Ревю на смартфона LG G Pro 2

0
91

LG G Pro 2 – смартфон, който принадлежи към класата на смартфоните или таблетфоните, кой както му хареса. В него ще откриете 5.9-инчов Full HD IPS дисплей, актуалната хардуерна платформа Qualcomm Snapdragon 800, 3 GB оперативна памет, 13-мегапикселова основна камера с нова система за оптическа стабилизация OIS +, капацитет на батерията от 3200 мАч, слот за карта памет и най-новата версия на Android с фирмения потребителски интерфейс Optimus UI.

Комплект
Нашият модел е предназначен за азиатския пазар, така че той се отличава с плоските си клеми на зарядното устройство и наличието на слушалките QuadBeat 2 с бутон за регулиране силата на звука и такъв за приемане на повикванията. Освен това в кутията има и инструкции, USB-кабел и сменяеми уплътнители за слушалките. Дизайн и ергономичност
Предната страна, с изключение на малкия прорез за говорителя, е покрита изцяло от закаленото стъкло Gorilla Glass 3 с качествено олеофобично покритие. От дясно на слушалката е разположен обектива на предната 2-мегапикселова камера, а от ляво – сензорите за близост и осветление, както и многоцветния индикатор за събитията. На подложката под закаленото стъкло има своеобразна рисунка с преливащи се цветове, когато бъде гледана от различни ъгли.

Задната част е пластмасова с текстурирано покритие. Нещо подобно видяхме и в LG Optimus True HD. Материалът и текстурата не са най-подходящите за такова скъпо устройство. Всъщност, тук имаме практичен, но хлъзгав материал.
 

Блокът с бутоните Rear Keys, направен точно в същия стил както в LG G2 mini – ръбовати бутони за регулиране силата на звука, леко стърчащи над повърхността на корпуса, а в бутона за включване е вграден яркия индикатор  на събитията, дублиращ този намиращ се на предната страна.
 

Обективът на камерата е вместен в рамка с леко издадени от повърхността на корпуса краища. От дясната й страна е разположена светкавицата. В Центъра на корпуса имаме надпис 4G LTE, логото на производителя малко по-долу и прорезите за високоговорителя, чиято мощност е 1W.


Под подвижния заден капак виждаме NFC-антената, батерията, чийто капацитет е 3200 мАч и два слота: за microSD и Micro-SIM картата.

Качеството на сглобката е отлично. Няма скърцания от страна на корпуса при по-силен натиск или стискане. Използването на това голямо устройство с една ръка е трудно. Идеята за разположението на бутоните на задната страна е добра, тъй като са удобни за достъп, въпреки, че би създало в началото малко дискомфорт, но се свиква бързо. За да отключите екрана, можете да използвате двойно почукване (Knock-Knock) или Knock Code – комбинация от последователни докосвания в определена област на екрана.


Операционна система
Смартфонът работи под Android 4.4.2 с фирмения потребителски интерфейс Optimus UI. Интерфейсът практически не е променян и по него няма нищо ново, с изключение на няколкото козметични промени, познати ни от LG G2. Сред нововъведенията ще споменем възможността за разделянето на екрана на две части и намаляването на работното пространство до удобен за вас размер.

В останалата си част, пред нас стои добре познатия фирмен интерфейс Optimus UI.

Хардуерна конфигурация
Моделът е базиран на еднокристалната система Qualcomm Snapdragon 800, има 3 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет. От 16 GB на разположение за потребителя са малко повече от 9 GB. Разширяването на вградената памет може да бъде постигнато чрез microSD карта памет или флаш-диск (USB OTG).

Оказа се, че производителността на LG G Pro 2 е малко по-ниска от тази на G2 или G Flex. С какво е свързано това не е ясно. Въпреки това, в някои форуми има оплаквания от собственици на този апарат, че много загрявал при определено натоварване, но нашите опити да предизвикаме осезаемо затопляне при снимане на 4K видео се провалиха.


Вграденият плейър без проблеми успя да се справи с всички тестови клипове, включително и със звука с AC3 кодиране.Въпреки, че апаратът е с по-мощен високоговорител, не можем да кажем, че звука е силен, но също така и че е с лошо качество. Силата на разговорния високоговорител е доста висока и звука при разговор е приятен. В настройките можете да включите подобрения гласов събеседник, въпреки че в този случай звукът чувствително намалява. Лошото тук е, че не можете да записвате телефонните си разговори. Силата на връзката е добра, звукът и чувствителността на микрофона са достатъчни за общуване от разстояние. Вибрацията е слаба и може да се каже, че на нея не може да се разчита.

Скоростта при търсене на спътника, обмена на данните по Wi-Fi-мрежата, качеството на приема – типична за флагманите, т.е. добра.
Автономността на смартфона е малко по-ниска от тази на G2 и G Flex, но в никакъв случай не може да се нарече ниска. В Antutu, смартфона отбеляза 500 точки или 3 часа и 26 минути, в GFXBench 3 часа, при Dalvik 3 часа и 3 часа и 19 минути при ART. За ежедневна употреба, потребителя може да разчита на около половин ден работа.


 Дисплей
Смартфона е снабден с 5.9-инчова IPS-матрица с резолюция от 1920×1080 пиксела. Екранът е с широки ъгли на видимост, натурално цветопредаване и добра яркост. Минималната стойност на яркостта е 7 кд/м², а максималната – 369 кд/м², 50% – съответства на 89 кд/м². Автоматичното регулиране на яркостта от сензорите съвпада с ръчната настройка. Нивото на контраста – 767:1.

 

Заводската настройка на екрана се представя много добре: гамата практически е линейна и се намира в диапазона от 2.2, цветовата температура е около 6500K, а цветовия обхват – 131%.

Екранът се държи добре дори и при ярка слънчева светлина, като информацията остава четима. Тук обаче в настройките не е предвиден пункт за увеличение чувствителността на сензора за управление на смартфона с ръкавици.

Камера
В смартфона са предвидени 13 и 2-мегапикселови камери. Основната може да записва 4K-видео при скорост от 30 кадъра/секунда и Full HD видео при 60 кадъра в секунда. Предната записва Full HD-видео при 30 кадъра в секунда.

Към скоростта на работата на камерата и качеството нямаме оплаквания. В настройките, освен новите възможности за запис на видео се е появил и режима за снимане “вълшебен фокус“. Той ви позволява да се фокусирате върху избрания обект след като кадъра вече е направен.Обобщение
Смартфонът LG G Pro 2 – успешното продължение на линията G Pro. Той може да ви предложи голям висококачествен екран, актуална хардуерна платформа, отлични мултимедийни възможности, качествена камера и прилична автономия. Единственото нещо, което повдига въпроси – задния капак – не е направен от най-добрия материал за не евтин смартфон. Иначе като цяло, ако търсите смартпад има смисъл да погледнете по-отблизо LG G Pro 2.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за