Ето как със сигурност можете да изтриете вашите лични данни от iPhone, iPad и iPod

4
3236

Ако искате да продадете телефона си или ако сте използвали служебен телефон и трябва да го върнете на работодателя си, информацията в него трябва да бъде надеждно изтрита. В противен случай всички персонални имейли, снимки и друга лична информация, могат да бъдат извлечени с помощта на подходящ софтуер. Ако се грижите за неприкосновеността на личния си живот, изтриването на тези лични данни е задължително. За да спрете особено настоятелните хакери, специализирани в кражбата на чужди самоличности, трябва да сте в състояние да бързо да реагирате и да да отговорите по подходящ начин. Това може да стане например с помощта на iMyFone Umate Pro.

Далеч не всички осъзнават, че в известен смисъл през цялото време носят живота си в джоба. Разбира се, това е повсеместният смартфон, който в всевиждащ и всезнаещ. Той следи къде отивате, знае вашите контакти, вашите имейли, вашите акаунти за онлайн банкиране, къде сте били (с любезното съдействие на GPS), информацията за вашето здраве, вашите снимки, историята на вашия браузър, чат разговори, видео… Казано по-кратко, Телефонът (наистина с главно Т) знае повече за вас, отколкото вие самите. Ето защо е абсолютно задължително да имате PIN код за достъп до него. Това е електронен ключ, чрез който държите вратата към живота си добре заключена.

Проблемите възникват, когато решите да продадете този телефон. Махането на профилите и връщането на фабричните настройки съвсем не е достатъчно. Ако крадецът на самоличности или организираната престъпност се решили да използват старата потребителска информация за незаконна и престъпна печалба, те ще го направят. Необходимо е подходящо оборудване, решителност и търпение. Това е възможно, понеже фабричният ресет само създава илюзия, че всичко е изтрито.

Ако престъпниците разполагат с вашите лични данни, очаквайте големи проблеми. Самоличността ви ще бъде използване за изтегляне на банкови кредити, за кандидатстване за кредитни карти и кредитни линии, за издаване на нова лична карта и всички тези институции ще започнат да ви викат на посещения, да ви се обаждат и да се опитат да върнат изхарчените от престъпниците пари, а това неимоверно ще усложни живота ви.

Какво трябва да направите, за да се предпазите? Очевидният отговор е използването на професионална услуга за изтриване на данните, търсени от мошениците, която ще изтрие чувствителните данни по такъв начин, че да не могат да се възстановят.

С други думи, имате нужда от „ядрена опция“, която да свърши тази работа бързо и надеждно. Това е iMyFone Umate Pro: специален софтуер на MacOS, с цена $29,95, който ще сканира телефона ви и ще направи каквото е необходимо за ви защити. Може би считате, че не е необходимо да се плаща, но си помислете и кажете, каква е цената на самоличността ви? Колко ще трябва да платите, ако престъпникът я открадне и започне да я използва?

Тук ще разкрием пълния потенциал на iMyFone Umate Pro, за да покажем, че програмата заслужава всеки един цент от своята цена.

Приложението се предлага и като инструмент за освобождаване на дисково пространство на телефона. Програмата се справя чудесно и от тази гледна точка, но може да прави и много повече.

След като инсталирате iMyFone Umate Pro и въведете кода за активиране, включете iOS устройството във вашия Mac с помощта на кабела за зареждане. Вашето iOS устройство ще бъде открито от iMyFone Umate Pro и ще се появи на екрана.

Изчистване на телефона

Ако искате да продадете телефона си или ако сте използвали служебен телефон, който трябва да върнете на работодателя, ясно е, че трябва надеждно да го изтриете.

С iMyFone Umate Pro този процес е съвсем лесен: просто изберете раздела „Изтриване на всички данни“ (Erase All Data) в лявата страна на екрана, след което кликнете върху „Изтриване“ (Erase). Важно: обърнете внимание, че за да бъде изтриването успешно е необходимо да деактивирате функцията „Намерете моя iPhone“ (Find my iPhone). Това може да стане от настройките на iPhone и след това iCloud–>Find My iPhone, която да изключите. Имайте предвид, че изтриването отнема известно време и ще успеете да си приготвите и изпиете чаша кафе или нещо друго. Естествено, докато процесът продължава, телефонът не може да се използва.

Изтриване на изтритите файлове

Може да решите, че пълното изтриване на информацията в телефона е твърде широкообхватно. Вместо него, можете да направите избирателно изтриване на определени файлове, след което да се убедите, че те няма как да бъдат възстановени. iMyFone Umate Pro може да направи и това.

В лявата лента с инструменти изберете „Изтриване на изтрити файлове“ (Erase Deleted Files) и след това зеления бутон „Сканиране“ (Scan). Ще започне анализ на телефона, за да се провери, какво може да бъде изтрито без възможност за възстановяване. Тази функция може да отнеме доста време – в някои случаи около и над 45 минути.

Изчистване на личните данни

Както вече казахме, телефонът знае абсолютно всичко за вас, най-вече защото му позволяваме да разбере. Това може да е историята на обажданията, историята на браузъра, SMS съобщенията, снимките… Ако имате основания да скриете тази информация от съпрузи, роднини, приятели и работодатели, то трябва да се убедите, че тези данни наистина няма как да бъдат върнати, независимо какъв софтуер за възстановяване се използва.

Изтриването на личните данни (Erase Private Data) дава възможност за самостоятелен избор, коя точно информация да бъде изчистена по такъв начин, че гарантирано да не може да бъде възстановена. Навярно ще спите по-спокойно, след като знаете, че никой няма и не може да знае какво се опитвате да скриете и че личното ви пространство е гарантирано.

Освобождаване на дисково пространство

Още в главния програмен прозорец можете да видите, колко място е останало в телефона. Можете да освободите още с кликване върху бутона „Бързо сканиране“ (Quick Scan). След сканирането ще се покажат файловете, които могат да бъдат изтрити, за да се освободи допълнително място.

Всичко е разделено по категории – Временни файлове, Нежелани файлове, Големи файлове и Приложения, като веднага можете да видите, колко място ще се освободи.


Заключение:

Изтриването на личните данни и на файловете, които според операционната система са изтрити е нещо, което трябва да свикнете да правите. Ако редовно използвате своето iOS устройство, ще се натрупат голям брой снимки, SMS-и, контакти и още много други. Това е информация, която не бива да попада в неправилни ръце. Личната неприкосновеност е изключително важна и трябва ревностно да се пази. iMyFone Umate Pro ще ви помогне. Използвайте го разумно.

Сега iMyFone предлага 10 лицензни дарения, валидни една година. А ако искате да получите валиден лиценз за цял живот, iMyFone има специално предложение: можете да получите iMyFone Umate Pro при само 60% от цената на лиценза. Това можете да направите още сега само за $19,95, а можете да опитате шанса си да получите безплатен лиценз.

В момента се предлагат следните оферти:

Специална отстъпка за MyFone Umate Pro за Windows
Специална отстъпка за iMyFone Umate Pro за Mac


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари