Ревю на геймърската мишка Logitech G302 Daedalus Prime

0
223

Героят на днешното ни ревю трябва да заеме мястото на популярния, но вече остарял модел Logitech G300. Устройството е получило обновен дизайн в стила на съвременните игрови залагания, както и нов сензор. Но въпреки това, може ли той да завоюва тази популярност като предшественика си, предстои да се опитаме да разберем днес.

Външен вид

Веднага след изваждането на манипулатора от стоковата му опаковка има вероятност да не можете веднага да разберете, че устройството принадлежи към G-серията. Ако агресивният дизайн на по-старите модели не предизвиква въпроси, то в този случай при изключена подсветка, мишката напълно се вписва сред болшинството манипулатори за офис употреба.


Но положението се променя след първото включване. Логото на G-серията и перфорираните странични части на устройството се озаряват от синкав блясък с фирмения отенък. Чрез множеството отвори във вид на пчелна пита, светлината се разпръсква равномерно и в радиус от няколко сантиметра от корпуса, създавайки стилен и не дразнещ очите светлинен ефект, който разбира се може да бъде изключен или приглушен.Но след изключване на осветлението, получаваме доста обикновен и незабележим външен вид, който както беше казано е характерен за офисните мишки. Но това не може да се счита за недостатък, тъй като в този случай ние не обсъждаме топ-продукт. Като цяло, мишката е съхранила някои от характерните за своя предшественик G300 черти, но в същото време продължава тренда заложен в по-старите колеги от линията.
Тук виждаме хибрид между старото и новото: стесняващ се към задния край преден панел взет от G300 и формата на основните бутони, позната ни от моделите G402 и G502. Всички работни площи са изработени от практична матова пластмаса, като само страничната перфорирана повърхност е направена от лъскава и доста хлъзгава пластмаса, която обаче не засяга удобството на използваемостта.

Ергономичност и удобство на работа
Logutech G302 Daedalus Prime e получила доста малък корпус, който пък е доста подходящ за хората със средна големина на ръката. Поради относително високия профил и форма, най-добрият вариант за захват е да прегърнете мишката с цялата си длан, като в този случай няма да срещнете проблеми с удобството на работа. Качеството на изработка обаче е много добро и по наше мнение може да понесе достатъчно висок експлоатационен период, дори и ако вземем предвид многобройните натискания на механичните бутони в игралния процес.


  Отделно похвала заслужават и самите бутони на мишката и по-специално основните със своите кратки и отчетливи ходове с умерена чувствителност. В сравнение с предшественика си в лицето на модела G300, Logitech G302 е получил по-малко бутони, чийто общ брой е 6. На поддланната повърхност има един бутон, който по подразбиране отговаря за превключване на резолюциите, а до палеца на дясната ръка се намират бутоните, отговарящи за навигацията в браузъра. Тяхното качество на работа също не бива да се поставя под съмнение.

Оборудване
Мишката е снабдена с оптичен сензор, направен по Delta Zero технологията с максимална резолюция от 4000 dpi. Без да навлизам в маркетингови подробности ще кажа, че пред нас стои сензор с най-бързата и точна резолюция, достатъчна за голяма част от актуалните към момента игри.

Скоростта на реакцията е на най-високо ниво, както подобава на киберспорт ориентиран продукт. За плъзгането на манипулатора по повърхността отговарят две съвсем малки крачета, чийто размери са добре определени, имайки предвид малкия размер и тегло на самото устройство.

Софтуер
Традиционно за настройка на манипулатора се използва Logitech Gaming Software. Поддържа се базов набор от функции: преназначение на функционалности за всеки бутон, създаване на макроси и профили и привързването им към конкретно приложение. Заслужава да се отбележи също и възможността за съхранение на настройките, както на компютъра, така и върху вътрешната памет на манипулатора.

В последната версия на LGS е заложена набиращата вече популярност сред производителите на игрова периферия възможност за водене на статистика относно използването на бутоните, където се събира информация за броя на кликванията върху всеки от тях. Единствената критика, която можем да направим, е в не съвсем коректната работа на програмата върху 64-битовите системи.

Не може да не споменем и новата за Logitech технология Arx Control. Същността й се състои в това, че можете да превърнете вашия Android или iOS-смартфон или таблет в допълнителен дисплей за редица параметри, свързани с режима на игра. В случая при Logitech G302, ние успяхме да изобразим избраните функции за бутоните, показателят dpi и бързите му изменения, както и общите за другите продукти мониторинг показатели на PC и възможността за управление на мултимедийните функции.За работа с функциите на Arx Control, вашият компютър и смартфон трябва да бъдат свързани към една и съща Wi-Fi-мрежа, а Logitech Gaming Software да бъде обновен до последната си версия. А за да се покаже допълнителната информация, не ви е нужна клавиатура с дисплей или изход в операционната система. Освен това, SDK за тази технология е достъпен в публичното пространство и за всички желаещи, което дава надежда за по-нататъшно разширяване на функционалността и поддръжка от страна на разработчиците на игри.

Обобщение и впечатления
Игровата мишка Logitech G302 Daedalus Prime остави положителни впечатления у нас, въпреки някои опростявания в сравнение със своя предшественик. Тук имаме съвременен дизайн с интересни решения, качествен корпус и функционалност с голям потенциал. Критиката, която ще си позволим да направим е насочена към завишената от производителя цена, която за възможностите на G302 все още е доста висока ($50). Освен това, цялостното качество, ергономичност и оборудване на Logitech G302 ни дава възможност с увереност да ви препоръчваме да си купите този продукт.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари