Huawei определя нови тенденции в мобилните биометрични технологии

0
132

Huawei продължава да поставя нови тенденции в мобилните технологии.

Лансираните през април P9, P9 Plus и P9 Lite с най-бързите и най-точните четци на пръстови отпечатъци, за пореден път доказват, че вниманието към детайлите и иновациите са предпоставки за удовлетвореността на клиентите.

 

Huawei не спира с подобряването на вече съществуващите решения, а е в постоянно търсене на нови технологии. В съответствие с тази философия, изследване, проведено през 2014 г., доведе до създаването на смарфона Ascend Mate 7 – първият Android смартфон с четец за пръстови отпечатъци. Това нововъведение доведе до революция в биометричните системи за сигурност на смартфоните, ускорявайки с над 80% по-бързо отключването на устройството, сравнено с обикновено отключване чрез плъзгане на пръста над сензора.

През 2016, в резултат на продължаващата работа по подобряване обслужването на клиентите, Huawei предлага биометрични решения, които поставят нови стандарти. Новото поколение четци, базирани на 3D сканиране на пръстови отпечатъци, както е при телефоните от групата на P9, предлага невиждани скорост на работа и прецизност, които правят отключването още по-бързо и минимизират риска от грешка, изискваща повторно сканиране.

„Напълно осъзнаваме колко са важни сигурността на данните и лесната употреба. Нашата развойна база ни позволява да разработваме уникални технологии, с които смартфоните на Huawei осигуряват най-висока степен на сигурност и лесна употреба – без никакъв компромис!“, споделя Джеферсън Жанг, директор отдел „Потребителски устройства” в България и Македония

Първата голяма иновация на Huawei е позициониране на четеца за пръстови отпечатъци на гърба на панела. Това място помага да се избегнат много проблеми: необходимостта от неудобно огъване на пръстите, което принуждава потребителя да промени захвата и може да доведе до неволно изпускане на телефона; или грубия вид на устройството, причинен евентуално от необходимостта за разширяване на панела, за да се побере четецът под екрана. При P9, P9 lite и P9 Plus, четецът на задния панел помага да се запази здравия захват, осигурява оптимален ъгъл за поставянето на пръста и по този начин увеличава прецизността на сканиране и предпазва от неволно докосване.

При четците в семейството на P9, 3D сканирането на пръстови отпечатъци се осъществява едновременно на четири нива. Първото ниво включва откриване на модела в картографираните пръстови отпечатъци. Второто ниво търси и идентифицира характерни формации на пръстовите отпечатъци, а третото – отклонение от неговата посока. Четвъртото ниво е сканиране на дълбочината и специфика на гънките в отпечатъка, които помагат да се създаде триизмерен образ. Благодарение на това се елиминира възможността да се ползват фалшифицирани пръстови отпечатъци.

Използваният Next FPC 1021 сензор ползва 160х160 пикселова матрица, която разчита информацията за пръстовия отпечатък в 256 степени на сивото, докато други, конкурентни устройства използват 88х88 матрица или най-много 54х114 пиксела, което дава не само по-ниска резолюция, но също означава видимо намалена прецизност за разпознаване, поради по-малката дълбочина на сканиране. Освен това, Next FPC 1021 е изключително устойчив на външни условия като триене, надраскване, намокряне, има рекордно ниско използване на енергия (по този начин пести и батерия) и работи с еднаква прецизност, независимо дали пръстът е влажен или сух.

Четецът използван при смартфоните Huawei е най-бързият на пазара. Докато конкурентите предлагат между 1.5 и 1.7 секунди за сканиране и разпознаване на пръстовия отпечатък, четецът на P9 идентифицира потребителя и отключва устройството за по-малко от 0.5 секунди!

Използването на четиристепенна идентификация и висока резолюция на 3D сканиращия сензор помагат да се постигнат, невиждани иначе, прецизност и сигурност. Четецът на Huawei P9 е показвал проблеми при разпознаването на пръстов отпечатък при едва 1% от случаите, което е три пъти по-рядко в сравнение с други телефони! Благодарение на бързото и надеждно идентифициране на собственика, стана възможно да се отхвърлят грешни опити за достъп, без да е необходимо телефонът да се включва от състояние на неактивност. Това помага да се избегне разреждане на батерията, когато четецът на неизползвания телефон е докоснат от друг обект, с подобни на човешките пръсти характеристики.

Най-високият клас технология, използван в четците на пръстови отпечатъци, е придружен от изтънчен софтуер, който позволява да се използват предимствата на уникалните им възможности: потребителите на P9, P9 Plus и P9 Lite могат да използват четците и за  отговаряне на обаждания, разглеждане на снимки, спусък за заснемане на фотографии или изключване на алармата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари