Huawei засилва сигурността на потребителските данни чрез нови технологии

0
457
Лицевото разпознаване и сензорът за пръстов отпечатък повишават максимално нивото на защита на новите смартфони на компанията

Една от най-дискутираните теми в цяла Европа в момента е защитата на личните данни. Всяка седмица чуваме новини за кибер атаки и изтичане на данни, засягащо множество компании и техните служители. В същото време се отделят все повече време и средства за създаването на технологии, които да повишат сигурността на персоналните данни. В интернет можете лесно да намерите всевъзможни статии за това как да запазите данните си в безопасност – съвети за допълнително подсигуряване на паролите, приложения и програми, възпрепятстващи неидентифицираните опити за влизане в базата данни и оказващи помощ при евентуално загубване на устройството…

 И това е едва началото. „Големите риби“ в света на социалните мрежи все по-интензивно се стремят да образоват своите потребители по отношение на защитата на техните лични данни

Всеки път, когато вие или някой друг влезете в акаунта си от непознато устройство, незабавно получавате известие, което ви уведомява за потенциалната опасност. Виртуалната безопасност вече е приоритетна и в публичната администрация, която се стреми да не изостава от най-актуалните юридически тенденции в тази област.

Разбира се, безопасността на личните данни от доста време е водещ приоритет и сред производителите на смартфони, които полагат все по-сериозни усилия за създаването и усъвършенстването на нови технологии, които да засилят защитата на потребителските данни. Съвсем наскоро Huawei внесе допълнителни подобрения в своя сензор за пръстов отпечатък, вграден в дисплея на новия Mate 20 Pro.

Смартфоните са устройства, които съдържат в себе си голям обем както от лична, така и професионална информация за своите притежатели – телефонни номера, снимки, приложения за запознанства, поверителна служебна информация и дори такава за нашето здраве или финанси

Смартфоните съдържат най-ценната за нас информация и достъпът до нея би трябвало да бъде възможно най-труден за вънни лица.

Успешното опазване на личните данни зависи в еднаква степен както от самите потребители, така и от производителите. Преди броени дни Huawei, вторият най-голям производител на смартфони в света, пусна на пазара новата си флагманска серия Mate, която се гордее с иновативни технологии, създадени специално за да повишат нивото на защита на потребителските данни.

Една от тях е 3D технологията за лицево разпознаване на Huawei Mate 20 Pro. Иновативната технология на новия флагман на Huawei сканира лицето на потребителя, позовавайки се на 30 хиляди виртуални опорни точки върху него. 3D Face Unlock технологията разпознава лицето на своя притежател за около 600 милисекунди, като вероятността за грешка е под едно на милион

3D технологията за лицево разпознаване вероятно ще бъде все по-широко използвана в случаите, когато потребителите искат да осъществят електронно плащане чрез своя смартфон. ОСвен тези неща технологията благоприятства цялостната потребителска сигурност като функционира съвместно с приложения като PrivateSpace, AppLock, File Safe и PrivateScreen.

Технологията PrivateScreen заслужава специално внимание, тъй като при нея чрез лицево разпознаване можете да получите достъп до специален раздел от телефона, в който да съхранявате най-поверителната за вас информация, като я преместите там директно от главното меню. След завършване на настройките само потребителят със зададените биометрични характеристики ще може да получава достъп до информацията, съхранявана в PrivateScreen. По този начин технологията осигурява спокойствие на хората, за които е най-удобно да съхраняват важна информация на своя смартфон.

В 21 век информацията е една от най-важните валути, а смартфоните са се превърнали в съвсем обичайни хранилища за нея. Точно поради тази причина е препоръчително да изберете смартфон, който притежава най-развитите технологии за защита на данни. Що се отнася до предпазването на поверителна информация още малко сигурност никога не е излишна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари