fbpx
16.8 C
София

Visa активно съдейства за изграждане на инфраструктурата за електронни разплащания в търговската мрежа на България

Най-четени

Водещата европейска система за разплащания Visa  обяви днес резултати от проект за стимулиране инсталирането на POS терминали, който компанията стартира в началото на 2013 г. съвместно с 15 от българските банки. Оттогава компанията бележи ръст от 175% в броя на инсталираните терминали в страната. Инициативата стимулира разполагането на POS терминали в нови търговски обекти в над 400 населени места в страната в повече от 250 сфери на дейност.

„Търговията и разплащанията са неизменно свързани помежду си и се променят с невероятна скорост. Ние във Visa  сме активен участник в тази промяна, посредством въвеждането на инфраструктурата, марката и системите за разплащания, които да помогнат на бизнеса да отговори на новите изисквания на потребителите. Подобна беше ситуацията преди малко повече от 3 години, когато стартирахме този успешен проект. По всичко личи, че българските търговци оцениха високата добавена стойност от внедряването на POS терминали в своите обекти“, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Статистиката на Visa  по проекта отчита над 26 млн. трансакции и над 1.1 млрд. евро общ обем на търговските продажби към края на 2015 г. От 2013 до 2015 г. Visa  е инвестирала в проекта над 600 хил. евро.

Обратната връзка от българските търговци показва, че основните предимства за тях при употребата на POS терминали са увеличение на продажбите, импулсивните покупки, подобряване на паричния поток, привличането на нови клиенти, изграждането на доверие сред потребители и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини