GLOBUL готов за премахване на автоматичното подновяване на договорите

0
12

За пореден път GLOBUL изрази решителността си да премахне клаузата за автоматично подновяване от индивидуалните договори на настоящите и новите си клиенти по време на кръгла маса, организирана от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с участието на представители на други регулаторни органи и на трите мобилни оператора.

„GLOBUL ще предприеме нужните действия по премахване на спорната клауза от срочните договори след като бъдат уточнени конкретните параметри, начин, условия и срокове за това”, заяви Ясен Гуев, Директор „Корпоративна политика” на оператора. След извършени проверки, в компанията е установено, че актуализирането на договорите за нови абонати ще отнеме приблизително два месеца. „Практиката за автоматично подновяване на договорите трябва да бъде преустановена и от доставчиците на фиксирани услуги, интернет и телевизия”, допълни г-н Гуев.

Във връзка с актуалната тема за преносимостта на номерата, GLOBUL винаги е подкрепял мерките за облекчаване на процеса, включително въвеждането на процедурата „на едно гише”, която максимално улеснява клиентите чрез посещение единствено на офиса на приемащия оператор.

По време на кръглата маса бяха дискутирани и редица други въпроси, включително относно кредитния лимит. Както е регламентирано в Общите условия на GLOBUL, този лимит няма задължителен характер и операторът може да уведоми клиента при наближаването или достигането му. Освен това неговата стойност подлежи на промяна и актуализиране от страна на GLOBUL.

По отношение на нежеланите рекламни съобщения, получавани от абонатите под формата на SMS, операторът е предвидил и осигурил възможност на своите абонати да се откажат от получаването им чрез всички канали за комуникация с компанията.

GLOBUL подкрепя и ще продължи да подкрепя всички мерки в полза на потребителите и възможността им за свободен избор на доставчик на телекомуникационни услуги.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари