SES ще изгради нов телепорт на остров Ман

0
34

SES S.A. обяви, че SES Satellite Leasing (SESSL), поделение на SES за управление на инвестициите, ще строи нов телепорт и няколко наземни комуникационни центъра на остров Ман.

 

Телепортът, който се очаква да заработи през 2017 г., ще бъде съоръжение от последно поколение, за сателитната телеметрия, наземно проследяване и управление (TT&C), ще служи и за управление на капацитета, както и за широк набор от телепорт услуги като ъплинк, даунлинк, допълнителна свързаност за ТВ канали и дейта центрове.

 

“Инвестицията на SES във високотехнологичен телепорт на остров Ман допълнително ще засили нашата инфраструктура, от което ще спечелят клиенти ни”, заяви Мартин Халиуел, главен технически директор в SES.

 

Лорънс Скели, Министър на икономическото развитие в правителството на остров Ман, коментира новината: “Остров Ман е тестовата площадка за иновативни технологии. Нашата сигурна инфраструктура и телекомуникационна свързаност, като и подкрепата ни за разрастващи се бизнеси ни превърнаха в притегателен център за широк спектър от компании от технологичния бранш. Привличането на инвестиции е основната дейност на нашето министерство и ние ще продължим да подкрепяме нашите колеги от индустрията с развитието на този бизнес.“ 

В момента SES има повече от 30 телепорта, включително тези на поделенията си O3b Networks и MX1, както и телепорти на техните партньори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари