Siemens и Alibaba Cloud си партнират за развитието на индустриалния IoT

0
143
Mit der MindApp AnalyzeMyDrives für die Umrichter Sinamics V20 und V90, Sinamics G modular und kompakt und Sinamics S (bis 250 kW) können Maschinenbetreiber nun auch die Antriebskomponenten ihrer Maschinen überwachen. Die Applikation sammelt sämtliche Betriebsdaten und wertet diese aus. The Analyze MyDrives MindApp for the Sinamics V20 and V90 converters, Sinamics G modular and compact, and Sinamics S (up to 250 kW) allows machine operators to now also monitor the drive components of their machines. The app captures and analyzes all the relevant operating data.
Siemens и Alibaba Cloud, компанията за облачни изчисления на китайския гигант Alibaba Group, подписаха меморандум за разбирателство, който предвижда да си партнират за насърчаване на индустриалния Интернет на нещата (IoT) в Китай.

Двете компании ще се възползват взаимно от технологичните и индустриалните си ресурси, за да предложат уникално IoT решение, което да подпомогне развитието на Индустрия 4.0, модернизирането и трансформацията на производството в Китай, както и други инициативи в сферата на индустриалния Интернет. Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG, и Саймън Ху, старши вицепрезидент на Alibaba Group и президент на Alibaba Cloud, подписаха меморандума за разбирателство в Берлин в присъствието на германския канцлер Ангела Меркел и на китайския премиер Ли Къцян по време на официалното му посещение в Германия.

„Продължаваме да развиваме нашата глобална индустриална цифрова мрежа, като си партнираме с Alibaba Cloud. Това споразумение е ключово за въвеждането на технологиите на Индустрия 4.0 в Китай като световна сила в производството. Нашите клиенти ще могат да отключат потенциала на индустриалния Интернет на нещата с MindSphere вече и на водещата китайска облачна платформа „, каза Джо Кезер. „Днес допълнително укрепваме глобалната ни лидерска позиция в автоматизацията и дигитализацията на индустриалния свят“.

„Днешното партньорство е решителна стъпка към целта на Alibaba Cloud да даде възможност за дигитална трансформация по целия свят. За нас е удоволствие да си сътрудничим със Siemens и заедно се надяваме да ускорим въвеждането на IoT продукти и услуги, които ще доведат до важни пробиви и напредък в индустрията“, посочи Саймън Ху.

Част от мащабното цифрово портфолио на Siemens, MindSphere е отворена операционна облачно-базирана IoT система, която предлага широк набор от опции за свързаност на устройства и предприятия, надеждни приложения, усъвършенствани анализи и иновации с цялостни решения за създаването на т.нар. дигитален близнак. Предлагането на MindSphere на Alibaba Cloud ще осигури възможности за компаниите в континенталната част на Китай да се модернизират благодарение на иновативни индустриални решения.

Съгласно меморандума за разбирателство двете компании ще започнат да си сътрудничат незабавно, като възнамеряват да направят MindSphere достъпна на Alibaba Cloud през 2019 г.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари