fbpx
5.8 C
София

LG обяви финансовите си резултати за 2022 година

Най-високите годишни приходи в историята на компанията, благодарение на заложените стабилни основи

Най-четени

Консолидираните приходи за цялата 2022 г. се равняват на 83,5 трилиона корейски вона с оперативна печалба от 3,6 трилиона корейски вона. Този рекорден за компанията резултат е увеличение от 12.9% спрямо предходната 2021 година, когато продажбите надхвърлиха 70 трилиона корейски вона, отново за първи път. Ежегодният ръст в резултатите се дължи на стабилните основи на LG, въпреки че приходите се изправиха пред глобалните икономически предизвикателства.

Ръста в продажбите през 2022 година се основава на силното търсене на първокласни уреди за дома и автомобилни части. За седма поредна година, бизнесът с домакински уреди търпи значително увеличение на годишна база. Обратът при Vehicle components Solutions на LG през 2022 е отражение на стабилни подобрения в автомобилната бизнес, като този сектор за първи път регистрира 10% от общия приход на LG за годината.

LG Home Appliance & Air Solution Company отбелязва още една година с рекордни резултати от 29.9 трилиона корейски вона, което е повишение от 10.3% спрямо предходната година – резултат от стратегията на компанията да се фокусира върху първокласни и уникални уреди.

LG Home Entertainment Company регистрира приходи от 15.7 трилиона корейски вона през 2022 година и оперативна печалба от 5.4 милиарда корейски вона.

През 2022 година LG Vehicle component Solutions Company повишава печалбата си с 29.1% спрямо 2021 година, като регистрира печалба от 169.6 милиарда корейски вона. Това се дължи на проактивния отговор, който компанията дава, на нарастващото търсене от автомобилните производители. До края на 2022 година всички поръчки за автомобилни компоненти към LG се равняват на 80 трилиона корейски вона.

Печалбата на LG Business Solutions Company през 2022 е 6.1 трилиона корейски вона, което е увеличение с 11.2% спрямо предходната година.

Цялата информация за финансовите резултати ще откриете в прикачения файл.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини