fbpx
11.2 C
София

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

В свят обръщащ се изцяло към смартфоните, iPod touch е сякаш от една друга епоха и категория, сякаш замираща. iPod touch е преносим смартфон , само че без телефона: отчасти игрална конзола, отчасти медия плейър, отчасти интернет браузър и в каквото и да искате да го превърнете, можете да го сторите чрез приложенията за изтегляне от Apple. Новият iPod touch – 16GB е устройството, което трябва да задоволи тръсенето на потребители, които не са фенове на смартфоните, но все пак искат да се възползват от възможностите, които предоставят, приложенията, които са налични и свързаността, която осигуряват. iPod touchп редлага добър баланс между цена и възможности.

С размери 123.4 мм, на 58.6 мм, на 6.1 мм и своите 86 грама, iPod touch16 GB е по-лек поради липсващата задна камера. Удобно пасва в джоба ви, но е добре да помислите да инвестирате в протектор за екрана. Този модел идва само в един цвят – черен, като и каишката за ръка липсва – все пак без задна камера няма да има нужда да го нанизвате на ръката си да правите снимки. За сметка на това, обаче този модел предлага редица подобрения: 4 инчов retina дисплеи, най-новия – dual core A5 процесор – все екстри, достойни за 5-то поколение устройство. Тези две екстри гарантират, че каквито и нови приложения да създаде Apple, то те ще се поддържат от това устройство.

Новия iPod touch идва с двулентов Wi-Fi приемник, което гарантира високи скорости при работата си на 5GHz. Това гарантира  бързото сваляне на мултимедиини файлове, особенно големи. Bluetooth е ъпгрейднат до версия 4.0 и iPod touchможе да определи местоположението си на базата на WiFi аксес точките, макар и да няма GPS приемник. С едно пълно зареждане на батерията и при максимално увеличена яркост на екрана iPod touchиздържа 5 часа и 48 минути възпроизвеждане на видео.

На 16GB iPod touch вървят всички Apple приложения, като и Lili и Need for Speed – двете най-търсени игри и това прави 16GB iPod touch най-евтиното усторйство, на което можете да ги играете. Макар и да няма камера отзад, този iPod има 1.2-megapixel камера отпред. Тя прави сносни снимки така, но не тя е проблема. 16 GB памет по-скоро би създала известни неудобства. Като се има предвид, че реално свободното за потребителя пространство е 13.61 GB, с няколко филма от 1.5 GB всеки бързо ще се оглеждате какво да изтриете. Това разбира се е много тясно свързано с навиците ви като потребител. Не забравяйте, че всичко, което сте напазарували от Apple се съхранява в Apple stores и с WiFi достъп можете да прехвърляте от устройството и обратно всичко – музика, игри и филми.

За малко повече пари отгоре някои от вас биха се замислили  да си закупите iPod touch с 16GB повече и с камера на гърба. Последният се предлага и в различни цветови разновидности. А дали ако имате добър смартфон ще искате да инвестирате в това устройство или по-скоро ще искате да спестите пари и да задоволите нуждите си от mp3 плейър с далеч по-евтиния iPod nano.

Все още има хора, които позлват базови телефони или евтини смартфони, които биха закупили iPod touch16GB. Те ще получат и достъп до iTunes, както и устойство работещо с iOS – нещо, което конкурентните смартфони от Nokia или Sony нямат. Но iPod touch няма възможност за увеличаване на паметта, с което си оставате закотвени на 16 GB.

Сред всички тези „за“ и „против“  трябва да претеглите кое за вас в плюс и кое минус и да изберете най-подходящия плейър или кой знае – да размислите и да си купите смартфон.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини