Siemens ще покаже продукти и решения за градска мобилност на изложението InnoTrans 2012

0
13

Днес градовете са изправени пред огромното предизвикателство да отговорят на растежа и качеството на живот. За да бъдат привлекателни за своите жители от ключова роля са енергийната ефективност и устойчивата мобилност. Ето защо мобилността в градовете ще бъде основната тема, на която Siemens ще предлага продукти и решения на най-голямото търговско изложение в света за технологии в областта на транспорта InnoTrans 2012 в Берлин (18 – 21 септември).

Компанията ще покаже свои решения и продукти от една категория – подвижен състав, специално проектиран за постигане на максимална енергийна ефективност, свръх модерна железопътна автоматизация, която осигурява оптимално използване на капацитета на линията и превозното средство; технология за оптимизиране на оперативните процеси и намаляване на принудителните престои и текущите разходи, както и съвременни решения за железопътните електропреносни мрежи.

Siemens иска да предостави на градовете ефективни решения, с които да ги подпомогне при посрещането на бъдещите предизвикателства. През 2010 г. 51% от общото население на света живее в градски райони. Този процент се очаква да нарасне до над 60% към 2030 г. и до 70% или до 9.2 млрд. души към 2050 г. Експерти очакват, че по отношение на годишния брой на пътниците, изчислен в пропътувани километри, мобилността в градовете на практика ще се утрои, достигайки обем от около 64% между 2010 и 2050 г. Това би предположило огромни предизвикателства за общинските власти и транспортните оператори, ако те искат да продължат да предлагат устойчив масов транспорт, както и междуградски пътнически и товарни услуги в бъдеще. За да може да представи цялостни решения с новите предизвикателства през октомври 2011 г. в Siemens бе създаден секторът Инфраструктура и Градове. Този сектор обхваща най-пълното портфолио за градска инфраструктура в света, с цел да предложи на клиентите си цялостни решения от един източник. Секторът се състои от общо пет направления. Три от тях са ангажирани и се занимават с предоставянето на иновативни решения в сферата на мобилността: Железопътни системи (Подвижен състав), Мобилност и Логистика (Управление на трафика, транспорта и логистиката) и Интелигентни мрежи (Интелигентни енергийни мрежи, включително и електрификация за железопътния транспорт). Заедно, тези направления работят така, че да предложат решения, с които хора и стоки да достигат до своите дестинации по целия свят – както в градовете, така и извън тях.

Siemens е един от малкото световни производители с толкова обширно и екологично портфолио. То включва: Inspiro – новото поколение влакове за метрото; Avenio – най-модерният трамвай на Siemens; Desiro RUS – мощен регионален влак, предназначен за територията на Русия; както и иновативни концепции за поддръжка и сервиз. На InnoTrans тази година Siemens също така ще покаже и съвременни комуникационни системи, предоставящи информация за пътниците в реално време, както и решения за електронна продажба на билети.
Siemens на изложението InnoTrans:

За пореден път, Siemens ще изгради свой щанд на изложението и ще участва с експонати. Освен системите за масов транспорт, компанията ще представи няколко локомотива заедно със RIC спален вагон за стандартно и широко междурелсие. В изложбената зала, Siemens ще представи своето железопътно IТ портфолио, като например интегриран диспечерски и сервизен център, както и интермодална система за информация на пътниците в реално време. Решенията за електронна продажба на билети на компанията показват колко лесно могат да работят безкасовите плащания и как тези системи могат да се използват за дадена услуга или маршрут – независимо дали става дума за влак, велосипед или паркиране на автомобил. Присъствието на Siemens на панаира ще бъде допълнено и с представяне на енергийно-ефективни решения за интелигентни енергийни мрежи за железопътния транспорт, които в бъдеще ще трябва да разчитат все повече на захранване от Възобновяеми енергийни източници.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари