fbpx
10 C
София

VMware представя подобрени решения за управление на софтуерно-дефинирани центрове за данни и хибридни облачни среди

Най-четени

VMware, световен лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, представя подобрени решения, които ще променят начина на управление на софтуерно-дефинираните центровете за данни. Обновените платформи VMware vRealize Suite 7  и VMware Virtual SAN ще дадат възможност на бизнеса да създаде високопроизводителен център за данни и да управлява ефективно хибридни облачни среди при по-ниски разходи за ИТ.

 

VMware Virtual SAN 6.2 променя начина, по който се управляват софтуерно-дефинираните центрове за данни

               

VMware обновява портфолиото си от решения за свръх интегриран (hyper converged) софтуер с нова версия на софтуер-базираното решение за съхранение на данниVMware Virtual SAN™. VMware Virtual San 6.2 дава възможност на компании от различни индустрии да управляват центровете за данни софтуерно, а не чрез хардуер.

 

Комбинирайки софтуерно дефинирани изчисления, съхранение на данни и мрежови ресурси с х86  хардуер, свръх интегрираната система може да опрости ИТ процесите, да увеличи продуктивността при по-ниски оперативни разходи и инвестиции в ИТ. В допълнение VMware Virtual San 6.2 ще допринесе за увеличаване на ефективността на системите, използващи флаш устройства да увеличат ефективността си с до 10 пъти.

 

Новата версия на VMware Virtual SAN предлага:

 

  • Kомпресия и елиминиране на дублирането на данни:  Това ще позволи да се оптимизира капацитета на системите, използващи флаш технология за съхранение. Така с минимален ефект върху процесора и паметта обемът на данните се намалява 7 пъти.
  • Erasure Coding метод: Този метод помага за двойно увеличаване на капацитета на използваемия обем за съхранение на данни, докато се запазва същото високо ниво на защита и гъвкавост в случай на срив в системата.
  • По-добро качество на услугата: Това включва по-добра видимост, контрол и отчетност на входящи/изходящи операции в секунда (IOPS) извършени от всяка виртуална машина.
  • Подобрена продуктивност, капацитет и мониторинг на състоянието на системите: Подобрения унифициран панел за управление прави по-лесно използването на всички предимства на свръх интегрираната система от VMware Virtual SAN™.

 

VMware vRealize Suite 7 предлага решения на основните затруднения, които среща бизнеса, при прехода към използване на облачни среди

 

VMware vRealize Suite 7 включва няколко нови версии на VMware vRealize Operations™, VMware vRealize Log Insight™, както и на VMware vRealize Automation™ 7 и VMware vRealize Business™ for Cloud 7. Те изграждат платформа за създаване и управление на хибридни облачни среди, специално разработена за нуждите на компаниите, които искат да се възползват от възможностите на big  data, облачните технологии и решенията за бизнес мобилност.

 

Усъвършенстваните възможности на VMware vRealize Suite® 7 ще помогне на клиентите в три направления:

 

  • Интелигентно управление на оперативните процеси: ИТ екипите ще могат проактивно да адресират проблеми със състоянието, продуктивността и управлението на капацитета на ИТ услугите в разнородни и хибридни облачни среди.
  • Автоматизирана ИТ инфраструктура като услуга: VMware vRealize Suite® 7 дава възможност на ИТ екипите да автоматизират създаването и управлението на ИТ инфраструктури. По този начин ще се намали времето за предоставяне на ИТ ресурси при нужда, тъй като ИТ и бизнес потребители ще разполагат с портал за  самообслужване, чрез който да заявяват и управляват ресурсите си.
  • Подобрено взаимодействие между програмисти и ИТ специалисти: Позволява на ИТ екипите да създадат облак за програмистите, който да може да осигури пълен пакет от приложения; да помага на разработчиците по-лесно да управляват ресурсите си чрез API и GUI в корпоративен и хибриден облак.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини