fbpx
5.1 C
София

IBM Watson ще трансформира индустриите

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Според проучване на IBM сред над 4 000 ИТ специалисти от 93 държави и 25 индустрии – 2011 IBM Tech Trends Report, усъвършенстваните възможности за анализ на данни на суперкомпютъра Watson ще допринесат за трансформиране на индустриите, които управляват големи обеми от данни. Анкетираните посочват образованието и здравеопазването като областите, които биха могли да се възползват най-много от модерната технология на IBM, като към тях добавят и финансовите услуги и държавната администрация.

„Резултатите са ясни. Мобилни компютърни системи, облачните системи, бизнес аналитичните системи са надминали очакванията на пазара и в днешно време са част от ИТ стратегията на всяка съвременна организация“, каза Николай Драмов, Директор отдел Системи и Технологии, IBM България. „ИТ професионалистите могат да развият умения, необходими, за да използват в работата си всички тези технологии, с което ще бъдат подготвени да посрещнат нарастващите изисквания и търсене от страна на бизнеса през следващите години“, допълва Николай Драмов.

Резултатите от проучването показват нарастваща нужда от технически умения в областта на бизнес анализа, социалните бизнес каузи, мобилните компютърни системи, технологиите с отворен код и облачните технологии. Тези четири технологии са по-свързани помежду си, затова при въвеждането на една от тях е нужно да се приложат и останалите технологии.

Проучването дава възможност на ИТ специалистите и експертите от различни бизнес сфери да се запознаят с уменията и технологиите, които ще се използват и търсят най-много през следващите няколко години. Основните изводи от проучването 2011 IBM Tech Trends Report са:

• 87% от анкетираните смятат, че технологиите с отворен код и отворен стандарт ще играят ключова роля в бъдеще при разработването на приложения
• През следващите две години повече от 75% от организациите по света ще се възползват от услугите на облачните системи
• 51% от анкетираните посочват приемането на облачните технологии като част от тяхната мобилна стратегия
• Културните различия в различни региони по света оказват влияние върху приемането на социални дейности в бизнес. 57% от бизнеса в Индия прилага социални каузи, в САЩ този процент е 45%, в Китай 44%, а в Русия 19 %.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини