16.1 C
София

VMware стартира за първи път в България сътрудничество с Технически университет – София в областта на научно-изследователската дейност

Най-четени

Преподаватели и асистенти от учебното заведение ще имат достъп до най-модерните технологии на VMware и експертния опит на водещи инженери на компанията

VMware, водеща компания в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, и Технически университет – София сключват споразумение за тригодишно сътрудничество в областта на научно-изследователската дейност. Целта на партньорството е да създаде среда за развитие на технологични иновации чрез предоставяне на най-модерни технологии и експертен опит от страна на VMware.

 „Развълнувани сме, тъй като това е първият подобен проект, който VMware реализира в България. С подписването на сътрудничеството, Технически Университет – София ще се нареди до водещи учебни заведения по света, с които VMware си партнира, като Станфордски университет, Масачузетски технологичен институт и много други. Амбицирани сме в бъдеще да разширим сътрудничество с други университети в страната.“ споделя Диана Стефанова, Изпълнителен директор на VMware България.

Преподаватели и асистенти от Технически Университет – София ще имат възможност да се включат активно в проекти в сферата на машинното обучение (machine learning) чрез практически дейности като изследвания и тестове на хипотези и алгоритми. Освен достъп до най-съвременни технологии, те ще могат да си сътрудничат с талантливи инженери на VMware и да предлагат нови идеи и поглед върху актуални технологични решения на компанията.

 „През последните години Технически Университет – София задълбочи връзката си с ИТ индустрията. Положителна стъпка в тази насока е подписването на споразумение за сътрудничество между ТУ-София и световния лидер в областта на софтуерните решения за виртуализация и облачни инфраструктури VMware. Партньорството ни с VMware ще нидаде възможност да допринесем за решаването на едни от важните предизвикателства на нашето време и ще подпомогне подготовката на висококвалифицирани кадри със знания и умения на световно ниво, от каквито има нужда ИТ сектора в днешно време.“ споделя ректорът на Технически Университет – София професор, д.т.н., инженер Георги Михов.

Настоящото сътрудничество на VMware и Технически Университет – София е естествено продължение на дългогодишното им партньорство. То включва образователни курсове, магистърска програма по виртуализация, дискусии и презентации на водещи специалисти на VMware с цел повишаване познанията на студентите. В момента университетът е в процес на сертифициране към  VMware ИТ Академия, която предоставя достъп до модерни обучителни материали и курсове по виртуализация и ще даде конкурентно предимство на студентите при професионалната им реализация. 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x