Huawei представя интересно сравнение между мощния P10 и компютрите от старото и новото поколение

0
68

Повечето от нас са наясно с факта, че смартфонът е като мобилен компютър – снабден с тъч скрийн и мобилна операционна система. Флагманът на Huawei P10, тънък само 7 мм, притежава батерия, позволяваща гледането на филми в продължение на 12 часа, осем-ядрен процесор и голяма памет, сензори и други допълнителни елементи. Заслужава си да се замислим колко мощни всъщност са устройствата, които носим със себе си постоянно.

Първите компютри заемаха големи пространства (цели етажи в университети). Те стояха под бюрата и разполагаха с едва 1 килобайт RAM памет и един мегабайт дисково пространство. Дискетите обикновено имаха 1 или 2 програми. Що се отнася до най-новите смартфони, говорим за несравнимо по-големи параметри. Капацитетът на вградената памет при Huawei P10 е 64 GB, освен това може да се увеличи с допълнителна micro SD card до 256 GB!

Подобни различия откриваме и по отношение на процесора. Популярният Intel 386 е с честота 33 Mhz. Този на Huawei P10 е с 2.4 GHz и да не забравяме, че смартфонът има 8-ядрен процесор, а старите компютри имат едва едно ядро. Разликите при производителността са наистина несравними!

Старите компютри не могат да възпроизвеждат YouTube видеа, дори в най-ниска резолюция. Стриймването от интернет изисква достатъчна мощност. Дори елементарния плейбек на видео в резолюцията на аналоговата телевизия, беше нелека задача за тези компютри. Сега смартфоните като Huawei P10 записват и възпроизвеждат видео в 4K резолюция! Никой не се и замисля дали смартфонът е достатъчно бърз, за да пусне отново видео. Съвсем естествено е вече да се справя безпроблемно със задачата, защото мултимедията е силата на модерните мобилни устройства.

Както при паметта и капацитета, забелязваме голям прогрес и в други сфери. Преди мобилните устройства всички лаптопи имаха екрани със слаб контраст и цветове. Гледайки лаптопа под ъгъл, на екрана се виждаха всички цветове на дъгата. Проблемът засягаше както най-евтините, така и по-скъпите устройства. Сега, Huawei P10 разполага с Full HD екран с честота на пикселите от 432 PPI (пиксела на един инч) – дори най-малкият текст се вижда ясно и се чете добре. Дисплеят, произведен чрез IPS-NEO технологията, притежава дълбоки, наситени цветове и, гледайки го под ъгъл, няма да окаже влияние върху качеството на картината.

Възможностите на смартфоните впечатляват не само в сравнение със старите устройства. С развитието на технологиите някои от елементите в мобилните устройства се наложиха при лаптопите. Смартфоните имат две големи предимства пред компютрите: мобилност и интегриране на множество функции в едно устройство. Телефонът винаги е включен и готов за работа. Да отговорим на съобщение през смартфона е по-бързо и удобно, отколкото да си вземем лаптопа и да изчакаме операционната система да стартира.

Huawei P10 притежава страхотна двойна камера разработена съвместно с Leica. Снимката може да бъде  коригирана директно в телефона, позволявайки ни бързо и лесно да използваме много интересни ефекти. В резултат перфектната снимка може да бъде споделена директно в социалните мрежи или изпратена на семейството и приятелите. Много по-удобно и бързо е, отколкото да сваляме снимки на компютър и да ги коригираме след това на сложен графичен софтуер.

Смартфоните произлизат от компютрите и споделят много функции с тях. Те използват познати възможности, за да достигнат изцяло ново ниво – моментален достъп до услуги, които са винаги на наше разположение, независимо къде се намираме. В ръката си разполагаме с мощта на компютър, скрит в нашия джоб или чанта. Смартфонът предлага най-добрите характеристики на компютрите, а P10 е истинското олицетворение  на това.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари