fbpx
16.4 C
София

Acer Predator G605 – повече практичност и стил за всеки геймър

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Запалените геймъри винаги са били едни от най-жадните потребители на мощен хардуер. Наред с професионалистите, работещи с мултимедия, играещите ни колеги винаги са били наясно с последния писък на технологичната мода, най-новите видео карти, най-мощните процесори и най-бързите дискове. И въпреки че това понякога е малко тежко за джоба, удоволствието от мощната настолна машина, на която вървят перфектно всички актуални гейм заглавия, е несравнимо.

\"\"

Най-запалените асемблират машините си сами, винаги готови за бърз ъпгрейд, но днес ще разгледаме едно предложение, подходящо за тези потребители, които имат нужда от перфектен компютър за игри, готов на момента и без нужда от сглобяване и настройки. В офиса ни за тест се появи една от конфигурациите на най-актуалния геймърски компютър на Acer – Predator G605 – и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Като част от една от най-известните геймърски серии, появявали се на пазара, с първи модели още от 2010-а, компютърът събуди веднага интереса ни. Доста неща в него са променени, още на пръв поглед. Машината, която е подходяща за т. нар. \“casual\“ геймъри, всъщност е за всички потребители, които нямат желание за сложно асемблиране, а разчитат на това да си купят нещо готово, което да е мощно, красиво и функционално – именно такова решение е Predator G605.

Моделът, който пристига в голям кашон,  впечатлява още от пръв поглед.

Разопаковане

„Хищникът” не е никак лек, но заради удобния кашон с дръжки е лесен за пренасяне. След един от най-приятните моментивъв всяко ревю – отварянето – установяваме, че в кутията, освен компютъра можем да намерим клавиатура и мишка, с които старта на машината може да стане наистина незабавно. Вътре откриваме и нормалния набор от документация, кабели, диск с драйверите на хардуерните компоненти и няколко рекламни брошури. За разлика от повечето други геймърски компютри – този е готов за използване: от кашона, до момента, в който вече играем има само едно бързо свързване с монитора. Няма да ви лъжем – без да го разглеждаме много Predator G605 веднага бе пуснат в офиса ни и до минути на него вече бяха любимите ни игри – чак след това имахме време да обърнем внимание и на външния вид. А той всъщност не е никак за пренебрегване при тази машина.

\"\"

Външен вид

Кутията на компютъра е уникално красива. Характерно за името си и най-вече заради формите и червения цвят в някои контури – тя излъчва определена агресия, но за разлика от предишните „хищници” сега сме свидетели на много по-умерени и класически форми. Дизайнът вече не е толкова агресивен, въпреки че запазва подобна нотка. Много повече се набляга на функционалността и стила, като така компютърът би стоял добре във всякакъв интериор.

Веднага прави впечатление обаче удобството, за което е помислено при използването. Докато местихме „хищника” от бюро на бюро, бързо установихме, че той има удобна дръжка за пренасяне. Деликатно прикрита в горната му част, тя прави носенето на машината изключително лесно, което е идеално за разнасянето на компютъра по LAN партита. И въпреки че ни е малко трудно да го наречем мобилен, заради теглото, Predator G605 е много лесен за транспортиране. В него има още много хитри моменти, които ни предстоеше да открием. Копчето за пускане е от горната страна, а там можем да видим и някои полезни индикатори, които лесно се виждат, тъй като машината обикновено се поставя на земята или поне на нивото на очите.

Още на лицевия панел, както можете да видите и на снимките, на разположение на потребителя има SD четец за карти, няколко USB порта, както и жакове за слушалки и микрофон. Интересна подробност е, че един от портовете е предназначен за зарядни устройства и работи дори когато компютърът е изключен – изключително удобно, ако зареждате смартфона си. За него дори има специална поставка – дръжката, която преди малко споменахме е идеална за това – стабилно можете да поставите там своя телефон, без да се притеснявате, че можете да го бутнете докато играете да речем.

Друг от портовете е USB 3.0, за да имат геймърите възможност за по-бърз трансфер на данни. На разположение има още два обикновени USB порта, но интересните неща изобщо не свършват с тях. За разлика от повечето останали компютри, предназначени за офис работа, Predator G605  разбира се има оптично устройство. То е на класическо място, но по-интересно е това, което се намира под него. С едно натискане на повърхността се отваря капаче, под което виждамеоще едно от големите достойнства на модела – леглото за хард диск. Вие лесно можете да махате и поставяте своя диск в чекмеджето, с което да получавате достъп до информацията от него, след което да го взимате със себе си и да го носите където намерите за добре. И още нещо практично. Тъй като геймърите обикновено ползват слушалки – в Predator G605  има предвидено място и за тях. С натискането на още едно копче се отваря „закачалка”, на която можете да ги поставите. Изобщо при дизайна на целия модел прави впечатление едно нещо – освен агресивния дизайн, характерен за всяка гейм машина, тук е помислено максимално за удобството – има много неща, които ще помогнат при ежедневната работа, по-точно игра с машината. Задната част на компютъра като цяло предлага по-стандартни неща. На разположение е пълният набор от портове, като отново удобството е надделяло. Тук може да се види и допълнителната видео карта, за която дума ще стане след малко.

\"\"

Периферия

Единственото нещо, което може да бъде подложено откровено на критика при Predator G605, това е идващата с него периферия в ролята на мишка и клавиатура. Те по никакъв начин не импонират на машината и са идентични на тези, които компанията разпространява и с офисните си компютри. В пълен контраст са с футуричстичната и агресивна машина и на вас несъмнено ще са ви необходими нови клавиатура и мишка. Идеята на Acer е, че това е периферия, която геймърите обичат да избират “по мярка” и е по-добре да не се включва геймърска периферия, която няма да им пасне.

Конфигурация

При всички положения в една геймърска машина външният вид е много важен, но още по-интересно е какво има „под капака”. А тук има доста интересни неща. Predator G605 пристига на пазара в България с четири различни конфигурации. На разположение са машини с процесори Intel Core i5-4460 или Intel Core i7-4790, RAM памет от 8GB до 16GB и видео карти Nvidia GTX745, GTX960 или GTX970.

Моделът, който тествахме ние бе доста впечатляващ. На разположение имахме процесор Intel Core i7 4790, подпомаган от 12 GB DDR3. В конфигурацията на разположение имахме още 3 TB дисково пространство, както и видео картата Nvidia GeForce GTX 960 с 2 GB памет.

Едно от най-големите достойнства на модела – видео картата бе представена в началото на тази година. Тя разполага с ядро NVIDIA GM206 (22 нм, 294 мм2, 2,9 млрд. транзистора), както и с 1024 CUDA-процесора. Сред останалите елементи от конфигурацията и са:

Текстурни блокове: 64

Растерни блока: 32

Честота на ядрото: 1127/1178 MHz

Памет: 2 GB GDDR5, 128-битов, 7012 MHz

Консумирана електроенергия: 120 W

За разлика от предишните версии на геймърските машини на Acer, тук ъпгрейдът е много по-лесен, като е достатъчно премахването само на две винтчета, за да се отвори кутията. Със сигурност няма да имате нужда скоро от такъв обаче, поне докато не ви изтече гаранцията на модела, за да можете да го отворите спокойно и без да я нарушавате. Факт е обаче, че в момента е оставено достатъчно място между всички компоненти и в кутията има достатъчно въздух.  Сред останалите показатели на машината можем да отличим шума и, който е на стандартните нива, както и консумацията на ток, която е доста занижена в сравнение с останалите подобни машини от този клас. Записахме 103 вата при пълно процесорно натоварване, 168 вата при игра, докато други компютри от този вид, които сме тествали обикновено са харчили по повече от 200 вата.

Тест

Изкушихме се да подложим компютъра на различни тестове и  честно казано той се представи доста добре, според очакванията ни. Със софтуера за тест на процесори на SiSoft Sandra Predator G605 записа резултат от 129, а със 7-Zip постигнатите точки бяха над 21 000. И факт – тези резултати не са най-високите, които сме срещали, но са достатъчни, за да ви позволят да играете всяка актуална в момента игра на максималните и настройки. Същите показатели показа и конфигурацията при теста ни с PCMark 7, където резултатът бе почти 5000. 

Гейминг

Изпробвахме машината с някои от най-актуалните заглавия на пазара в момента и установихме, че играта с нея е истинско удоволствие. Възможностите на видео картата са отличи и при тестовете, направени от нас установихме, че Predator G605 се справя чудесно при всякакви предизвикателства, включително пускането на всички заглавия на резолюция 1080p. Може би ще ви е интересно, че играхме Skyrim с 60 кадъра в секунда на максимална детайнолст, а с Deus Ex: Human Revolution дори успяхме да запишем 82 кадъра в секунда.

В крайна сметка смело можем да кажем, че Predator G605 е една идеална машина за всеки геймър. За разлика от някои предишни геймърски компютри на Acer, тук почти всички неща за на максимално високото ниво. От външния вид до конфигурацията и стабилността на работа – всичко е както трябва. При вас идва готова конфигурация, която може да ви позволи да изживеете най-доброто от играта, като същевременно не мислите много за сглобяването на компютъра, избора на компоненти и настройката им. Това прави машината по-подходяща за хората, търсещи бързо нещо работещо, а не тези, които са фенове на модването и асемблирането, но за сметка на това идващото на готово удобство на дизайна на Predator G605  е ненадминато и определено може да накара дори тях да се замислят за покупка на готовата конфигурация. Остава само използването и на подходящ монитор, но скоро ще ви представим и такъв вариант.

__

От Acer са се погрижили да не останете без игри и до 24.07.2015 г. може да се възползвате от чудесната им промоция, и да вземете компютъра с Gaming Bundle, включващ цели 5 игри и бонуси на promo.acerbg.com.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Zenfone 9: Малкият голям смартфон

Преди седмица Asus представи новия си флагман Zenfone 9. С него компанията продължава традицията за компактен форм-фактор като флагмана от предишното си поколение. Исторически погледнато,...

Подобни новини