Ревю на геймърските слушалки Kingston HyperX Cloud

0
211

Марката Kingston HyperX е добре известна, благодарение на качествената си високоскоростна памет за ентусиастите, както и с бързите си USB- и SSD-дискове. Kingston си сътрудничи и с геймърите, като например с украинския екип Na’Vi. В светлината на това, Kingston реши да обнови марката HyperX и по отношение на игровата периферия, като първият продукт в новата линия станаха слушалките Kingston HyperX Cloud – изненадващо успешен продукт с богат комплект и привлекателна цена.

КомплектСтоковият комплект и опаковката на Kingston HyperX Cloud са впечатляващи. В красива кутия под капака намираме обръщение на ръководството на компанията към купувача. Освен слушалките тук също така присъства подвижен микрофон, преходник за мобилни устройства, дистанционно управление, допълнителни велурени подложки, удължител и адаптер за самолет. Всички аксесоари и елементи лежат в предназначените за тях места.

Външен вид и качество на материалите

Взимайки Kingston HyperX Cloud в ръка, първото нещо, което човек забелязва – това са висококачествените материали и изработката. Тежки, сериозни, стилни. Металическите чашки и рамката вдъхват доверие и създават впечатлението, че слушалките няма да се разпадат при първото падане. Наушниците и лентата са направени от плътна и мека на допир изкуствена кожа. Освен метал и кожа, в конструкцията е използвана и пластмаса със софт-тъч покритие.

В дизайна са прескочени някои елементи и изглеждат заимствани от Beyerdynamic, особено телата на чашките. Тази конструкция е класическа и гарантира удобното използване. Kingston HyperX Cloud изглеждат скъпи и целият им външен вид демонстрира солидност. Проводниците имат тънка оплетка, което добавя здравина към тях.

Ергономичност
Kingston HyperX Cloud има значително тегло, поради използването на метал в конструкцията, но удобството при използване не е засегната. Възглавничките за ушите, които са две са удобни, напълно покриват ушите и са здраво закрепени. Лентата за главата е мека и не предизвиква дискомфорт. След три часа игра на Call of Duty: Ghosts нямах никакви забележки към ергономичноста, шията ми не бе уморена, а ушите не ме боляха. Никакъв дискомфорт.

Тъй като слушалките имат подвижен микрофон, те могат да се използват и за слушане на музика на улицата – конекторът за микрофона се закрива с капаче. На улицата, докато се разхождате няма да възниква никакво неудобство, като слушалките прилягат плътно и не се “разхождат“ по главата ви. Единственият минус на тези слушалки това е изходния-кабел, който има два конектора (микрофон/слушалки). Така, че трябва да изберете или излишен mini-jack, който може да надраска смартфона в джоба ви или да удължите жицата, включвайки адаптера за мобилни устройства на 4 контакта. И двата варианта не са най-удобните.

Звук
За цената от $ 100 и такъв богат комплект не разчитахме на откровения по отношение на звука. Представете си обаче каква беше наша изненада от издадения звук при първото прослушване на музикалното възпроизвеждане – звукът беше на нивото на най-добрите слушалки в ценовия диапазон до $ 100 – Creative Aurvana Live! При сравняването на Kingston HyperX Cloud с такива слушалки, като Audio-Technica M50 и Beyerdynamic DT 770 PRO на плейъра Fiio X3 (композиция във FLAC формат 44/16), слушалките на Kingston леко се изместиха от позицията на добра детайлност и качество на баса (в случая с M50), но разликата във звука е незначителна, имайки предвид ценовите различия между тези модели.

Благодарение на 53-милиметровите драйвери, звуковата панорама е широка и всеки инструмент е ясен и разделен в пространството. Баса не блъска в главата, като дава свобода и на другите честоти, но остава дълбок и динамичен. Средните честоти акцентиран, вокалите звучат страхотно. Има лек превес на високите честоти, но нищо свръхкритично, имайки предвид цената и позиционирането на продукта.

Със своето основно предназначение, а именно игрите, слушалките се справят отлично – чувате всяко шумолене и звукът се представя с известна кинотеатралност.

Шумоизолацията е на ниво – в ​​офиса със среден обем на звука, обкръжаващите шумове не можеха да се чуят и звука беше отличен. При използването на звуковите велурени възглавнички за ушите, звукът стана още по-гладък, но обемът на баса намалява, като тук избора си остава по вашите предпочитания. Микрофонът за слушалките осигурява гласово предаване без фонов шум, гласът се предава ясно и без изкривявания.

Обобщение
Искам да поздравя Kingston с дебюта им в сферата на игровите слушалки. Именно това е случаят, когато практически е невъзможно да се намерят отрицателни черти. Високо качество на изработка, детайлен звук, отличен комплект при скромната за такова устройство цена – официалната цена от момента на световните продажби е $ 100, като за тези пари е трудно да се намери по-добър вариант.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари