LG Electronics нови назначения в ръководния си състав

0
24

LG Electronics нови назначения в ръководния си състав, които ще помогнат на компанията да засили пазарните си позиции през следващата година. Начело на глобалната корпорация ще застанат трима ветерани с управленски опит, които ще управляват всеки аспект от бизнеса на LG Electronics. Новата ръководна структура на LG Electronics е създадена да даде на всеки мениджър повече независимост и отговорности, за да се улесни по-бързото вземане на решения в бързо променящата се бизнес среда и в диверсифицирани потребителски сегменти.

Тримата представителни директори на LG Electronics са: Дже Сеонг-джин, президент и изпълнителен директор на Home Appliances & Air Solutions; Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на Mobile Communications и Дейвид Джунг, президент и финансов директор. Сегашният заместник председател и изпълнителен директор Коо Бон-джоон ще се присъедини към управленския екип на компанията-майка на LG Electronics – LG Corp.

Новата структура ще даде възможност на четирите компании на LG — Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution и Vehicle Components — повече автономност да отговарят бързо и с решимост на променящите се пазарни условия и на възможностите за растеж. Като допълнение към вече затвърдената лидерска позиция на LG при телевизорите, мобилните устройства и домакинските уреди, компанията очаква в бъдеще да реализира ръст и в сектора за автомобилни компоненти, енергийния сектор, IT и B2B.

Дейвид Джунг ще поеме и ролята на главен корпоративен директор по бизнес администрация, като ще продължи да ръководи кабинета на финансовия директор и ще отговаря за продажбите, маркетинга, световното производство и управлението на качеството.

Изпълнителният вицепрезидент Лий Санг-бонг, оглавяващ LG Energy Business Center, ще бъде повишен до длъжността президент и ще разшири отговорностите си като B2B (business-to-business) директор, отговарящ за бизнеса с търговския сегмент на LG, който включва професионални дисплеи, професионални системи за климатизация и енергийни решения.

Оглавяващият световните продажби и маркетинг Уейн Парк ще поеме новата роля на изпълнителен вицепрезидент и оглавяващ европейските операции на LG. Изпълнителният вицепрезидент Браян На ще отговаря за презокеанските продажби и маркетинг на LG, като ще отговоря за 47 LG подразделения за продажби в света.

Всички назначения ще влязат в сила на 1-ви декември 2015 г. като повишенията ще влязат в сила от 1-ви януари 2016 г. Новата организационна структура ще бъде внедрена след като бъде официално потвърдена на общото събрание на акционерите в началото на 2016 г.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари