Overwatch, дългоочакваният нов франчайз на Blizzard, вече е в магазините на Пулсар

1
6

Blizzard Entertainment са известни с две неща. Първото е, чевсичките им игри са изпипани до съвършенствобестселъри,толкова популярни, че са познати дори и на хората, които не се интересуват от гейминг. Второто е фактът, че студиото не е издавало нищо извън трите си легендарни вселени – Diablo, WarCraft и StarCraft – вече повече от 20 години! Дори и само заради последното, Overwatch е събитие, още повече, че този път Blizzard не само ни предлагат изцяло нов и оригинален франчайз, но и се пробват в непознат за тях жанр – отборен екшън от първо лице!

Самата игра ни представя организацията Overwatch – причудлив отряд от ярки образи, който успява да възстанови мира в един футуристичен и раздиран от войни свят. Шантавият екип от войници, учени, приключенци и странници слага край на опустошението и спомага за запазване на мира. Следват години на подем, иновации и открития. Влиянието на Оverwatch постепенно запада, след като светът няма нужда от подобна организация и в крайна сметка отрядът е разпуснат. Героите обаче си остават герои дори и да нямат официална власт, както можем да се уверим от долното видео:

 

На геймплейно ниво Overwatch предлага на играчите различни персонажи, уникални със своите умения. От пътуващ във времето приключенец, през тежкоброниран войн, въоръжен с ракетен чук, та до чудат робот монах. Всеки един разполага със свой ексцентричен стил и набор от умения, с които да изненада противника. Акцентът на играта е подчертано кооперативен, а балансът е реализиран така, че независимо кой герой си избереш да имаш ключова роля в отбора.

 

По всичко изглежда, че Overwatch е амбициозен проект, който има всички шансове да се разпростре отвъд границите на гейминга. Още преди премиерата, станахме свидетели на първокласно реализирани анимационни филми и комикси, ситуирани в същата вселена. Колкото до самата игра, авторите й се кълнат, че в нея няма нито миг скука, а критици и геймъри потвърждават това. Явно чакането си е струвало, а ако имаш желание да се присъединиш към онлайн забавата Overwatch, напомняме, че играта вече те очаква в единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games!

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
stoyanps Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stoyanps
stoyanps

Стига сте си измисляли думи като „приключенец“. Няма такава дума. Преводът на български на „adventurer“ е „авантюрист“.