Opel представи иновативни решения в областта на светлините

2
1309

В официално прес съобщение до медиите, от Opel подсетиха, че последният уикенд на октомври наближава отново и отново става време да върнем часовниците един час назад, а с него да се завърнем към зимното часово време. За водачите на автомобили пък това означава много повече движение в тъмнината и в условия с лоша видимост през следващите месеци.

В новите си модели производителят предлага авангардни, изцяло LED светлинни системи, които автоматично настройват светлинния сноп в зависимост от външните условия и заобикалящата среда. Водещи в тази насока са второто поколение основополагащи IntelliLux LED матрични светлини, с които е оборудван новият Opel Insignia Country Tourer. По този начин многофункционалният комби модел с офроуд визия има способността да превръща нощта в ден. Видимостта се подобрява значително, а безопасността на пътниците, водача и останалите участници в пътното движение неимоверно нараства.

“Искаме да сме сигурни, че нашите клиенти ще могат да разчитат на добра видимост и по време на тъмните месеци на годината. Затова предлагаме иновативни светлинни технологии, които са без конкуренция в съответния клас – това се отнася както за нашия флагман, така и за много други модели в гамата. Те превръщат движението през нощта отново в удоволствие, но преди всичко го правят по-безопасно,” отбелязва Петер Кюсперт, вицепрезидент на Opel, отговорен за продажбите и маркетинга.

В светлината на прожектора в най-буквалния смисъл: следващото поколение  IntelliLux LED

Авангардните матрични светлини IntelliLux LED бяха представени в актуалното поколение на Opel Astra. Предните светлини на компактния бестселър включват 16 LED сегмента (по осем от всяка страна), които автоматично и постоянно адаптират обсега и разпределението на светлинния сноп към всяка пътна ситуация и когато е необходимо просто „изрязват“ зоната около насрещно или попътно движещите се автомобили. Това означава нулево заслепяване на останалите водачи при едновременно осигуряване на най-добрата видимост. Експертите бързо се съгласяват: „Матричните светлини на Opel са пробив в областта на автомобилните светлинни системи. След интензивни тестове извършени през 2015 година от членове на журито на AUTOBEST – организация на независимите специализирани журналисти в Европа, системата се доказва като толкова ефективна, че получава прозвището „магическа““.

Работата й обаче е пределно ясна и функционална: когато автомобилът доближи градски зони, IntelliLux LED предните светлини превключват режима си автоматично и след това постоянно адаптират диапазона и формата на светлинния сноп към всяка пътна ситуация – същото се отнася и при движението на Astra или Insignia по магистрала, междуградски пътища и специално при движение в завои. Авангардната система буквално превръща нощта в ден за водачите и пътниците, без да влошава видимостта на останалите участници в пътното движение.

Инженерите на Opel използват още по-сложна технология, за да комбинират действието на два пъти повече LED сегменти (32) в светлините на новия Opel Insignia Country Tourer (а така също и в Grand Sport и Sports Tourer). Резултатът е впечатляващ: светлините са не само по-елегантни, но и благодарение на плавните преходи при работата на сегментите с по-голям брой LED елементи, светлинните снопове се адаптират по-прецизно. По този начин адаптивните IntelliLux LED матрични предни светлини генерират повече и по-ярка светлина.

За да се подобри видимостта още повече при шофиране в завои на дълги светлини, инженерите добавят нова функция към второто поколение IntelliLux LED матрични предни светлини. Интензивността на светлината на вътрешните матрични сегменти се увеличава в съответствие с ъгъла на завъртане на волана с цел увеличаване на осветяването на завоя. Всяка IntelliLux LED предна светлина разполага също и с „прожекторен“ лъч, който осигурява допълнително осветление при дълги светлини на отстояние до 400 метра. По този начин водачът може да види например животни, пресичащи пътя на дистанция, която преди оставаше в тъмното – особено сега, през есента, това е голям плюс при движение по междуградски пътища в ранно утро или късна вечер.

Opel предлага изключителните светлинни технологии не само за върховия си модел Insignia и бестселера Astra, но и за модели в други автомобилни класове: новият Grandland X например, също е оборудван с LED AFL предни светлини. LED технологията позволява светлинният сноп да бъде променян, като едновременно с това осигурява подобрена функционалност в сравнение с предишните светлинни технологии. В допълнение, работещите на базата на предна камера автоматични предни светлини предотвратяват заслепяването на останалите водачи, без да е необходимо ръчното изключване на дългите светлини.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Mishoпешко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пешко
пешко

Тези технологии, Ауди ги има от 6 години!

Misho
Misho

Добре звучи, стига да не може да ти свалят фара за 30 сек и да се бъркаш по 2к за нов.