SES е глобалният лидер в разпространението на HD телевизия

0
39

SES разпространява по целия свят почти 6500 ТВ програми чрез своите над 50 сателита в орбита. От тях 1800 са с висока резолюция (HD), което се равнява на над 25% от всички HD канали в света. През последните 3 години общият брой на разпространяваните ТВ програми през сателитите на SES е нараснал с почти 25%.

SES се позиционира като лидер в HD сателитното ТВ разпространение с повече от 50% ръст на излъчваните HD канали за последните 4 години. В Европа SES разпространява над 2500 ТВ програми, чрез своята сателитна флотилия. От тях 512 са в HD стандарт. В Европа SES излъчва около една четвърт от наличните HD програми, но в Северна Америка компанията осигурява трансфер на повече от 2/3 от всички налични HD канали.    

Около 37000 телевизионни програми се разпространяват днес по целия свят. Цели 17% от тях са качени на сателит на SES.

Според данни от изследването Global Satellite TV Forecasts направено от компанията Digital TV Research Ltd., повече от ¼ от всички домакинства в света ще имат своя сателитна чиния до 2020 г. в това число домакинства приемащи платена телевизия и безплатни канали. До тогава над 439 млн. домакинства ще имат директен прием от сателит, а печалбата за индустрията ще достигне 99.9 млрд. щатски долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за