fbpx
13.6 C
София

Xerox представи доклад за своя глобален принос за устойчиво развитие

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

В началото на седмицата Xerox представи своя Доклад за глобален принос за устойчиво развитие.

В писмо до акционерите, включено в доклада, Урсула Бърнс, председател и CEO на Xerox, коментира практиките на компанията за природосъобразни иновации, всяка от които подчинена на основната цел да помогне на организации от всякакъв размер и от цял свят да опростят начина, по който извършват ежедневните си задължения.

„Целта ни не е да редуцираме или свалим нивото, а да отстраним излишните стъпки от процеса и да внедрим технологии и иновации с интелигентен и стратегически подход“, пише Бърнс. „Когато изпълниш това, печелиш не само време и пари, а също така и ценни ресурси и намаляваш загубите.“

През последния месец Xerox получи признание за своята корпоративна социална отговорност. За пета поредна година Xerox покри критериите на FTSE4Good за социално отговорно поведение, защита на човешките права и природосъобразни дейности. FTSE4Good Index е създаден през 2001 година и използва като критерии за сравнение световно признати стандарти.

Информация за тези и други постижения могат да бъдат открити в годишния отчет, който е подреден в няколко сфери. По-долу са акцентите от всяка област:

В подкрепа на потребителя – Xerox създава онлайн портала Open Xerox, който насърчава потребителите да участват в изследователско проучване за нови продукти, приложения и услуги. Порталът осигурява достъп до последните иновации на компанията и позволява на всеки да изпробва за първи път новите технологии и да сподели своето мнение директно с учените и инженерите.

По-добра работна среда – Xerox постига 100 процента рейтинг по индекса за корпоративно равенство от проучване за най-доброто място за работа, проведено от фондация Human Rights Campaign.

Опазване на планетата – Xerox получи признание за своя принос към природосъобразните иновации и беше включена в „зелената“ класация Newsweek, където попада в топ 50 за природосъобразно поведение.

В полза на общността – през 2011 година 11 служители на Xerox получават отпуск, за да помогнат на неправителствени организации в своята общност. Тези служители имаха възможността да споделят своя бизнес опит, придобит в Xerox, за да подобрят ефективността на организациите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини