Visa Europe стартира в България рекламна кампания за Олимпийските игри

0
2

Visa Europe започва излъчване в България на рекламната кампания „Сърце на олимпиец“, чиято цел е да отрази духа на предстоящите Олимпийските игри и да подсили емоциите в навечерието на най-голямото спортно събитие в света.

 

Клипът е режисиран от световно известния и отличен с редица награди режисьор и сценарист Хуан Кабрал. В него се пресъздава адреналина и енергията, които движат подготовката на един спортист за игрите, предизвикателствата пред него, славните финални моменти на състезанието. Реалистичното туптящо сърце, което се появява между кадрите, въплъщава ентусиазма на спортиста при подготовката за игрите и прави асоциация с имиджа на Visa като туптящото сърце на разплащанията в света.

 

Освен сцените, заснети на Олимпийския стадион в Барселона, кадрите с пулсиращото сърце са снимани в продължение на 3 дни в студио във Великобритания чрез използване на симулатор. За тези сцени е използван международно сертифициран инструмент за медицинско обучение, който сърдечни хирурзи използват при обучение на студенти за диагностициране на заболявания на сърцето. Този инструмент позволява сканиране на дейността на човешкия орган, като произвежда реални компютърно генерирани изображения на сърдечния ритъм.

 

Фирмата производител е разработвала медицинския уред в продължение на 8 години, за да постигне възможно най-детайлните компютърно генерирани изображения на сърцето. Художниците, които са работили по рекламната кампания на Visa, също са взели участие в работата с медицинската апаратура и са приложили натрупания опит в графичното оформление на сцени от клипа. Симулаторът на сърдечна дейност се базира на анатомията на този орган, а с творческа и естетическа цел е създадена анимация, която да пресъздаде възможно най-драматично туптящия ритъм. Режисьорът е проучил огромен масив от изображения и позиции на сърцето, а изображенията са анимирани по начин, който напълно повтаря движението на сърцето в човешкото тяло.

 

Предишна творба на режисьора на клипа, Хуан Кабрал, е избрана за най-добрата реклама за последните 10 години и е носител на Голямата награда в категория „Телевизия“ на рекламния фестивал в Кан.  

 

 „Партньорството на Visa с олимпийското движение, националните олимпийски комитети и индивидуални спортисти от 1986 г. насам има принос към успеха на Олимпийските игри. Visa е туптящото сърце на разплащанията – нашата система никога не спира и работи, когато и където това е необходимо. Точно като олимпийците, които ще се състезават в Игрите това лято, Visa винаги се представя на отлично ниво. С този рекламен клип отпразнуваме това взаимодействие“, споделят от централния маркетинг отдел на Visa Eвропа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за