fbpx
16.8 C
София

Visa Европа представи бъдещето на аксесоарите за разплащане в партньорство с престижен британски колеж

Най-четени

Как да управляваме рестото по дигитален път, да разпределяме плащанията с един жест на ръката или да интегрираме модната индустрия, социалните медии и разплащанията само в една брошка?

Това са три от концепциите за дизайн на аксесоарите за разплащане, т.нар. wearables – резултат от съвместен проект на Visa Европа, компанията – лидер в света на платежните иновации, и престижния колеж по изкуство и дизайн „Сентрал Сейнт Мартинс“ в Лондон, Великобритания.

Visa отправи предизвикателство към петима студенти и абсолвенти на университета да изпитат възможностите на търговията без граници, като си представят как ще изглеждат  безконтактните wearables през 2020 г. Заданието изискваше, от една страна, дизайнът, който разработват, да е удобен за извършване на разплащания,  а, от друга, да предизвика досегашните представи на индустрията за този тип устройства.

Резултатът е нагледен пример за това как сътрудничеството в сферата на иновациите допринася за бързите промени в света на разплащанията. „Според предвижданията на Visa безконтактната технология ще бъде присъща за всеки аксесоар за разплащане през 2020 г. Опитът на Visa Европа в платежните иновации, съчетан с уменията на студентите от „Сентрал Сейнт Мартинс“ създаде вдъхновяващи концепции за wearables, които хората ще използват с удоволствие.

“С дигитализацията на разплащанията безконтактната технология бързо еволюира от разплащателните карти към други устройства, а европейците първи възприемат тези нови технологии. Ние виждаме сериозен потенциал в т.нар. wearables за разплащания, чиято популярност расте сред технологично ориентираното младо поколение. Тези аксесоари притежават всички предимства на безконтактните технология – бързина, удобство и лесна употреба. Тяхното предназначение е да бъдат до потребителите по всяко време, като премахват бариерите пред плащанията и подобряват сигурността,“ сподели Ник Маки, ръководител „Безконтактни разплащания“ във Visa Европа.

 

 „Партньорството с Visa Европа разкрива не само високия потенциал на безконтактните разплащания посредством т.нар. wearables, но и огромните възможности на технологията. Много от тези възможности използваме в ежедневието си толкова често, че дори не се замисляме над това,“заявиНик Роудс, програмен директор в „Сентрал Сейнт Мартинс“.

 

Проектът е разработен в резултат на решението на Visa за миграция на всички POS терминали в Европа към безконтактни до края на 2019 г. То е продиктувано от факта, че европейците все повече предпочитат новите технологии пред парите в брой, когато става въпрос за разплащания.

 

„Живеем в дигитален свят и това налага нуждата от иновативни решения за разплащанията. Visa Европа вече разработва Visa Collab – новия иновационен хъб, който търси най-обещаващите нови идеи в сферата на финансовите технологии и помага на техните автори да ги превръщат в реалност. Българският пазар следва всички основни аспекти на иновациите на Visa Европа. В България Visa и банките – нейни членове, работят упорито за постигането на необходимата зрялост на пазара, за да изградят дигиталната екосистема и да предлагат иновативни услуги,“ отбеляза Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

 

Ето аксесоарите за разплащане, които бяха разработени за Visa Европа от студентите на „Сентрал Сейнт Мартинс“:

 

„Ресто“

Устройството „Ресто“ помага на хората да управляват трансакции в по-малки деноминации по дигитален път. То спомага да избегнем монетите и позволява съхраняването на дребното ресто на т.нар. wearables. Екран с електронно мастило показва наличните средства в сметката на потребителя и може да бъде използван в различни ситуации, например от младежи, които се стремят да спестяват джобните си пари.

 

„Бюджетен планьор“

„Бюджетният планьор“ е аксесоар за разплащания, който се поставя на китката на потребителя, за да му помогне да организира разходите си в точката на продажба посредством само едно движение.

С три интуитивни и лесни жестове с ръце ползвателите могат да разпределят разплащанията си в три категории (работа, лични и за дома) и всяка категория ще бъде оцветена в различни цветове в банковите им извлечения. Естетичният външен вид на устройствата се дължи на техните електронни механизми.

 

Брошка

Брошката е модерно устройство, което свързва онлайн света с физическия свят чрез приложение за добавена реалност, задействано от Bluetooth технология. Тя превръща анонимните любители на модата в посланици на различни брандове. Скенер на пръста на потребителя гарантира сигурността на покупките посредством усъвършенствана микроскопична система за биометрична авторизация.

Извън магазина потребителите, които носят брошки могат да засичат един друг чрез камерите на мобилните си телефони, могат да следят покупките си и да ги оценяват. Многобройните положителни оценки за дадена дреха носят ползи като отстъпки в цената, VIP билети, предоставени от бранда за купувача. Устройството е иновативна интерпретация на традиционната членска карта за магазините и програмите за лоялност.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини