fbpx
13.5 C
София

Schneider Electric започва серията от дигитални събития Innovation Summit World Tour с призив да продължи ускоряването на действията за устойчивост

Най-четени

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, започна своята поредица от дигитални събития Innovation Summit World Tour 2022 със силен призив за справяне с тройната криза – енергийна, икономическа и климатична – пред която са изправени правителства, фирми и потребители по целия свят, и очерта своя подход и решения за противодействие.

„Във време на глобална криза трябва да имаме пълна яснота относно нашия път и дестинация. Настоящата енергийна криза е само върхът на айсберга“, посочи Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Schneider Electric. „Тъй като търсенето на енергия в световен мащаб се очаква да нарасне три пъти през следващите 30 години, жизненоважно е да внедрим всички технологии, които вече са налични, за да ускорим електрификацията, дигитализацията и устойчивостта.“

Г-н Трикоар се изказа в началото на годишната серия от дигитални събития за клиенти на Schneider Electric през октомври и ноември, по време на които компанията ще представи многобройни новаторски предложения за продукти, софтуер и услуги, които търсят решения на належащите екологични и социални проблеми, произтичащи от енергийната криза и изменението на климата.

Изказването му идва много скоро след Climate Week NYC, където главният директор за стратегията и устойчивото развитие на Schneider Electric Гуенаел АвисХют призова да се обърне повече внимание на все още често подценяваната страна на енергийната криза, обусловена от търсенето – с други думи, колко енергия се консумира изобщо.

Екипът на Schneider Electric Research Institute публикува първото по рода си количествено проучване, демонстриращо потенциала на наличните технологии, които, ако се съчетаят и внедрят в мащаб, имат потенциала да намалят въглеродните емисии с две трети до 2030 г., като същевременно генерират огромни икономии на енергия за обитатeлите на сгради (до 70%).

Schneider отдавна се застъпва за спешни, съгласувани действия за намаляване на загубата на енергия, за инвестиции във възобновяеми енергийни източници, електрифициране и дигитализиране на енергийните екосистеми и за гаранции, че всичко това се прави с оглед на икономическото положение и благосъстояние на хората. Компанията се радва на широко обществено признание като лидер в екологичното, социално и корпоративно управление (ESG), а продуктите, услугите и други дейности помагат на нейните клиенти, доставчици, бизнес партньорите и общности да продължат напредъка си в тези области.

По време на своята поредица от дигитални събития Innovation Summit World Tour Schneider ще обяви набор от иновации.

След няколко локални събития Innovation Summit World Tour започна на 12 октомври с глобално обръщение и пресконференция, а след това продължава в САЩ, Великобритания, Аржентина, Индонезия и Хонконг. На 20 октомври темата е Enterprise Metaverse с акцент върху интегрирането на данни във всички области на едно предприятие и приложението на авангардни технологии като цифровите близнаци, машинното обучение и изкуствения интелект в бизнеса.

Воден от устойчивостта като основна ценност и за да отбележи и подкрепи инициативи по целия свят, Schneider също така обяви своите награди Schneider Electric Sustainability Impact Awards, предназначени да признаят критично важната роля, която клиентите и доставчиците играят за осигуряването на по-устойчив свят. Със съзнанието, че нашите успешни партньори и доставчици ще създадат прецедент за други да последват техния пример, програмата се надява да постигне значително въздействие чрез практики, които се възприемат като устойчиви и ефективни. Номинациите вече са отворени, а крайният срок за изпращане на предложенията е 25 ноември.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини