fbpx
4.1 C
София

VMware представя подобрения в своята единна платформа за хибриден облак (Unified Hybrid Cloud)

Най-четени

На 15-и октомври, по време на своята годишната технологична конференция в Европа – VMworld 2015 Europe, VMware, Inc. обяви значителни обновления в платформата си за управление на хибридни облачни среди, както и нови решения за своята единна платформа за хибриден облак, даващи възможност за подобряване процесите на разработка, предоставяне и внедряване на приложения. VMware представя и нови решения за достачици на телекомуникационни услуги, с които те биха могли значително да намалят разходите си и да ускорят предоставянето на иновативни услуги.

Новости в платформа на VMware за управление на хибридни облачни среди

По време на VMworld® 2015 Europe VMware обяви мащабни промени в платформата за хибридни облачни среди под формата на нови версии на продуктите VMware vRealize® Automation™ 7 и VMware vRealize Business™ Standard 7, които ще улеснят ИТ екипите в компаниите да осъществят дигиталната трансформация на своите процеси. Пускането на пазара на тези продукти, в комбинация с новите версии на VMware vRealize Operations™ 6.1 и VMware vRealize Log Insight™ 3 през третото тримесечие на 2015 г., представлява цялостно обновяване на водещата в индустрията платформа на VMware за управление на хибридни облачни среди.

 

Дигиталната трансформация на бизнеса дава възможност на ИТ екипите да направят своите организации по-гъвкави, да изграждат и предоставят както традиционни, така и облачни приложения по-бързо, като същевременно намалят разходите си без това да е за сметка на доброто им управление.

 

Платформата на VMware за управление на облачни системи обединява възможностите на облачната автоматизация и облачните решения за управление на бизнеса в едно интегрирано решение. Платформата дава възможност за управление на софтуерно-дефинирани центрове за данни, което позволява на ИТ екипите да предоставят бързи, унифицирани услуги с необходимия контрол и ефективност на разходите. Интеграцията между платформата, инфраструктурата и услугите на VMware помага на клиентите да приложат по-лесно архитектурата на софтуерно дефинираните центрове за данни.

 

Виртуализация на мрежовите функции за доставчици на телекомуникационни услуги

 

VMware представя и нови предложения за виртуализация на мрежовите функции (Network Functions Virtualization), с които подпомага доставчиците на телекомуникационни услуги да ускорят въвеждането на NFV. Това включва платформата VMware vCloud® NFV™, новата VMware Ready™ for NFV програма и други нови услуги, предоставяни от VMware и партньори на компанията.

Доставчиците на телекомуникационни услуги трансформират бизнеса си чрез NFV. По този начин те целят да обърнат тенденцията на намаляване на маржина вследствие на високите разходи за ИТ инфраструктура и липса на диференцирани услуги. Съществуват два основни модела на внедряване на NFV – единият е базиран на персонализиран софтуерен стак, а другият на обща виртуализационна платформа. Според скорошен доклад, публикуван от ACG Research[1] в дългосрочен план моделът, базиран на обща платформа за виртуализация, препоръчван от VMware, доказано предоставя по-голяма гъвкавост и възможност за намаляване на разходите.

 

„Изборът на обща платформа за виртуализация позволява поддържането на устойчив бизнес модел. Само чрез него може да се постигне промяна в линейната връзка между растежа и разходите. Този подход дава свобода на операторите да правят нововъведения бързо и в неограничен мащаб“, каза Майкъл Кенеди, главен анализатор, ACG Research. „Ниските разходи на NFV, възможността за устойчива продуктивност и повишената ефективност водят до изплащане на първоначалната инвестиция за по-малко от година и ще спомогнат за генериране на над 350 % възвращаемост на инвестициите през следващите пет години.“

 

„Технологията на VMware позволява на водещи световни доставчици на услуги, като Vodafone, Ooredoo, IIJ и Vip Mobile, да доставят критично важни мрежови функции върху мобилни и облачни технологии.“, каза Шекар Аяр, вицепрезидент и генерален мениджър, Telco NFV Group, VMware.

 

Подобрения за публичния облак във VMware Unified Hybrid Cloud

 

VMware обяви подобрения в единната си хибридна платформа (VMware Unified Hybrid Cloud), с която ще се ускори процесът на разработване, предоставяне и внедряване на приложения.

                                       

Унифицираната хибридна облачна платформа на VMware позволява наклиентите да създават единна среда между частния и публичния облак на базата на VМware vSphere, където да изграждат, използват и доставят добре защитени традиционни или облачни приложения. VMware Unified Hybrid Cloud е изградена върху архитектурата на софтуерно дефинираните центрове за данни и предлага на клиентите възможност за избор как да изградят и управляват услуги и облачни среди, базирани на техните нужди.

Организациите преминават към хибридна ИТ среда, използвайки vCloud Air и VMware vCloud Air Network – екосистема от над 4000 доставчици в над 100 държави, които предлагат облачни услуги, базирани на технологиите на VMware. VMware vCloud Air е публичен облак, който дава възможност на организациите бързо и по защитен начин да се възползват от предимствата на публичните облачни технологии.

VMware vCloud Air Network е глобална мрежа от утвърдени облачни услуги, базирани на технологиите на VMware, която дава възможност за независимо управление на данните, както и широк спектър от облачни услуги. VMware vCloud Air Network обслужва както малки и средни предприятия, така и компании от Fortune 500s. VMware vCloud Air и VMware vCloud Air Network помагат на организациите да се справят с рисковете и несигурността при широко разпространените публични облаци и несъвместимите хибридни среди.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини