fbpx
4.7 C
София

Persy стартира партньорство с Tiger Technology

Най-четени

Българският производител на сървърно оборудване ще предлага оптимизирани решения за споделено използване на данни

 

Водещият български производител на сървъри и работни станции – Persy – обяви началото на партньорството си с българската компания Tiger Technology, която повече от 12 години разработва решения за постпродукционни студия и телевизии. По този начин Persy се превръща в доставчик на цялостни решения за споделена работа с големи обеми от данни, разположени в SAN и в частност за обработка на мултимедия. Решенията, насочени към този тип клиенти, включват сървъри и работни станции Persy Stinger и софтуерните продукти TigerStore и Project Store PRO на Tiger Technology. Те преобразуват клиентските системите за съхранение в интелигентни многопотребителски системи, обслужващи работни процеси и осигуряващи блоков достъп по Ethernet и Fibre Channel интерфейси.

Интелигентни възможности за работа с дискови масиви

Сред технологиите, вградени в решенията на Tiger Technology, са автоматичните правила за репликация или преместване на данните при запълване на основните дискови масиви, които допринасят за постигане на висока производителност и оптималното използване на свободния дисков ресурс. Възможност, заслужаваща особено внимание, е Smart Pooling модулът, който позволява софтуерно дефиниране на дискови масиви в рамките на няколко секунди, само с кликване на един бутон – без нужда от преформатиране и спиране на работата.

„Клиентите на Persy, които използват NTFS масиви за съхранение на данни, могат да се възползват от тази уникално достъпна виртуализация на софтуерно ниво. Само за секунди всеки потребител може да получи нов „локален“ диск, обединяващ свободните ресурси от два или повече други диска, налични в мрежата“, коментира Никола Апостолов, Търговски директор за Централна и Източна Европа в Tiger Technology. „По този начин разширяването на мястото за съхранение не изисква прехвърляне на данни и спиране на работата, което е безценна възможност за винаги натоварените видео студиа и телевизиите.“, допълни той.

Системите на Tiger Technology използват автоматично дефрагментиране и оптимизиране на файловата последователност и така осигуряват линейно подреждане на sequential файловете за бързо последващо възпроизвеждане.

Завършени решения за споделено използване на данни

Основна част от решенията на Tiger Technology е софтуерния продукт Project Store PRO, който дава възможност за просто и ефективно организиране на работните задачи в проекти. Всеки проект се появява като локално дисково устройство на работната станция на потребителя. Правата за достъп са част от атрибутите на всеки проект като така автоматично се осигурява споделяне само с нужните хора от екипа. За всичко това дори не е нужно да се грижи висококвалифициран администратор, защото Project Store PRO се управлява от удобен и лесен за използване уеб интерфейс.

„Партньорството с Tiger Technology ни дава нови възможности да добавим стойност за нашите клиенти. Persy има традиционно силни продажби сред компаниите, занимаващи се с обработка на видео и сега можем да им предоставим не само хардуер, но едно много успешно цялостно решение на световно ниво“, каза Мартин Филев, Технически директор в „Перси“ ООД. „Нашите клиенти ще имат всички компоненти на тази гъвкава платформа заедно с навременната и адекватна поддръжка, която са свикнали да получават от Persy.”, добави той.

Освен чисто софтуерните решения на Tiger Technology, Persy ще предлага и интегрираните системи Tiger Box и Tiger Serve, които включват и хардуер. Продуктите, които се използват в световни имена като MTV, BBC, SKY, Sony, Warner, Walt Disney и други големи студия, и телевизи в Америка, Европа, Азия, и Средния Изток, вече могат да бъдат поръчани и доставени в Persy.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини