Siemens е най-устойчивата компания в своята категория, според Dow Jones Sustainability Index 2018

0
128
Siemens оглави класацията за най-устойчивите компании в своята категория на престижния индекс за устойчивост Dow Jones Sustainability World Index – DJSI. Това стана  ясно след оповестяването на резултатите от годишния доклад на Dow Jones World Indices.
Компанията получи най-високи оценки във всички три оценявани направления – икономика, околна среда и социална ангажираност, в своята категория „Индустриални конгломерати“. В допълнение RobecoSam – инвестиционна компания с фокус върху устойчивостта, която оценява различни аспекти от дейността на едно дружество и публикува индексите за устойчивост на Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices – DJSI), оцени високо дейностите на Siemens в области като риск и кризисен мениджмънт, етичен бизнес, иновации, опазване на околната среда, човешки права и развитие на хората, привличане и задържане на таланти.

„Устойчивостта е и ще продължи да бъде основен фактор за успех както за компанията, така и за нашите клиенти. Затова за нас водещата позиция в DJSI е изключително признание, за което принос имат много колеги по целия свят“, коментира Роланд Буш, главен технологичен директор и член на Управителния съвет на Siemens AG, отговарящ за устойчивото развитие.

The RobecoSam/Dow Jones Sustainability Indices са най-известните рейтинги за устойчивост в света. В тях RobecoSam оценява повече от 4000 от най-големите глобални и публично листвани компании от 60 индустрии.

Siemens е включена в световния Индекс за устойчивост на Dow Jones за деветнайсти пореден път. Компанията е част и от DJSI Europe Index, обединяващ водещите в областта на устойчивостта компании в Европа. По този начин германският технологичен лидер затвърждава позицията си на една от най-устойчивите компании в световен мащаб. През 2017 г. Siemens бе класирана на второ място в своята категория.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари