Huawei представи документален филм, посветен на България

3
58

Huawei отново се обръща към потребителите на мобилни устройства с ново послание, с което заявява социалната си ангажираност. Използвайки качествата и предимствата на модерните технологии, компанията иска да стимулира диалога между поколенията, стартирайки проекта #ShowBulgaria – пътувай и покажи красотите на България на своите близки чрез технологиите.

В съвременния свят технологиите все повече разделят поколенията и допринасят за увеличаване липсата на пълноценна комуникация между тях. Оказва се, че все по-малко отделяме време за общуване с нашите по-възрастни близки.  Наблюдават се и други две силно изразени тенденции: само 20% от хората в България над 55 години имат достъп до технологии, в сравнение със средния показател за Европа от 36%, а само 10% от хората над 65 години у нас осъществяват туристически пътувания в страната и извън нея (по данни на Евростат за 2014 г.)

Като отговор на тези тенденции в съвременната социална антропология, Хуауей засне емоционално документално видео, насърчаващо общуването между възрастните и младите хора, посредством смарт технологиите. Видеото #ShowBulgaria показва някои от най-красивите кътчета на България, а участниците в него са двама възрастни хора и един млад фотограф.

Сюжетната линия представя баба Минка и дядо Асен от китното село Оряховец в Родопите, които никога не са имали възможността да опознаят красивата природа и забележителностите на страната. Фотографът Владислав Терзийски прави обиколка из Родопите, когато случайно се запознава с тях. Опознавайки техния живот, протекъл изцяло на село, той решава да сбъдне мечтата им и да им покаже България такава, каквато те никога не са имали възможност да видят. Фотографът им оставя един таблет и предприема вълнуващо пътешествие из страната, по време на което чрез лайв стрийм връзка споделя с тях снимки и спиращи дъха гледки от връх Шипка, Асеновата крепост, „Потопената църква“ на яз. Жребчево, нос Емине, Седемте рилски езера, Рилския манастир, Велико Търново, Несебър, София, Пловдив.

В историята на баба Минка и дядо Асен могат да се припознят много възрастни хора в България. Те никога не са могли да опознаят красивата ни страна поради различни и нелеки обстоятелства в техния живот. Хуауей призовава младите хора да променят това и чрез смарт технологиите и техните функционалности да споделят своите пътувания с по-възрастните близки и роднини, общувайки повече с тях.

Продукцията #ShowBulgaria е заснета в продължение на 5 снимачни дни от 2 екипа. Единият екип проследява автентичния начин на живот и реакциите от гледките на живо на баба Минка и дядо Асен, а другият пътува с фотографа, изминавайки над 2000 км. Музиката във филма е специално композирана от етно-джаз група Outhentic – млади творци, също от родопския край. Групата не е случайно избрана от Хуауей – творчеството й дава модерен живот на фолклорната музика, което съвпада с философията и ценностите на компанията.

А ето го и самото видео:

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари