Ревю на безжичните Bluetooth-слушалки Genius HS-920BT

0
163

Често пъти изборът на слушалки за телефона е доста труден, тъй като или те са неудобни за употреба или възпроизвеждания звук не е с необходимото качество. Почти всички слушалки създават дискомфорт при продължителната им употреба или пък ако решите да използвате от безжичните варианти, то намирането на устройство с достатъчно качествен и силен звук обикновено е трудна задача.

Ето затова днес ще ви представим безжичните слушалки Genius HS-920BT, които можем да кажем, че са с доста добро и обемно звучене. Дори бяхме приятно изненадани, че слушалките на този производител могат да възпроизвеждат звука с такова качество. Но няма да прибързваме директно със звученето – всичко по реда си.

Дизайн
Първото нещо, което привлече вниманието ни към Genius HS-920BT – това е неговият дизайн. При нас са слушалките в син цвят с много приятен отенък. Изглеждат добре и наистина хващат окото, както с яркия си цвят, така и с елегантното си изпълнение. Между другото, производителят предлага същия модел и в черен цветови вариант, но той е по-скромен и незабележим.

Лентата за глава е направена по страхотен начин. Външното й горно оформление е с качествена матирана пластмаса, а отдолу от към главата е с меко софттъч покритие. В основата разбира се на тази лента се намира метална дъга, така че да позволява на слушалките да се разгъват и сгъват свободно, без да има опасност от счупване. Разбира се прекаленото опъване на дъгата ще я повреди, но ако се използва в рамките на нормалното няма да имате проблеми с нея. Към главата дъгата приляга равномерно и не оказва голям натиск, така че след продължителна употреба да ви заболят ушните миди. Ако е необходимо, можете да я регулирате и по размер, като запасът за това не е малък.

Слушалките Genius HS-920BT са много необичайни според нас по форма – правоъгълна. На пръв поглед това веднага поражда чувството, че с тази си форма, слушалките ще бъдат ужасно неудобно. Но меките възглавнички и подвижната им основа вършат работата си добре: за поне няколко часа използване на слушалките може да сте сигурни, че няма да усетите ни най-малък дискомфорт.

На една от слушалките е разположен блока за управление, състоящ се от 5 бутона. С горните се регулира силата на звука, а с долните – можете да сменяте песните. Бутонът в центъра – пуска и спира възпроизвеждането, а с негова помощ можете да отговаряте и на повиквания и да синхронизирате слушалките с основното устройство. На самия бутон има малка вдлъбнатина, която Ви позволява да не натиснете някой съседен бутон с пръста, докато слушалките са на ушите Ви.
 

Звук

Като цяло, дизайнът прави доста приятно впечатление, но нека сега преминем към по-интересната част – звукът. В Genius HS-920BT са използвани 40-милиметрови високоговорители, които възпроизвеждат много приличен звук, особено що се отнася до ниските честоти (басовете) и вокала (средния честотен диапазон). Горната половина на средния честотен диапазон и високите честоти в слушалките са значително намалени. В крайна сметка се получава усещането, че все едно ушите ви са напълнени с памук или слушате музика през възглавницата, но при някои настройки през еквалайзера, звукът става по-приятен.

Загубата в качеството е присъщо за повечето Bluetooth-базирани слушалки, но при Genius HS-920BT то не е толкова силно изразено, дори можем да кажем, че е минимално, а дори и шумът го няма. Радиусът на действие също е много добър – можете свободно да се движите из стаята, вместо да седите до таблета/лаптопа/телефона си, с който са свързани те.

Синхронизация
Другото важно нещо, което трябва да уточним е синхронизацията – включвате Bluetooth-а на основното устройство, а след това задържате бутона за включването на слушалките. Не е необходимо да въвеждате никакви кодове или ключове. Единственият недостатък според нас лично – при работата си, на дясната слушалка през цялото време мига синият индикатор. За щастие в този модел той не е много ярък, така че не пречи значително на околните хора.

Друго
За това как да държите слушалките си, когато говорите по телефона няма да се впускаме в големи подробности – предаваният звук е с много добро качество, запасът от мощност на звука също е добър, а микрофона се държи отлично. Шум може да се чуе само при силен вятър, но с него доста добре се справят вече почти всички съвременни устройства.

Както може би се досещате, важен показател за безжичните Bluetooth-слушалки, към които спада и Genius HS-920BT – това е живота на батерията. Според производителя, тези слушалки могат да работят до 8 часа с едно презареждане. На практика, при голям брой повиквания или слушане непрекъснато на музика, те не издържаха повече от 4-5 часа. Зареждането на устройството се извършва чрез микро-USB кабел, който разбира се е включен в комплекта.

Заключение
Като цяло впечатленията от безжичните Bluetooth-слушалки Genius HS-920BT са доста добри, имайки предвид характеристиките на болшинството подобни продукти, но този определено успя да да ни впечатли, както с визиата си, така и с възпроизвеждания звук. И последният, но в никакъв случай не маловажен показател е тяхната цена. Безжичните слушалки Genius HS-920BT могат да бъдат намерени за около $40, което е една прилична сума за подобен вид продукт с гореописаните показатели.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари