fbpx
5.3 C
София

Siemens приключи финансовата 2011 г. с рекордни оперативни резултати

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Siemens приключи финансовата 2011 г. с рекордни оперативни резултати и започва новата 2012-а със силни позиции. Общата печалба от секторите се е повишила с 36%, достигайки 9,1 млрд. евро. Приходите и новите поръчки също са се увеличили. Стойността на новите поръчки е нараснала с 16 на сто, достигайки 85,6 млрд. евро.

„Със силно четвърто тримесечие на фона на бурната икономическа среда, ние приключихме финансовата 2011 година с рекордни оперативни резултати. Чрез новата организация на дейността ни, разпределена в четири сектора, ние успяхме да се доближим още повече до нашите клиенти – каза Петер Льошер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens. – Siemens има силно портфолио и е гаранция за стабилност и доверие в трудни периоди. Имаме добри позиции за постигане на умерен ръст на приходите през фискалната 2012, както и за преминаване на бариерата от 100 млрд. евро приходи в средносрочен план.“

Секторите Индустрия и Енергетика отчетоха изключителна година. Приходите на Сектор Индустрия се увеличиха с 9%, достигайки 32,9 млрд. евро, а новите поръчки – с 24% до 37,6 млрд. евро. Поръчката от Deutsche Bahn на стойност 3,7 млрд. евро, която е най-голямата в историята на Siemens, има особено голям дял в увеличението. В Сектор Енергетика приходите са нараснали с 8% до 27,6 млрд. евро, а новите поръчки – с 15% до 34,8 млрд. евро. Най-значимото събитие за сектора през годината е спечелването на проекта за електроцентралата Ras Az Zawr в Саудитска Арабия – договор на стойност повече от 1 млрд. щ. долара. Направление Възобновяема енергия също има сериозен принос към резултатите на сектора. Тази година Siemens получи първата си поръчка за офшорен вятърен парк в Китай, с което компанията стъпи на най-големия пазар на вятърна енергия в света. Приходите и новите поръчки в Сектор Здравеопазване са малко над нивата от миналата година – съответно 12,5 млрд. и 13,1 млрд. евро. Печалбата на сектора се е удвоила и възлиза на 1,3 млрд. евро.
Приходите на Siemens от екологосъобразни продукти и решения показаха значителен растеж. Приходите от екологичното портфолио на компанията възлизат на около 30 млрд. евро. Siemens има за цел да надхвърли 40 млрд. евро приходи от зелени технологии до края на финансовата 2014 г.

За финансовата 2012 г. компанията очаква умерен ръст на приходите в сравнение с 2011.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини