Ревю на батерията TP-LINK PB50: Откачете се от стената и излезте навън – пролет е

0
122

Ако можем да отличим проблем, наличен във всички съвременни технологии и по-специално в смартфони, таблети и портативни игри, дори от най-висок клас, то това са техните батерии. Надали има потребител, който да възрази на това твърдение.

Независимо дали сте със смартфон, който е на няколко години, или сте си купили някое от най-актуалните предложения на пазара, то устройството ви трудно може да издържи повече от ден, нали?

Ситуацията става далеч по-трудна, когато обичате да снимате повече, чатите си непрекъснато, или не дай си Боже решите да гледате клипчета в YouTube. Тогава, независимо какво ви казват производителите на смартфони и таблети, е добре да сте близо до електрическата мрежа.

Има над хиляда случая, в които обаче това е невъзможно. Като се започне от това, че нямате удобен контакт на разположение, мине се през присъствието ви на конференция или лекция, в която съвсем естествено контактите са основно по стените и се стигне до пътуване с автобус и самолет, където просто няма къде да включите своето зарядно.

Както обича да казва един мой познат – смартфонът е най-сигурният начин винаги да гледаш да си до стена. Едно от най-сигурните неща, които ще ви „откачат” от постоянното желание да сте до стените в дадено помещение е портативната батерия.

На пазара такива вече има не малко. Имате богат избор, който обхваща, както изгледа на продукта, така и неговото тегло, капацитет и скорост на зареждане. Днес спираме вниманието си на едно от най-добрите решения, които сме виждали.

PB50 е портативна батерия на TP-LINK, компанията която по принцип е по-известна със своите мрежови устройства. В опита си да предоставят нещо полезно на потребителите на мобилни устройства, те пускат на пазара един интересен продукт, с който ще ви запознаем в следващите редове.

Първото нещо, което виждаме, както всеки път е кутийката. Още докато я хващате за пръв път усещате че батерията определено е стабилна, но в никакъв случай не е тежка. Тя няма да ви попречи, както ако я носите в джоба на дънките си, така и няма да кара сакото ви да „увисва”, ако я поставите във вътрешния си джоб. Да не говорим, ако все пак можете да я поставите в малка чанта или раница – няма да усетите разликата въобще. Теглото и всъщност е точно 281.3 грама, докато размерите и са 139.7 x 78.9 x 19.3 мм.

Външният вид на батерията е една от сериозните разлики спрямо други подобни модели на пазара, с които тя ме спечели. PB50 е покрита от изискано меко черно и приятно на допир матово покритие, което идеално приляга в ръката и прави аксесоара подходящ, дори когато трябва да сте официални. В долния край е сребърната пластмасова част, където пък са трите порта – два за зареждане на външни устройства и един, с който можете да зареждате самата батерия.

Добрият и изискан изглед на модела се допълва от кадифено калъфче, което получавате безплатно в комплекта. В него можете да съхранявате добре батерията си, без да се притеснявате, че ще нараните корпуса и, ако я носите в чанта с много други неща.

В комплекта към нея няма специално зарядно, но вие можете да използвате това от своя смартфон да речем. Има кабел, с който можете да зареждате едно устройство, а ако ще искате да я ползвате за две – то можете да ползвате кабела от самото устройство, което зареждате, като то може да е и на Apple, стига да завършва с USB 2.0 порт.

Разликата между двата порта за зареждане е, че единият подава заряд от 2А, а другият от 1А. Това е напълно достатъчно да зареждате таблет и смартфон да речем, или два смартфона. Препоръчително зареждането на батерията трябва да става на 2А. От напълно изпразнена батерия до пълният и капацитет можете да я заредите за 6 часа с 2А зарядно или за 9 часа и половина при 1А, а на практика с нея след това можете да заредите смартфона си, ако той е с капацитет на батерията между 2 и 3000 мАч – до три пъти – напълно достатъчно, не само за полет, но и ако сте на палатки в планината да речем и наистина нямате ток.

Зарядът на литиево-полимерната батерия, който е 10000 мАч се следи от индикатора на лицевата част, който има четири зелени светлини и се активира с натискането на единственото копче на корпуса.

Не знам за вас, но поради причината че най-често съм на бюрото си съм свикнал смартфонът ми да е винаги зареден на максимум. Така, когато ми се налага да излизам мога да разчитам на достатъчно време и минимален шанс батерията на смартфона ми да падне точно преди да видя някой важен номер или да отговоря на спешен е-мейл. В седмицата, в която използвах PB50 такова напрежение нямаше – тя, със своите 10 000 мАч, е винаги в чантата и ми помогна много на няколко пъти да зареждам своите устройства докато съм в движение.

Помощта е незаменима и когато човек пътува. Ако имате няколкочасов полет със самолет, то няма как да не сте изпитвали какво се случва с батерията на смартфона ви.

Да, в летателен режим той изразходва по-малко батерия за своите радио услуги, но същевременно убиването на време в игра на игри, разглеждане на снимки или четене на статии, които сте си запазили са способни направо да „нулират” батерията на вашето устройство.

Нищо подобно не ми се случи с PB50 на TP-LINK. Тя се намеси в решителни моменти, както при отразяването ни на MWC 2016 в Барселона, така и в няколко други случаи, в които просто нямаше контакт наблизо. И нещо много важно – тъй като има голям капацитет и два порта за зареждане – имате възможност да зареждате едновременно две свои устройства – фотоапарат и смартфон да речем. Това е доста сериозно предимство.

Интересните неща в батерията обаче не свършват до тук. Като всеки продукт на TP-LINK тя има и не малко защити, които предпазват, както самата батерия, така и зарежданите с нея устройства. На разположение имате сензори, които предпазват от прегряване, такива които предпазват от пълен разряд на батерията, боравене с неподходящ волтаж, както и система, която запазва живота и дори когато я ползвате неправилно и прекъсвате зареждането и. TP-LINK се хвалят с това, че батерията им издържа до  500 цикъла на зареждане, без да влошава качествата си.

Ето какво всъщност представлява батерията на кратко:

– капаците от 10 000 мАч на литиево полимерната батерия
– 6 системи за защита и интелигентно зареждане
– 4-степенен LED индикатор за следене на капацитета
– Съвместимост с повечето устройства, чиито зарядни са USB базирани
– Два порта за зареждане на 5V/1A и 5V/2a
– Стилен външен вид
– калъфче
 
 
Искате ли да спечелите такава батерия? TP-LINK ще изтегли на случаен принцип един от вас, отговорил на въпроса в коментар към статията във Facebook: В каква ситуация външната батерия би ви била най-полезна?
 
Ще изтеглим наградата на 4 април.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари