fbpx
5.8 C
София

HP покорява света на гейминга с OMEN X

Най-четени

HP Inc. представи нова линия от геймърски продукти, предназначени специално за геймърите, нуждаещи се от най-доброто и завладяващо игрово изживяване. Новите гейминг продукти от висок клас на HP, а именно: настолният компютър OMEN X Desktop, преносимият OMEN 17 Laptop, извитият дисплей OMEN X Curved Display и аксесоарите OMEN with SteelSeries, имат за цел да осигурят агресивната производителност и гъвкавостта, необходими за персонализирането на всеки детайл, който би засилил тръпката от геймърските турнири.

 

Настолният компютър OMEN X Desktop е създаден за сериозните геймъри, нуждаещи се от иновативна и убийствена производителност в едно напълно персонализируемо шаси – нещо, което не винаги се предлага от традиционните производители на компютри“, сподели Луи Перин, директор „Потребителски продукти“ в звеното за персонални системи на HP Inc. за региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). „Инженерите на HP съчетаха уникален дизайн, позволяващ максимален контрол на температурата, с поддръжка на стандартни за индустрията компоненти, за да дадат възможност на истинските ентусиасти да актуализират редовно машините си с най-новия хардуер за максимална производителност с персонализируемaта платформа.“

 

Предложенията от серията OMEN X са продължение на обявеното през май унифицирано гейминг портфолио на HP, чиято цел е да увеличи максимално игровата производителност. Марката OMEN X се фокусира върху свръхнадеждни и висококапацитетни продукти, създадени да осигурят безкомпромисни иновации за гейминг потребителите.

 

 

 

Настолна производителност за пълно надмощие

 

OMEN X включва най-новите графични технологии, в т.ч. двучипови видеокарти NVIDIA GeForce GTX 1080, за неповторимо визуално качество на всяка игра. Процесорите 6-то поколение Intel Core i5/i71 с възможност за овърклок2, в съчетание с VR-съвместимия графичен процесор (GPU), ще осигурят безупречни и всепоглъщащи VR и 4K изживявания,  дори и при най-взискателните игри.

 

HP разработи несравнима охлаждаща система, с която геймърите ще запазят хладнокръвието си дори и под напрежение и ще се възползват от максималната производителност и пълния потенциал на хардуера. Революционната система за контрол на температурата включва трикамерен дизайн за разделяне на компонентите и оптимизиране на температурата с отделно охлаждане във всяка камера. Освен това OMEN X Desktop осигурява поддръжка на до три 120-милиметрови радиатора за водно охлаждане с отвори на горния капак и стойка, издигаща кутията на разстояние от повърхността, което от своя страна спомага за засмукването на студен въздух и оттам за максимална вентилация.

 

Други водещи характеристики:

 • Софтуерът OMEN Control дава възможност за цялостно управление на дизайна, в т.ч. персонализиране на LED осветлението и коригиране на яркостта в реално време
 • Шасито отговаря на стандартите в индустрията за безпроблемна надстройка и модификации
 • „Tool-less“ достъп (без нуждата от крепежни елементи) до хардуера и скрит инструментариум в шасито за монтаж на нови компоненти

 

Възможността за сглобяване на компютър от нулата е от изключително значение за истинските гейминг маниаци и е една от ключовите отличителни черти на OMEN X Desktop. Ентусиастите, които предпочитат да асемблират и модифицират машините си сами, могат да закупят празно шаси OMEN X като самостоятелна опция за всепоглъщащо „направи си сам“ компютърно изживяване. Самостоятелното шаси предлага същите възможности за охлаждане като трикамерния дизайн и поддържа общоприетите стандарти, осигурявайки безпроблемното асемблиране, което потребителите очакват. 

 

Лаптоп OMEN 17 с нова графика от NVIDIA

Последният модел от серията OMEN с диагонал на екрана от 17,3 инча (43,9 см) е предназначен изцяло за т.нар. „пърформанс геймъри“. Оборудван с най-новата графика NVIDIA GeForce GTX, преносимият компютър е сред най-високо производителните геймърски лаптопи на пазара в момента и най-лесно преносимите с дебелина от едва 32,9 мм и тегло от 3,2 кг3.

 

OMEN 17 Laptop е разработен специално за геймърите и гарантира всепоглъщащото изживяване и гъвкавостта, необходими за безмилостни битки и съревнования.

Ключови характеристики:

 

 • Най-новите графични технологии NVIDIA GeForce GTX 1060 и 1070 осигуряват бързо и плавно игрово изживяване с нисък разход на енергия
 • Дисплей технологията G-SYNC оптимизира гейминга като синхронизира честотата на опресняване с графичния процесор
 • Четворни високоговорители с аудио от Bang & Olufsen и технология HP Audio Boost за реалистично качество на звука
 • Добавянето на Mini Display Port осигурява поддръжка за двойно 2K или 4K възпроизвеждане и стрийминг
 • До 4K разделителна способност на дисплея с 300 нита за изключителна яснота и по-високо качество на гейминга и забавленията
 • Поддръжка на виртуална реалност (VR-Ready) за геймърите, които искат да са подготвени за следващата стъпка в гейминга – VR игрите
 • Полимерна батерия с мощност 95W за поддръжка на най-новите графични процесори на NVIDIA и до 7,255 часа време за работа.

 

Извит дисплей OMEN X by HP Curved Display – Потопете се!

Качеството на дисплея се отразява на цялостното гейминг преживяване – ето защо, за да допълни екосистемата на OMEN, HP представя извития дисплей OMEN X Curved Display, осигуряващ ново ниво на реализъм и усещане за потапяне в картината. Извитият дисплей е първият на HP с технологията NVIDIA G-Sync, съчетаващ най-новите технологии с по-голям избор за потребителите, които търсят широки зрителни ъгли и плавно игрово изживяване.

 

Аксесоари OMEN by HP with SteelSeries – Победата е близо!

За да допълни и усъвършенства още повече потребителското изживяване със серията OMEN, HP работи съвместно със SteelSeries, за да представи новата линия аксесоари, създадени за по-добър геймплей и изключително превъзходство пред конкуренцията.

 • Слушалките OMEN Headset with SteelSeries включват олекотена конструкция за равномерно разпределение на теглото по цялата лента, позволяващо на геймърите да играят по-дълго и по-удобно.
 • Клавиатурата OMEN Keyboard with SteelSeries дава възможност за персонализация с над 16,8 млн. цвята за създаването на уникални цветови схеми и промяна на цветовете в съответствие с геймплея.
 • Мишката OMEN Mouse with SteelSeries включва функции за ненадмината производителност с възможности за персонализация, в т.ч. RGB осветеност, 6 напълно програмируеми бутони за по-бързи действия и нулево хардуерно ускорение за 1:1 проследяване и точни движения.
 • Падът за мишка OMEN Mouse Pad with SteelSeries предлага висококачествена гумирана основа против плъзгане и високо ниво на прецизност, благодарение на издръжливата си, равна и гладка повърхност.

 

Софтуерът за платформата OMEN се предлага предварително инсталиран на компютрите от серията, като включва приложения както за клавиатурата, така и за мишката, което от своя страна позволява на геймърите да се възползват от множество функции с междуплатформена поддръжка и система за облачна синхронизация, за да разполагат винаги с любимите си настройки.

 

Предизвикателството OMEN Challenge by HP на Gamescom 2016

HP ще организира третото си OMEN Challenge в Европа по време на изложението Gamescom 2016, което ще представи една от най-популярните компютърни игри в света “CS:GO” на Valve. В рамките на OMEN Challenge – първата екшън игра наживо, която ще се излъчи по Twitch – отборът по CS:GO на Mousesports ще предприеме Flipsid3 тактики, в които отборите ще са подложени на различни „мъчения“ и изложени на природните стихии, в т.ч. силни пориви на вятъра, студ и т.н., имащи за цел да тестват физическата сила и уменията на елитните геймъри. Въоръжени с най-новите персонални компютри OMEN by HP, професионалните геймъри ще бъдат доведени до абсолютния предел на възможностите си, докато зрителите на Twitch гласуват наживо и онлайн как да ги разсеят.

OMEN Challenge, част от изложението Gamescom, ще се състои в Зала 9 на ESL Arena в Кьолн, Германия, на 18 август, четвъртък, 22:00 ч. ЦЕВ. Можете да гледате предизвикателството и във видео платформата Twitch: www.twitch.tv/omenchallenge.

 

Цени и наличност 6

 • Настолният компютър OMEN X Desktop се очаква на пазара в EMEA през септември на начална цена от 2 299 евро; самостоятелното шаси OMEN X ще се предлага на стартова цена от 599 евро.
 • Извитият дисплей OMEN X by HP Curved Display се очаква да е наличен в ЕМЕА в началото на 2017 г.
 • Преносимият компютър OMEN Laptop с диагонал на екрана от 17,3 инча се очаква на пазара в EMEA през септември на начална цена от 1 499 евро.
 • Аксесоарите OMEN by HP with SteelSeries се очакват на пазара в EMEA през септември на начални цени от: 79,99 евро за слушалки OMEN; 99,99 евро за клавиатура OMEN; 59,99 евро за мишка OMEN; 19,99 евро за пад за мишка OMEN.

(1)     Многоядрените технологии са предназначени за подобряване на производителността на определени софтуерни продукти. Не всички клиенти или софтуерни приложения ще могат да се възползват от предимствата на тази технология. Изисква 64-битова изчислителна система. Ефективността и тактовата честота ще варират в зависимост от натовареността на приложенията, както и от хардуерната и софтуерната конфигурация. Номерацията на Intel не е мярка за по-висока производителност.

(2)     Промяната на тактовата честота и/или напрежението може да доведе до: 1) намаляване на стабилността на системата, както и на периода на експлоатация на системата, процесора и други компоненти; 2) неизправност на процесора и други компоненти на системата; 3) по-ниска производителност на системата; 4) повреди в резултат на прегряване и други щети; 5) засягане на целостта на системните данни. HP и Intel не са тествали и не предоставят гаранции за експлоатацията на процесора извън неговите спецификации. HP и Intel не са тествали и не предоставят гаранции за експлоатацията на други системни компоненти извън стандартните им спецификации.  HP и Intel не гарантират, че процесорът и другите компоненти на системата, включително, ако се използват с променени тактови честоти и/или напрежение, ще бъдат годни за специфична употреба.

(3)     Теглото зависи от конфигурацията.

(4)     Гледането на 4K изображения изисква съдържание със разделителна способност 4K.

(5)     Windows 10 / MM14 животът на батерията варира в зависимост от различни фактори, в т.ч. модел на продукта, конфигурация, заредени приложения, функции, използване, безжична функционалност и настройките за управление на захранването. Максималният капацитет на батерията ще намалява с времето и употребата. За повече информация, вижте: www.bapco.com

(6)     Прогнозни крайни цени. Реалните цени могат да варират


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини