MentorMate открива Академия за безплатно обучение на програмисти

1
15

Днес от компанията за специализирани софтуерни разработки обявиха, че стартират проекта “MentorMate Academy” в София. Целта на Академията е да предоставя безплатно обучение по различни софтуерни технологии. На най-добре представилите се по време на обучението, ще бъде предложена работа в MentorMate България (www.mentormate.bg).

Академията започва с курс по технологията iOS, която се използва за създаване на приложения за iPhone и iPad. Курсът ще бъде тримесечен, с начало 01.11.2102 г. и в него ще се приемат около 20 човека. Занятията ще се провеждат два пъти седмично (вечер) и ще са с продължителност 4 часа. Учебната зала е оборудвана с чисто нови Mac компютри и се намира на бул. Александър Малинов 51, София.
Всеки от обучаваните ще има достъп до залата и своя Mac по всяко време на деня. Обучението ще се извършва от екип професионалисти с опит в програмирането за iOS. Изискванията за кандидатите са да владеят английски език, да имат познания по обектно ориентирано програмиране, алгоритми и бази данни. Всички желаещи, които отговарят на условията, вече могат да кандидатстват тук http://academy.mentormate.bg/apply-for-free-training/

Николай Tомитов, Technical Trainer в MentorMate Academy пояснява: “Обучението ще е на български език, но всички учебни материали като презентации и други ще са на английски език. По време на курса ще има много тестови проверки и оценяване на домашни работи и проекти.”

Някои от основните моменти в обучението по iOS включват: Programming using Objective-C, iCloud support, Drawing using Quartz and OpenGL, Taps and touches, Working with Core Location API16, Working with Gyro and Accelerometer, Using the camera and Photo Library, Localization, Practice on developing simple applications и др.
Стефан Цвятков, iOS Practice Manager в MentorMate добавя: “Започваме с iOS технологията, защото за нея най-трудно се намират специалисти с опит в България. В бъдеще планираме да разширим курсовете към технологии като Android и .NET. Нашият стремеж е да обучим и предложим работа на колкото се може повече специалисти”.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
ndsbg Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ndsbg
ndsbg

само се чудя как са обявили днес като това го знам от 2 седмици. дори ми пратиха да им лайкна пейджа във лицевата книга :yanim: