fbpx
2.8 C
София

Ревю на Philips Brilliance 439P9H – два чудесни монитора, събрани в един

Най-четени

Независимо дали използвате компютъра си за работа или забавление, по-големият размер на екрана, винаги остава нещото, за което няма горна граница. В свят, в който мултитаскинга застава все по-напред, използването на 2,3, че и повече екрана вече не е само рядкост. Това е нещо, на което вече не залагат само борсовите играчи и финансистите, както е било в миналото, а все по-често към него прибягват дори домашни потребители.

Точно поради тази причина ултрашироките монитори, които повечето известни компании, производители на монитори предлагат, стават все по-логичен избор за мнозина. Те са с широки екрани, които на практика обединяват два монитора в едно, така че за потребителя да отсъства неудобството да гледа рамки по-средата, а тъкмо обратното – да се наслади на всепоглъщащ образ, който обхваща дори периферното зрение.

Днес спираме вниманието си на точно такъв модел – Philips Brilliance 439P9H.  За първи път видехме модела на IFA миналата година, когато бе една от звездите на щанда на Philips. Той е горд представител на извитите монитори, които са специално оформени, за да предлагат на потребителите подобрено, по-потапящо изживяване. Интересно бе да го използваме по-продължително време, за да придобием впечатления от това дали един такъв монитор е толкова удобен за работа в ежедневието.

Разглеждайки предварително информацията за него, няма как да не споделим разбира се, че това е модел, предназначен предимно за работни задачи. Той може да подобри много производителността в различни професии. Ние все пак си оставяме една вратичка, тъй като по времето, в който беше у нас, го използвахме дори за игри. Но нека започнем всичко по реда си.

Кашон

Philips Brilliance 439P9H пристига в огромен кашон, подобен на тези, в които се пренасят бойлери. С тази разлика, че е чувствително по-тежък, той определено има нужда от двама души, които да го извадят и инсталират. Самият размер на екрана, стойката и съдържанието на кашона са доста обемисти и затова е необходима помощ. Монтажът е много лесен и след малкото помощ, която трябва да получите, буквално за няколко минути сте готови за работа.

Към момента не съм виждал опакован 49 инчовия по-голям брат на модела, но само мога да си представя колко по-масивни са нещата там. Мониторът 439P9H е подходящ за тези, които все пак нямат нужда от чак толкова голям екран. Той представлява на практика два монитора, но именно „последните 6 инча“, както и по-високата цена биха отказали част от потребителите от по-големия вариант може би.

И той като него разполага обаче с много технологии и възможности, които го правят отличен избор за всеки, търсещ добър монитор за своето работно място, всеки желаещ да има по-качествен екран и не на последно място по-малко кабели.

Дизайн

Големият кашон, в който идва мониторът, съвсем малко лъже за размера му. На ширина – отговаря напълно, но на практика мониторът е много тънък и фин продукт, Теглото му е цели 14.4 кг а ширината е повече от метър (1058 мм), така че за да го ползвате спокойно ви е необходимо масивно бюро. Във всички останали измерения обаче говорим за много изчистен и стилен продукт. Височината му се коригира от VESA стойка. И въпреки че можете да го закачите и на стена, може би по-удобно ще е да го използвате със стойката в комплекта. Благодарение на нея можете да коригирате височината му със 1300 мм, както и да го накланяте в подходящ за вас ъгъл.

Цветът на монитора е матово черно, което приляга много добре във всеки офис и модерно обзаведена стая, а тънките рамки от три страни правят така, че той да създава впечатление за много по-голям екран от 43 инча. Можете да го разположите лесно на много места и да се доверите на здравата му стойка – тя също отлично се вписва в цялостния дизайн.

Единствено малко по-голяма е долната рамка, където са разположени и контролите за различни настройки. Тук може да ви е малко трудно да свикнете в началото , защото няма джойстик, а отделни копчета, но с това се свиква много бързо.

Камерата, която е изскачаща е 2-мегапикселова и се показва само при ваше желание, подобрявайки сигурността и увеличавайки спокойствието ви, че никой не може да ви снимка, когато тя е прибрана.

На какво да спрем вниманието си

Едни от интересните неща, които се забелязват веднага, още докато разглеждате кутията е наличието на технология  DisplayHDR 400, вградена USB-C докинг станция, изскачаща камера Windows Hello, както и вграден MultiClient KVM превключвател.

Екран

Разбира се това е най-важното, с което мониторът може да се похвали. 439P9H осигурява широк 43,4-инчов безрамков дисплей. Той е с изключително качествена матрица и детайлност на картината, яркостта е прекрасна, а точността на предаване на цветовете ще задоволи дори най-взискателните потребители.

439P9H поддържа резолюция 3840х1200 пиксела, разположени във формат 32:10. Това на практика означава, че пред човека, седящ зад монитора, се изправят два 16:10 екрана, без разбира се досадната рамка по средата. Леката извивка от 1800 мм, с която е направен той, прави така че краищата му да попадат във вашето периферно зрение, когато гледате в средата, така че докато работите, или гледате някакво съдържание, да сте обгърнати напълно от качествената картина.

Ако все пак решите да си починете малко от екселските таблици и множеството друго съдържание, което вероятно работата ви изисква, за да се насочите към такъв монитор, съвсем спокойно можете да пуснете и някоя игра.

На лице не са много от нещата, характерни за геймърските монитори, но ако не сте твърде взискателни, една технология като Adaptive-Sync, която осигурява плавно преливане на картината, би било достатъчно и би направило нещата доста приятни за окото. Времето за реакция е 4 ms, което е отличен показател, осветеността 450 cd/m2, а контрастът е 3000:1

Екранът на Philips 439P9H е с отлична плътност от пиксели на инч (93 PPI), а освен това покрива 100%  от sRGB гамата и 92% от DCI-P3. Показателите на матрицата са отлични и съпоставими с такива на доста по-малък качествен монитор. Размерът не е повлиял по никакъв начин на качеството, а това може да се види във всяка негова точка, където информацията достига до потребителя съвсем достоверно.

Включваме всичко към монитора

Благодарение на MultiClient Integrated KVM превключвателя много лесно можете да включите към монитора и два компютъра, които да управлявате от един екран. Това е много удобно, ако ви се налага да работите на две машини, или ако използвате една основно за работа, а друга за по-личните си неща. Изображението на два вида съдържание се получава отлично, а освен това благодарение на технологията много лесно можете да местите дори различни папки между двете машини, използвайки като среда само екрана си.

Тук е моментът да обърнем специално внимание и на USB-C вградената докинг станция, с която Philips 439P9H разполага. Тя има свое захранване и позволява на монитора да предложи широк набор от функции за удобство само с един тънък и симетричен USB-C конектор.

По този начин потребителите имат възможност да свържат всички налични кабели, които по някаква причина са им необходими към самия монитор – мишка, LAN кабел, клавиатура, а когато стигнете до офиса с лаптопа си – за секунда да свържете само едно USB-C и да получите достъп до всичко. Освен това свързан към монитора лаптоп дори може да се зарежда по този начин.

Освен всичко казано до тук на разположение за свързване към монитора имаме два 1.4 DisplayPort 1.4 конектора, HDMI 2b порт, и въпросните USB C портове, които в случая са два. Тук могат да се видят и USB  3.0 портове, в които можете да включите периферия.

Монитора разполага и с базови висоговорители. Можете да включите към него и нещо по-мощно, но на разположение имате двойка 5 ватови говорителя, които могат да покрият базовите ви нужди.

Работа

Самият монитор идва с много решения, насочени към работата на потребителя. Такива, които да направят ефективността му по-висока и да повишат чувството на комфорт. Вие сами избирате как да ползвате настройките и софтуерните възможности. Много зависи и от това което правите. В моя случай да речем – писането на текстове – най-удобно е отварянето на прозорец централно на екрана, така че очите ви да не трябва да „шарят“ повече от обикновено. Ширината на монитора обаче ми помогна да сложа  потока от новините точно до текста, който пиша, така че вместо да затварям и отварям едно приложение, да имам възможност да следя нещата само с едно отместване на погледа.

Във връзка със статия ми съвсем спокойно от другата страна на текста ми успях да отворя спецификациите и няколко снимки на тествания от мен монитор, за да не се налага да го разглеждам отзад, докато пиша текста и да си припомням кое как е разположено. На монитора в този случай съвсем спокойно остава място за музикален или някакъв друг плеър и дори пускането на клип, както и за отворен ZOOM, в който да тече конференция, към която също поглеждам. Изобщо нещата, които иначе се крият в много прозорци, които превключвам постоянно на лаптопа си – тук се появиха изцяло и всички пред мен.

Във вашата работа, в зависимост от това за какво точно ви трябва вероятно нещата биха били други. Можете да отваряте големи чертежи, много информация, редица текстове, ако превеждате нещо. Много допълнителни програми и да не забравяме – ползването на два компютъра с един монитор.

Забавление

Да, можете спокойно да използвате този монитор и за игри.  Той има официална поддръжка на FreeSync 2, но няма G-Sync за картите на Nvidia. Въпреки това повечето играещи хора, които не са перфекционисти няма да забележат никакви проблеми в това да играят на него, въпреки че официално не е геймърски монитор.

В крайна сметка

Philips 43” 439P9H, който тестваме сега и неговия по-голям брат 49” 499P9H  стават все по-широко разпространени заради увеличеното потапяне и продуктивност, които предлагат. Това научихме преди известно време от MMD, производителя на тези монитори.  Растежът на този тип монитори в световен мащаб е 100% година за година.

И докато го тестваме определено разбрахме защо това е така – повече комфорт, по-добра работа и по-малко напрежение за очите. Много повече възможности и функции, които да използвате като на практика се заменят два монитора с един екран, който върши много по-добра работа.  Извитите дисплеи също получават повече присъствие: този пазар нараства с 63% година за година. Търсенето на големи монитори също се увеличава, особено в бизнес средите, където продуктивността е от голямо значение.

Големите дисплеи какъвто е и случая с 439P9H обикновено предлагат и нова технология за увеличена гъвкавост и иновативни решения, като по този начин допринасят за повече продуктивност и лекота на използване, например при мониторите с USB-C докинг с Gigabit Ethernet портове, MultiView (Picture-In-Picture функционалност) и KVM превключватели.

Това прави така, че подобен монитор, макар и на малко висока цена е подходящ избор за широк кръг потребители. Той може да се използва, както в офисни, така и в домашни условия и заедно с компютри закачени към него се превръща в една отлична работна станция, от която няма как да не излязат добри резултати.

Спецификации на модела:
 • Размер на екрана : 43 инча
 • Резолюция: 3840 x 1200 DFHD
 • Съотношение на страните: 32:10
 • Панел: Vertical Alignment (VA)
 • Опреснение: 100Hz
 • Време за реакция: 4ms
 • Контраст: 3000:1 (Static)
 • Осветеност : 450 cd/m²
 • Говорители: Да (2 x 5 Watts)
 • Реголируема стойка в три оси – да
 • VESA: да (100 x 100)
 • Свързаност: DisplayPort 1.4x 2, HDMI 2.0 x 1,USB-C x 2 x 1, USB-C x 2, USB 3.2 x 4, 3.5mm порт
 • Размери (W x H x D): 41.65” x 18.11” x 11.93”
 • Тегло : 14.4 кг

 

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на дисплея
Удобство при работа
Звук
Свързаност
Интерфейс
Здравина
Цена/качество
Камера
Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

Независимо дали използвате компютъра си за работа или забавление, по-големият размер на екрана, винаги остава нещото, за което няма горна граница. В свят, в който мултитаскинга застава все по-напред, използването на 2,3, че и повече екрана вече не е само рядкост. Това е нещо,...Ревю на Philips Brilliance 439P9H – два чудесни монитора, събрани в един