандартната телефонна услуга на оператора си у дома през собствената си Wi-Fi точка за достъп. Това е особено предимство, когато клетъчното покритие в затворени пространства е неравномерно, или за пътуващите в чужбина, които ползват Wi-Fi точки за достъп.

Карло Алони, изпълнителен вицепрезидент и главен технически и информационен директор в Cable & Wireless Communications, сподели: “Нашите абонати в Панама търсят все по-голяма свобода за провеждане на разговори навсякъде, при това с по-добро качество през цялото време. Този ъпгрейд ще ни даде възможност да им осигурим лесно и безпроблемно най-добрите условия за гъвкави комуникационни услуги.”

Решението на Ericsson за провеждане на разговори през Wi-Fi calling се базира на Evolved Packet Core (EPC) с шлюз за Wi-Fi мобилност (комбинирани ePDG и TWAG) и Ericsson IP Multimedia Subsystem (IMS). Решението е тествано и верифицирано с марки смартфони, които поддържат възможност за провеждане на разговори през Wi-Fi.

IMS ще поддържа и voice over LTE услуги, които ще бъдат активни много скоро. Понастоящем тече процесът на внедряване, интеграция и пускане в експлоатация.  

Клейтън Круз, вицепрезидент на Ericsson за Латинска Америка и Карибския регион, заявиs: “С това решение Cable & Wireless ще може да се възползва от една ефективна основна мрежа за множество комуникационни цели. Наред с това, ще разгърне и потребителски изживявания с най-високо качество в комуникационните си услуги, като доставя HD гласови и видео разговори без всякакви смущения на повече места.”

В доклада на Ericsson ConsumerLab “Wi-Fi разговорите вече имат своя глас,” (юли 2015), 5 от 10 респонденти от Съединените щати казват, че биха използвали подобна услуга, ако бъде налична.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари