Запознайте се със SIMO! Той може да ви даде кредит за минути

17
1399

Когато човек има нужда от пари, независимо за какво става въпрос, той често не иска да прибягва до молби към роднини и приятели, иска да се справи сам и търси най-добрия възможен начин за това. Благодарение на развитието на небанковия финансов сектор, както и на изчистването на пазара от съмнителни компании, през 2017-а за щастие има не малко фирми, предоставящи бързи и лесни решения при възникнала потребност от краткосрочно финансиране, а добрата новина е, че вече не е нужно да ходите на място, да се редите на опашки и т.н. Можете да направите заявката за кредит изцяло онлайн, получавайки одобрение в рамките на минути.

По-рано ви запознахме с някои от най-интересните технологични елементи в предлагането на краткосрочно финансиране. Още тогава отбелязахме, че една от компаниите, които най-много държи и разработва нови канали за връзка с клиентите си на база на всички нови технологии е Credissimo.

Компанията, известна с това, че първа в България предложи изцяло онлайн заявяване на кредит, сега е тук с нещо още по-интересно – Facebook чат бот, който обслужва клиентите в чат платформата Facebook Messenger. Според официалните данни SIMO вече е обработил над 20 000 заявления за кредит и получава положителната обратна връзка от клиентите на компанията.

Защо SIMO? 

Когато чуят за чатботове все още не малка част от потребителите си задават въпроса – „С какво това ще ми е по-удобно от друго?”

Истината е, че макар и малко „роботизирана”, това е една от най-добрите комуникации, които можете да проведете с дадена компания. Бързо и лесно можете да получите информацията, която ви интересува, избягвайки човешкия фактор. Няма нужда да чакате за свободен оператор, няма нужда да се притеснявате от разговор с него, а и така се елиминира шанса да не разберете нещо, или пък човекът отсреща да не ви разбере и да ви даде заблуждаваща информация. Но защо точно SIMO? Това всъщност е Супер Иновативен Механизъм за Обслужване на клиенти. Ето и нашите впечатления.

Как работи?

Вече няколко пъти сме писали за наши разговори с ботове във Фейсбук и винаги се започва със стартирането на разговора. Идеята е, че вие отваряте страницата на компанията и се опитвате да стартирате разговор с неин представител, а вместо да изчаквате отговор от някой, то веднага се свързвате със SIMO – чатбота на Credisismo.

Още в самото начало имате възможност да изгледате едно интересно видео, ако имате време и желание, в което да разберете повече за своя събеседник – това, ако само проявявате интерес разбира се.

 

 

След видео представянето SIMO е директен –  „Здравей, Aз съм SIMO! Живея тук, в официалния Facebook Messenger на Кредисимо. В зависимост от нуждите ти, можеш да зададеш въпрос или да се възползваш от автоматизирана експресна услуга за обслужване на клиенти. С моя помощ през чата можеш да заявиш кредит от 100 до 2 500 лв. в рамките на минути”

И така започва разговорът. Освен да пишете директно нещо, на което SIMO да ви отговори, за по-бързо можете да използвате отделните бутони, които ви напътстват какво да правите.

Като начало да речем можете да изберете от два избора – Имам нужда от пари и Имам въпрос. На разположение имате и меню, в което можете да се връщате назад или да получите помощ за общуването с бота. Но ето как премина нашият разговор със SIMO:

Решихме първо да го попитаме набързо колко ще ни струва кредит за 1000 лв и за колко време е най-добре да го върнем.

Отговорът беше доста подробен

– Въведи сумата, която желаеш да получиш. Минимумът е 100 лв., максимумът е 2500 лв. Ако това е твоят първи кредит Credissimo до заплата до 600 лв., вземи го с 0% лихва за цели 30 дни! Можеш да въведеш и стойност кратна на 50. Пример 1550

– 1000 лв

– Сега, посочи периода на кредита в месеци. Минимумът за избраната сума е 3 месеца, а максимумът е 13 месеца. Пример: 13

– 6 месеца

Последва обмяна на малко лични данни като електронна поща, телефонен номер, след което

Симо любезно попита:

-Ако искаш още сега да попълним заедно пълната форма избери Да. Ще отнеме не повече от 3 мин. В случай, че нямаш възможност в момента, избери Не и ние ще ти се обадим, за да завършим заявлението.

Изобщо цялата комуникация става много лесно, бързо, не натоварва и на практика може да се свърши в движение. В този сценарии избрахме да ни се обадят по телефона, след като вече имат нашите данни, но можеше директно да попълним заявлението и чрез SIMO – ето така.

Успяхме да попълним и заявление за кредит. То стана изключително лесно и интуитивно. Ботът поетапно ни питаше за различни наши данни, адреси, начин по който искаме да получим парите и така за наистина под 20 мин имахме възможност да получим пари, от които имахме нужда – на всеки се случва.

Но как се случва магията? Защо SIMO е толкова интуитивен?

В разговорите ни с бота имаше наистина много добри попадения. Толкова добри отговори, че в един момент дори помислихме, че си говорим с жив човек. Това ни накара да се поинтересуваме как всъщност е създаден той. Разбрахме, че от компанията са стартирали със сценарии, по които да водят потребителите си в процеса по заявяване на кредит, а това всъщност е било и едно от най-големите предизвикателства в реализацията на проекта, „защото комуникацията с чатбота трябваше да се доближава максимално до тази с истински човек.”

„Следващата стъпка беше самата технологична разработка, която отне две седмици на нашия ИТ отдел. След премиерата на чатбота се сблъскахме с ново предизвикателство – как да наложим напълно непозната, за нашите клиенти, платформа за заявяване на кредит. С цел да представим нестандартната иновация на „разбираем език“, трябваше и подхода ни да бъде нетрадиционен. Именно затова решихме да персонализираме чатбота, като му придадем човешки качества и характеристики, с които клиентите да могат да се припознаят. Така се роди SIMO или Супер Иновативен Механизъм за Обслужване на клиенти” – споделиха с нас от Credissimo.

Темата за ботовете, изкуствения интелект и иновациите в тази сфера за изключително популярни напоследък, нямаше как да не си зададем и тук въпроса защо ботът е по-удобен за хората и какво е бъдещето, свързано с това.

А най-голямото предимство и удобство за клиентите всъщност е възможността да комуникират и заявяват по интерактивен начин услугите ни през още един допълнителен канал. SIMO помага на клиента, като му задава различни въпроси, например от какъв тип продукт се нуждае, за какъв период желае да върне сумата, какви лични данни трябва да предостави и т.н. На практика той събира цялата необходима информация при кандидатстване за кредит и спестява време на клиента, защото елиминира риска от некоректно попълнена информация и необходимостта тя да бъде допълнително уточнявана.

Какво е бъдещето? 

Всеобщо е мнението на специалистите, че автоматизираните чат услуги ще навлизат все по-осезаемо в общуването между бизнеса и крайните клиенти. Чатбот технологиите се развиват с изключително високи темпове и тенденцията е в близко бъдеще да са превърнат в предпочитаната форма за комуникация и извършване на трансакции.-

Колкото до чатботът, който тествахме днес, то от Credissimo ни споделиха, че развитието на възможностите на SIMO са постоянен процес като съвсем скоро предстои подобряване на комуникационните му умения посредством интегриране алгоритъм за компютърната обработка на естествен език, както и алгоритъм за машинно самообучение.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
13 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
13 Автори на коментарите
Симеон IIореолmarekBoltonmicrofinanceМитко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zapoznat
Zapoznat

:)))) Скука
Поредната реклама. Добре видях, че става въпрос за кредити и изобщо не я и четох цялата. Скука
В рекламата им се иска това да е бъдещето на услугите – ама не.
На никой не му се занимава да си говори с някакви ботове и то още по-малко за бързи кредити с голяма лихва. И после те обират до шушка.
Скука

Zapoznat
Zapoznat

Така както е тръгнало на калдата-та скоро ще им се наложи активно да ползват подобни услуги за кредити.
Хората като престанат да посещават сайта и….
Така стана преди време и с data.bg
От най-посещавания ИТ портал, стана един жълт бълвоч.

Име
Име

Стана бълвоч до голяма степен защото премахнаха изискването само регистрирани да пишат коментари – това беше един вид сито, което пресяваше тапанарите. Най-вероятно мениджмънта си е казал: „Ще имаме много повече потребители! Уха!!! Нека да им дадем свобода да пишат! Нека да ги улесним!!!“.

В крайна сметка тапанарите се оказаха самите мениджъри. И нищо чудно: алчен гъз – глава затрива.

bluewater
bluewater

Някак си познато ми изглежда това с коментарите.
Относно рекламната статия:
„Миналата година имах проблем, теглих бърз кредит. Тази година осъзнавам че миналата изобщо не съм имал проблем.“

Reader
Reader

В сравнение с кратките новини ..добре направена реклама 😉

Одрана от кредитни институции
Одрана от кредитни институции

Не вземайте кредити. Ще попаднете в един порочен кръг и ще стигнете дъното, като мен. Вземете ли един кредит неминуемо ще вземете и следващи. Аз сега работя само за кредитите си.

Живко
Живко

Ne Credisimo , a toshnoto nazvanie , OBIRDJISIMO, posred bql denisimo….:))))

Симеон II
Симеон II

Крадисимо

Симеон II
Симеон II

Кради, Симо!

учуден..
учуден..

Калдата, спирам да посещавам сайта, през равен интервал от време, реклама на финансова услуга в сайт за високи технологии.. Пък да беше нещо полезно…

Zapoznat
Zapoznat

СИМУ
– винаги е до теб
– винаги иска да ти обере парите
– винаги иска да вземе повече от теб, отколкото ти е дал
– винаги ще те дебне и когато най-малко очакваш ще те гу нахакъ
– вземи 1 върни 10
– винаги иска да забогатява на твой гръб
– може да те доведе до просешка тояга

dkmi
dkmi

Симо ли е мимо ли е – да си вземе кредита и да си го завре у гъзо!
Айде няма нужда от реклами на разни долнопробни лихварски сайтчета.

Митко
Митко

Надявам се поне са ви платили добре за тази излагация. Тези кожодери трябва да бъдат вкарани в затвора, а не да им правите реклама.

Митко
Митко

Спешно трябва да се отвори отново Белене и гнусните мошеници от лихварската фирма, заедно с техните платени помагачи да бъдат изпратени там.