fbpx
15.8 C
София

Visa предлага иновативни решения за пътуването със самолети, влакове и автомобили

Най-четени

Световният лидер в дигиталните разплащания предлага услуга за трансформация на разплащанията от паркирането, през зареждането на гориво, до използването на въздушен или железопътен транспорт.

 Visa представи програма, насочена към подобряване на всеки вид пътуване на потребителите, независимо дали става въпрос за автомобилен, въздушен или железопътен транспорт. Посредством директен контакт с авиокомпаниите, превозвачите, производителите на автомобили, фирмите за отдаване под наем на превозни средства или доставчиците на горива, Visa може да подпомогне създаването на иновативни решения, които интегрират нови и нововъзникниващи технологии по време на всякакъв вид пътуване.

Услугата, която носи името Transportation Center of Excellence е глобална и обединява мащаба и възможностите на Visa, включително платформите Visa Developer, Visa Token Service, Visa Ready for Transit и Visa Global Transit Solutions с глобалната мрежа от иновационни центрове и студиа по света.

„Днешните потребители просто искат да стигнат до избраната дестинация бързо и лесно – независимо дали пътуват до работа или отиват на почивка. За съжаление, закупуването на билети, плащането за престой за паркиране или зареждането на автомобила с гориво е често неудобно, коства време и налага употребата на сложни машини за билети и остарели транспортни системи. Услугата Transportation Center of Excellence изследва как новите технологии могат да трансформират потребителското преживяване чрез използване на високи технологии и да улеснят доставчиците на транспортни услуги в интегрирането на безпроблемни плащания по време на път“, сподели Бил Гайда, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa.

ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕ

Въз основа на опита на Visa в работата с транспортни компании, като Transport for London (операторът на обществения транспорт на Лондон) и Uber, Transportation Center of Excellence е предназначена да подобри пътуването на потребителите. Като част от новата програма Visa организира срещи в Иновационния си център в Лондон със своите партньорите в областта на транспорта, банковото дело и търговията на дребно. Идеята е заедно да се премахнат проблемите при пътуване и да се създадат нови и лесни начини за достъп и разплащания на потребителите. Програмата включва иновативни технологии за развитие в ключови транспортни сектори, като:

Автомобили

Според доклада „Business Intelligence Connected Car“ до 2025 г. ще има над 293 милиона автомобила на пътя. Visa работи с няколко от най-големите световни производители на автомобили по посока на начините за безопасно и сигурно внедряване на системи за онлайн разплащания в компютърните системи на превозните средства. В началото това са разплащания за зареждане на гориво, купуване на храна и правенето на застраховка. С промяната на потребителските навици, Visa може да въведе допълнително удостоверение за самоличност в случаите, когато колата се споделя с друг човек, плащане на застраховка в зависимост от изминатото разстояние и зареждане на електрически автомобили в движение.

Паркиране

В Иновационния център в Лондон Visa си сътрудничи със стартъпи и технологии, за да внедри нови начини, подпомагащи намирането на място и заплащане за паркиране.

Обществен транспорт

Изследване на ООН прогнозира, че 66% от световното население ще живее в градските райони до 2050 г., което ще направи нуждата от практичен  и ефективен обществен транспорт по-важна от всякога. Услугата Visa Global Transit Solutions вече е насочена към осъществяването на безконтактни разплащания в ежедневните пътувания. В същото време Visa е съсредоточена върху това как ще изглежда следващото поколение обществен транспорт, където услугите за геолокация, Bluetooth и биометричните данни могат да направят пътуването още по-лесно

Въздушен транспорт

Visa организира съвместни срещи с едни от най-големите авиокомпании в индустрията, като сътрудничи с тях, за да подобри и улесни пътуването на хората. Това се случва чрез планиране, продажба на билети и внедряване на нови технологии като виртуалната реалност.

„Visa създава среда на колаборация, която позволява на разработчиците да преосмислят пътуването на потребителите с всеки вид транспорт и да превърнат първоначалната идея в реалност. Чрез платформата Visa Developer те могат да избират от широка гама от приложни интерфейси и комплекти от софтуерни програми, за да създадат следващото поколение търговски приложения“, допълва още Бил Гайда.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини