ERP Academy обсъди перспективите пред технологичното образование и партньорството с бизнеса в рамките на председателството на Съвета на ЕС

0
114
Fiber optical connections with servers
Отговорността за по-доброто образование не е само на Министерството на образованието и науката (МОН), a и на цялото общество, включително и бизнеса.

Компаниите могат да направят важни стъпки за да подпомoгнат развитието на образованието и доближаването му до реалните изисквания на обществото. Инициативата трябва да дойде и от двете страни. Положителни примери в тази насока вече има не малко. Tова са само част от изводите, направени при участието на Анастас Шопов, представител на Българската асоциация за информационни технологии и ERP Academy в рамките на конференцията Educate to Create.

Събитието се проведе на 19 и 20 април в София Тех Парк, като част от българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Организатори бяха Министерството на образованието и науката и Генералната дирекция по образованието, младежта, спорта и културата към Европейската комисия. Фокусът беше върху възможностите за повишаване креативността на младите хора в Европа и подобряване на техните дигитални умения.

Анастас Шопов се включи в панела „Образователни и бизнес партньорства за креативност и технологии“. Той беше фокусиран върху подобряване партньорството между бизнес и образование и добрите примери в областта.

„Младите образовани хора са най-големият актив на технологичната индустрия и активната работа в сферата на образованието е важна част от дейността на БАИТ.

Затова имаме работна група по образование, която си сътрудничи много тясно с Министерството на образованието и науката. Имаме редовни срещи, на които дискутираме възможностите за по-тясно партньорство между образованието и бизнеса.

Организираме и множество инициативи, при които специалисти от бизнеса стават гост – лектори в университетите. Представяме и най-новите технологии и тенденции, включваме се в създаване на учебната програма по предмети, свързани с информационните и комуникационни технологии“ – сподели Анастас Шопов пред международната аудитория на форума.

Той разказа също за опита на БАИТ. Тя е първата, най-голямата и влиятелна организация за развитие на информационните и комуникационни технологии у нас. Съществува още от 1995 година. Днес тя има 100 члена от сегменти като хардуера, софтуерните разработки, системната интеграция, телекомуникациите, финтех, интернет на нещата и др.

Шопов даде пример и с организацията ERP Academy, която успя да обедини множество водещи компании от сегмента на бизнес софтуера и да реализира редица успешни образователни инициативи, съвместно с различни университети.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари