Samsung представи интересни B2B решения пред българска публика

0
34

Samsung представи най-новите си B2B решения пред представители на бизнеса на първия Samsung Enterprise Форум 2014. Компанията показа  иновативни продукти, решения и технологии в четири области на бизнеса – образование, финанси, търговия на дребно и хотелиерство и ресторантьорство.

“Бизнес сектора е сред приоритетите на Samsung Еlectronics и ние полагаме много усилия в създаването на иновации и решения, които да подкрепят непрекъснато променящите се и високи изисквания и потребности на различните бизнеси. Нашите иновации поставят стандартите за много индустрии,  a технологиите ни стимулират растежа и създаването на нови бизнеси и пазари. Идеята на това събитие е да покажем възможности за стимулиране на бизнеса тук, в България и да поставим основите на стратегически партньорства“, заяви г-н Шакир Ахмедов, мениджър на B2B дивизията на Samsung България.

Samsung печатни решения за бизнеса

Samsung представи тенденциите за развитие в печатните технологии в сферата на дигитализацията, мобилният печат, печатът от мобилни приложения и от облака. Едно от основните предимства на компанията в този сектор е интегрирания подход с пълна екосистема от продукти – опитът натрупан от успешните практики в мобилната, лаптоп и ТВ индустрията се пренася и върху печатните технологии и инструментите, с които може да си служи бизнеса. Компанията наблегна на лекотата на работа с NFC печат през почти всички печатни устройства на марката и интеграцията на тези устройства с мобилни смарт телефони, таблети и споделянето на документи между различни крайни устройства. Използваните собствени технологии при разработката на последно поколение процесори и скенери в модерните устройства спомагат за по-голямата надеждност, бързина и качеството на отпечатаното изображение. Полимеризираният тонер се грижи за качеството на цветните изображения и издръжливостта на печата. В новите серии MultiXpress се използва Android потребителски интерфейс, което значително улеснява работата на потребителя с устройствата и позволява сваляне и обработка на приложения, както от обикновен Android телефон, запазвайки всички функции. А заявката за печат от един мобилен номер може да бъде изпратена леко и удобно към други устройства или към облака. Значителна е и екологичната отговорност на компанията, която притежава множество сертификати за екосъобразност и програма за рециклиране на тонер касетите. 

Впечатляваща Digital Signage технология

Samsung наскоро обяви старта на второто поколение Samsung Smart Signage платформата (SSSP). Платформата предлага по-голяма мощност и подобрена функционалност, като премахва нуждата от външни мултимедийни плейъри и опростява процеса на подготовка за дистрибутиране на съдържанието – така спестява време и пари както на системните интегратори така и на крайните клиенти. Второто поколение SSSP се характеризира с повишена производителност, а вградения Wi-Fi модул дава възможност за по-удобна мобилна система за управление на съдържанието и опростен процес на работа. С новото решение може да се създава персонализирано съдържание с възможност за избор от предварително направени шаблони, до редица вертикални сегменти, използвайки уеб базиран инструмент за авторство. По този начин създаването на съдържание е по-удобно, отколкото при всяко предишно решение.

Samsung Hospitality телевизори

Хотелиерският бизнес е силно конкурентен и това налага постоянно въвеждане на нови и нови удобства, които да привличат гостите. Samsung предлага решение за хотелиерите, което им дава предимство и улеснява осигуряването на ТВ забавление в стаите на техните посетители. Технологията Samsung Smart TV с H-Browser платформа е решение, разработено в партньорство с водещия доставчик на технологии за хотелиерството – Guest-Tek. H-Browser предлага истинско Smart TV преживяване за гостите на хотелите, предоставяйки безплатното и по заявка (VOD) видео съдържание, достъпно чрез интерактивна програма за употреба. Най-важното е, че решението елиминира нуждата от цифрови декодери, тъй като телевизорът си взаимодейства директно с контролния център в системата за кабелна телевизия (където различните сигнали се събрат и се контролират, преди да бъдат въведени в кабелната мрежа). Решението Samsung Smart TV, задвижено от Guest-Tek, предоставя уникално мултимедийно изживяване и се доказва като пригодена за бъдещето, изключително ефективна технология, която в допълнение намалява първоначалните разходи и разходите за поддръжка.

Samsung SAC решения за бизнеса

Samsung продължава да поддържа своята водеща позиция в сектора на климатизацията. Съвсем наскоро Samsung Electronics стана първата компания в света, сертифицирана от Eurovent в сектора на професионалната климатизация. 17 системни климатика от продуктовата линия Samsung DVM System получиха Eurovent сертификат за тяхната производителност, включително отопление/охлаждане, разход на енергия, електрическа ефективност, шум и др. Продуктите от серията Samsung DVM System са оборудвани с двоен дигитален инверторен компресор, който е в състояние да охлажда и затопля голяма площ и е изключително енергийно ефективен, въпреки мощната си производителност. Серията продукти притежава и най-високия в индустрията рейтинг за енергийна ефективност, сертифициран от AHRI, Korea Energy Management Corporation и China Energy Label scheme.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари