Слушалките Sennheiser HD650

0
518

Легендарните модели слушалки на компанията Sennheiser й позволиха да се превърне в лидер на пазара на персоналното аудио и да се позиционира, като производител на най-добрите слушалки в света. За разлика от десетките други модели на компанията, HD650 наистина няма равен по съотношение цена, ергономичност и звук. Мечтата на музикалните фенове или просто скъпи открити слушалки? Ще ви отговорим на този въпрос сега.

Външен Вид

Слушалките пристигат в огромна перфорирана кутия от сребрист картон, който ги предпазва от повреди. Като подарък, изглежда красива. А вътре се намират само слушалките и инструкция за потребителя нищо повече.

Кабелът е с дебела оплетка, предпазваща изолацията от механични повреди. В края на 6.3 мм жак има адаптор, който прави преход към 3.5 мм мини-жак. Кабелът е много стабилно фиксиран за говорителите и при желание можете да го смените лесно имайки предвид цената на слушалките, това е много разумен конструктивен ход.

 


 

 


 


Дизайнът на самите слушалки стандартен, практичен и стилен. Великолепен външен вид с ергономични асиметрични чашки и относително нормална лента, която ги съединява. Материалът на конструкцията лакирани пластмасови елементи със сиви цветове и метална плътна стомана в лентата за главата. Самите чашки са с метална мрежа и открита акустична конструкция, свободно регулируема по формата на ушите, плюс регулиране диаметъра на лентата за главата цялостна настройка и до най-малкия детайл за максимален комфорт и ергономичност при използването на слушалките.

 


 

 


Отделно внимание ще отделим на меките изолатори от пяна за високоговорителите,  които допълнително спомагат за подобряване качеството на възпроизвеждания звук и дълбок бас. А еластичната и тънка лента позволява без неудобство да слушате музика по цял ден.

 

 


 


Но най-интересното – това е практичността и елементите на конструкцията. Чрез закупуване на Sennheiser HD650, можете да получите много здрави слушалки, в които няма място за уязвимости. Чашките на високоговорителите са сменяеми, покрити са с кожа, а в качеството на филтър се използва специална пяна, много приличаща на дунапрен. В резултат на това, слушалките са лесни за почистване от прах и всякакви песъчинки, а кабелът се сменя за няколко секунди. Основното уязвимо звено на този модел е външната мрежа.

Звук
Моделът Sennheiser HD650 не случайно толкова много е хвален от множеството издания в областта на персоналното аудио и активно препоръчван за закупуване от любителите на музиката и аудиофилите. Поради проверения във времето динамичен излъчвател с диаметър 37 мм и с 18 мм куполовидна мембрана и магнитна бобина с импеданс 300 ома при чувствителност от 103 децибела, високоговорителите издържат на мигновенни натоварвания до 500 MW. Но най-интересното е обявеният честотен диапазон от 16-30000 Hz при стъпка до -3dB, или 10-39000 Hz при стъпка до -10 dB – много впечатляващ диапазон, позволяващ да се предложат интересни постижения в целевия честотен диапазон.

 


 

 


 

И така. Много чисто и пространствено звучене с много акуратна преработка на сложните участаци в средния и висок честотен диапазон. Например при песента на Pink Floyd – The Time, чрез тези слушалки ще почувствате всеки полутон от звука, без загуба на нискочестотния звук. И това е само една песен, която може да предизвика много емоции. Слушалките забележимо се открояват на фона на моделите HD598 и HD600 именно по внимателната изработка на сложните участъци, което ни позволява смело да ги препоръчаме на тези, които обичат музиката и ценят времето си, стараейки се да не го губят с нискокачествен продукт.

 


 


Но тук има и недостатъци. Разбира се, първият това е пълната липса на звукоизолация. Целият околен шум се промъква, което влошава донякъде качеството на възпроизвеждането. Звука се чува и извън слушалките – обемът до 60 dB е сравним с нормален разговор в тиха стая. Вторият недостатък идва от нивото на качеството на звука – на слушалките им е нужен подходящ източник. В противен случай ще чуете една сгъстена звукова картина от вашия аудиоплейър. Обикновените плейъри или смартфони, подобно на iPhone 5 изглеждат като подигравка за Sennheiser HD650, тъй като такъв източник не може да разкрие и една четвърт от капацитета на слушалките. От портативните плейъри частично подхождат продукти, като ColorFly, iRiver AK100, HiFiMan HM-801 или някои записващи устройства.

Sennheiser HD650 могат да се нарекат стандартни пълноразмерни слушалки с открита акустична конструкция. Перфектен баланс между цена и качество на изпълнение, много приятно звучене и невероятно внимание към детайла. Ако сте изправени пред избор на пълноразмерни слушалки за дома и спокойна среда, най-подходящите за вас са слушалките Sennheiser HD650.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари