PhotoSynthesis управлява бизнеса си чрез Atlantis ERP

0
159

Системата обслужва специфичните дейности на магазина, арт и принт центъра

Най-големият специализиран магазин за фотографска техника и аксесоари у нас PhotoSynthesis, внедри решението Atlantis ERP, за да управлява целия си набор от предлагани стоки и услуги. Освен продажба на специализирана техника, системата обслужва още дейността на принт центъра за висококачествен широкоформатен печат, галерии, арт кафе, както и оказион за употребявана техника. Партньор на компанията и внедрител е Balkan Services.

„Като изключим първоначалния стрес от нова логика, нов интерфейс и промяна на стари навици, за много от хората нямаше особени промени. Добавиха им се някои дейности, които преди не можеха да се извършват в системата, водеха се само на хартия, а после „в счетоводството да се оправят“. За ключови хора, обаче разликата е голяма. Процеси, които преди бяха „ненаблюдаеми“ сега могат да бъдат проследени. Някои дейности, които преди отнемаха много време, сега се извършват по-бързо. А най-важното е, че веднага се появиха нови идеи за това, какво още можем да направим за да се развиваме”, това сподели Ивелина Кръстева, ИТ Специалист в Амперел ООД.

Внедреното решение Atlantis ERP обхваща всички аспекти от дейността на една компания – финанси, счетоводство, производство, търговия на едро и дребно, услуги и бизнес анализи за мениджмънта. За нуждите на PhotoSynthesis освен търговията на касата и back office функционалностите, Atlantis ERP обхваща всички останали дейности на фирмата, като осигурява подреденост, добра отчетност и улеснено планиране. Специфични казуси са и обслужването на застраховки, както и оказиона за продажбата на употребявана фотографска техника. Като първи етап на проекта е направена едностранна интеграция с електронния магазин. Информацията се подава от ERP системата към сайта и се актуализира на определен от клиента интервал от време. Това позволява данните на сайта за цени, наличности и промоции да са винаги актуални.

Във втория етап на проекта се планира пълната интеграция на Atlantis ERP със сайта на компанията. По този начин ще се автоматизира изцяло процеса на поръчка и доставка на продуктите.

„Най-голямото предизвикателство при внедряването на Atlantis ERP във PhotoSynthesis беше фактът, че компанията предлага изключително разнообразни услуги и има специфичен арт подход към своите клиенти. Определено имахме нестандартен и сложен проект, но в крайна сметка успяхме да обединим обслужването на всички дейности на фирмата в една система.“, каза Слави Славов, Технически директор в Balkan Services.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари