fbpx
20.8 C
София

Ревю на Logitech UE Mini Boom – стилна безжична музикална джаджа

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Музикалните безжични \“кутии\“ станаха популярни неотдавна, но вече успяха да намерят своите купувачи и се ползват с голямо търсене. В тази връзка Logitech решиха да се пробват в този пазарен сегмент, представяйки свой собствен преносим безжичен високоговорител за смартфони и таблети под марката Ultimate Ears, добре позната на феновете на качествените вътреканални слушалки. Днес ние тестваме една от най-ярките преносими музикални системи – Logitech UE Mini Boom.

Външен вид и качество на материалите
След като получихме мини-колоната в ръцете си, просто бяхме приятно изненадани от високото качество на материалите, тежестта и компактните размери на устройството. Logitech UE Mini Boom изглежда много стилно и ярко, а всички части на корпуса са монолитни и пасват едно с друго с перфектна точност, като няма и ни най-малък намек за скърцане. Външно, устройство е покрито с приятен на допир гумиран мек материал, под който е скрита метална рамка, предпазваща устройството от удари и падания. В предната и задна част имаме перфорирани метални решетки, като зад първата се крият два високоговорителя, а зад втората чиповете. В предната част е предвиден и специален индикатор, който показва сдвояването и прекъсването на Bluetooth-съвместимите устройства. На страничните стени имаме нанесени релефни надписи UE – ​​Ultimate Ears.

\"\"


\"\"


\"\"

Елементи за управление
На задната страна на Logitech UE Mini Boom е разположен ключът за включване/изключване, индикаторът за батерията, конектора micro-USB, входът mini Jack 3,5 мм и продълговатият отвор, който изпълнява ролята на фазоинвертор. В горната част на устройството се намират три големи бутона, които са напълно покрити с каучук: увеличаване/намаляване силата на изходния звук и многофункционален бутон с изображение на логото на Bluetooth – той отговаря за откриването и сдвояването на Bluetooth-съвместимите устройства, както и за приемането на входящите позвънявания. Да, тази колонка има и микрофон в горната си част, който ви позволява да превърнете мини-високоговорителя в спикърфон.

Функционалност
Logitech UE Mini Boom може да възпроизвежда аудио не само през Bluetooth, но и чрез кабел mini Jack-mini Jack и с помощта на NFC-връзка. Сдвояването чрез Bluetooth е много лесно – трябва само да задържите бутона с логото на Bluetooth натиснат за няколко секунди, а след това индикатора в предната част започва да мига бързо. А това на свой ред означава, че колоната може да се свърже с активирания Bluetooth на устройството. За да пести електроенергия, колоната се изключва автоматично след 15 минути при бездействие.

\"\"


\"\"


\"\"


\"\"

Чрез NFC връзката става още по-лесна – просто поднасяте устройството с включения NFC за няколко секунди към колонката и чрез активиране на Bluetooth модула устройствата се сдвояват. Безжичният модул дава възможност за слушане на музика до 15 метра от източника. Вградената батерия издържа най-малко 10 часа, а зареждането чрез присъстващия в комплекта USB-кабел трае около 3 часа. При наличие на две тонколони в Mini Boom, можете да ги обедините в стерео-система и да слушате музика с две преносими устройства в стерео-режим.

За разширяване функционалността на Logitech UE Mini Boom е достъпна програмата за Android и iOS-базираните устройства под името UE MINI BOOM (iOS-версията/Android-версията). Приложението е безплатно и съдържа интерактивна инструкция, функция за удвояване на звука (при наличието на две колони) и настройки, в които можете да променяте имената на устройствата при търсене чрез Bluetooth, да виждате нивото на заряда, изключвате еквалайзера (на разположение са 3 предварителни настройки), изключвате звуковите предупреждения, виждате серийния номер и версията на софтуера на устройството.

Звук
Сега най-важното нещо – звукът. Вътре в устройството се намират два високоговорителя по 1,2 W и пасивен събуфер. Предвид размера на Logitech UE Mini Boom, звукът може да ви впечатли със своята сила – не случайно на кутията е написано с големи букви HUGE Sound. Силата е наистина висока, но качеството на звука за съжаление не е задоволително.

Звукът в Logitech UE Mini Boom е с акцент върху ниските честоти, но при увеличаване силата на звука се появяват и шумове. На мини-колоната много хубаво звучи Imagine Dragons, но старите бунтари от AC/DC заставиха говорителите да съскат и да се задавят. В тази връзка бихме препоръчали това устройство за слушане на музика, когато ходите на пикници, събирания с приятели, на плажа и на други такива места, където качеството на звука е на заден план. За възпроизвеждане на видеоклипове чрез смартфона/таблета, тази колонка също е подходяща, като предаването на гласа и ефектите са на добро ниво, имайки предвид размера на тази джаджа. Тук трябва да отбележим, че когато възпроизвеждането на звука се осъществява през Bluetooth, ще се наблюдава леко забавяне на аудио-записа. Когато използвате устройството като спикърфон гласът от високоговорителите се предава ясно и без изкривявания, а микрофонът е чувствителен и събеседника ви чува добре.

\"\"


\"\"


\"\"


\"\"

В сравнение с портативния високоговорител Divoom iTour-boom (подобно устройство, но без Bluetooth-интерфейса), качеството на звученето от Logitech UE Mini Boom е малко по-добро с по-изразителния си бас, но губи по детайлизация в средните и високи честоти. В стая със средни размери на разстояние от един метър Divoom, чрез кабелна връзка звучи малко по-силно и по-ясно отколкото продукта на Logitech. След измерване на обема се оказа, че Mini Boom с кабелна връзка звучи при максимален обем от 80 dB, а с помощта на Bluetooth обемът е по-висок – около 85 dB, като изкривяванията са забележими при 70 децибела. На свой ред, iTour-boom с кабелна връзка звучи малко по-високо – 82 dB.

Проверка на \“бойното поле\“
Като цяло, обемът на Logitech UE Mini Boom е достатъчно висок, но все още остава съмнението – дали такова компактно устройство би било ефективно при възпроизвеждането на музика пред групата от приятели в шумна среда? За да не гадаете, беше решено да се провери тази възможност. Резултатът е, че тази миниатюрна система от високоговорители напълно се справи със своята задача. В компанията на 10 души, при ниво на шума достигащо до 90 децибела, силата на звученето от високоговорителите беше много добро. Околните са споделили положителни отзиви за устройството, а за някои от участниците в теста, цената от 100 долара е доста разумна за тази система. Можем с увереност да кажем, че Logitech UE Mini Boom за такива цели няма да ви разочарова.

Обобщение

\"\"

След една седмица използване на Logitech UE Mini Boom у нас останаха двойни чувства. В ярката акустична система на Logitech има определен чар, стил, впечатляващо високо качество на материалите и изработката, а функционалността е отлична (Bluetooth, NFC, приложение за смартфони/таблети). Но що се отнася до звука, то устройството няма никакви специални предимства, а и самата цена на UE Mini Boom може да изплаши феновете на мобилната музика. Впрочем, като цяло това наистина е качествено безжично устройство, което може на всяко място и по всяко време да възпроизвежда вашите музикални предпочитания с висок обем, но дали си струва парите, това си остава ваша преценка.

Накрая трябва да споменем, че има две разновидности на това устройство: UE Mini Boom, който поддържа NFC-технологията и има съпътстващо Android/iOS приложение и UE Mobile Boombox без NFC и приложения. В останалата си част, устройствата са идентични.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини