Motorola засилва ангажимента си към сигурността, представяйки ThinkShield for mobile, с фокус върху корпоративни клиенти

0
50

Сигурността винаги е била приоритет на Motorola. И тъй като мобилните заплахи продължават да се развиват, а директната обратна връзка с клиентите е ключов принцип при дизайна, Motorola въвежда ThinkShield за мобилни устройства. Фокусиран върху корпоративните клиенти ThinkShield for mobile е разширение на портфолиото ThinkShield на Lenovo, имащо за цел да осигури най-добрата в класа си бизнес защита, възможност за управление, продуктивност и функции за обслужване на смартфоните.

С тази програма, Motorola е уникално позиционирана да предложи комбинация от решения, ресурси, инвестиции и фокус, с които да донесе всеобхватен набор от функции на бизнес клиентите

Освен това, Lenovo вече представлява 1 от всеки 3 компютъра, продавани в търговската мрежа в целия свят. Чрез разширяването на рамката на ThinkShield for mobile, Motorola и Lenovo предлагат несравнимо решение  под един покрив, със сигурност, която надхвърля отделните категории устройства.

Надграждайки солидната рамка на ThinkShield, ThinkShield for mobile въплъщава четири основни принципа:
Чиста операционна система

Чрез осигуряване на една от най-чистите версии на Android, ограничаване на предварително инсталирани приложения и сложни UI слоеве, потенциалът за уязвимости в сигурността в устройствата на Motorola е сведен до минимум.

Защитен още с дизайна – множество слоеве на сигурността, изградени върху:

Сигурност на платформата от световна класа, която е включена във всички устройства на MВърху основната сигурност и политиките на Android, Motorola проектира сигурност и в своя хардуер (с функции като Hardware Based Revocation, Hardware Root of Trust, Unlocked Bootloader Fuse и др), и създава верига на доверие чрез сигурността на системата (включително Code Signing, Tamper Proof Identity, Secure Boot и други).

Възможност за по-нататъшно предпазване на устройствата от злонамерен софтуер, фишинг атаки и мрежови атаки чрез базирани на Изкуствен Интелект решения за защита.

Винаги включена управляемост – лекота на внедряване и управление чрез решения и ключови партньорства, включително:

Вписване без допир, което да осигурява безпроблемно внедряване на корпоративни устройства.

Сертификати и партньорства с крайни доставчици на управление, за да се осигури тясно съответствие с водещи решения в индустрията.

Пакет от усъвършенствани услуги, включително специална подкрепа за фирми за пълно спокойствие.

Цялостен подход – пълна защита през целия жизнен цикъл на продукта чрез Motorola:

Програма Надежден доставчик (Trusted Suppliers Program) – водеща в индустрията програма, предназначена да гарантира, че всеки доставчик отговаря на високите стандарти за сигурност, определени от потребителите на M

Предоставяне на Сигурно Производство (Secure Factory Provisioning) – Надеждни процеси за осигуряване на ключове, сертификати и данни  на всяко устройство.

Екип за реакция при инциденти – екип от професионалисти по сигурността, посветен изцяло да отреагира при инциденти със сигурността.

 За да ускори изграждането на портфолиото на ThinkShield for mobile, Motorola създаде Център за високи постижения, който да се фокусира върху разширяването на софтуера, сигурността, услугите и решенията. Освен това, Motorola си партнира с лидерите в индустрията, за да осигури най-съвременни решения в отговор на най-важните изисквания на клиентите.

В резултат на това, върху вече силното портфолио от устройства с препоръка Android Enterprise, всеки смартфон Motorola ще включва ThinkShield for mobile

През следващите месеци ThinkShield for mobile ще бъде въведен на всички устройства и нови модели с допълнителни функции, които да отговорят на строгите изисквания на бизнес клиентите.

Motorola се стреми да предостави значими иновации и да придвижва индустрията напред. И този дух продължава с въвеждането на програмата ThinkShield for mobile, за да осигури спокойствие на клиентите в този свят на непрекъснато нарастващи мобилни заплахи, по-взискателна продуктивност, управление на устройства и нужди от услуги.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари