Visa и Allianz предлагат приложение за мобилни разплащания с програма за лоялност

0
239
Иновативното решение гарантира на потребителите:
  • Сигурни мобилни разплащания онлайн и на POS терминал
  • Проследяване на разплащанията и програма за лоялност
  • Сигурност на дигиталните разплащания

Visa и Allianz Partners (част от глобалния застраховател Allianz Group) обявиха създаването на новo мобилно иновативно приложение за разплащания – Allianz Prime. Приложението е първото по рода си в застрахователния сектор. To позволява на потребителите да извършват бързи, сигурни и лесни разплащания със своите мобилни телефони онлайн и на място в търговските обекти. Освен това включва и програма за лоялност.

Новото приложение разполага с вградена технология за сигурност. Тя е разработена от Visa и използва уникален цифров идентификатор (наречен токен) вместо данните на картата. Токенът може да се употребява за обработка на разплащания, без да се разкриват данни за сметката. Потребителите на Allianz Prime също могат да се възползват от атрактивната програма за лоялност, която е удобен начин за проследяване на разплащанията и улеснява управлението на парите, като им осигурява и защитата на дигиталните разплащания, предоставяна от Allianz Partners.

Приложението ще бъде тествано в Италия от предварително подбрана група клиенти на Allianz.

Потребителите на Allianz Prime ще могат да правят сигурни мобилни трансакции на всички безконтактни терминали в целия свят. Трансакциите се обработват, а програмата за лоялност се интегрира от партньора на Allianz в областта на цифровите финансови технологии Wirecard. Приложението Allianz Prime е разработено като глобална платформа, която лесно може да бъде използвана на местните пазари.

„Имаме удоволствието да обединим сили с Allianz Partners, за да предложим на нашите клиенти интегрирано мобилно решение, което съчетава разплащания, проследяване на разходите и възможност за извършване на застрахователни услуги по иновативен начин. С въвеждането на първото си приложение за мобилно плащане Allianz не само създава нов начин за въвличане на клиентите в процеса на разплащане, но и им предлага нов сигурен начин да извършват разплащания в световен обхват – онлайн и на място в търговските обекти – и същевременно помага на потребителите да проследяват разходите си“, сподели Майк Лембъргър, старши вицепрезидент Продуктови решения за Европа във Visa.

„С помощта на нашите дигитални партньори Visa и Wirecard, иновационният екип на Allianz Partners  създаде Allianz Prime. Това е решение, което дава на нашите клиенти свобода, сигурност и безопасни мобилни разплащания онлайн и в търговските обект по всяко време, навсякъде. Приложението предлага глобална платформа на нашите оперативни структури, чрез която те да общуват с клиентите си ежедневно като обогатяват традиционните застрахователни продукти с нови технологии и услуги“, сподели Матиас Вюнше, директор Управление на пазара и иновации в Allianz Partners.

Как работи Allianz Prime

Процесът на регистрация е лесен и удобен. След като клиентите изтеглят приложението Allianz Prime и се регистрират за услугата. Незабавно партньорът-издател Wirecard открива виртуална сметка Visa, през която е достъпна вече съществуваща банкова сметка или кредитна карта на клиента. За активиране на безконтактните мобилни разплащания, потребителите добавят данните от картата Visa с едно кликване в мобилния си портфейл.

Ето и някои от основните ползи:
  • Клиентите могат да извършват мобилни разплащания на всички безконтактни терминали в целия свят.
  • Могат да събират точки и да се възползват от награди при всяка покупка, която правят.
  • Потребителите могат да следят и контролират своите разходи чрез употребата на вградените в приложението аналитични инструменти
  • В допълнение, защитата на Allianz на дигиталните разплащания осигурява покритие срещу измами и защитава клиента при онлайн покупки, както и в случай на загуба или кражба.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари