Wоndеrshаrе Vіdео Соnvеrtеr Ultіmаtе – представлява цялостно решение за архивиране/запис: DVD, ІFО, ІЅО, видео и аудио конвертиране, онлайн видео-зареждане и прехвърляне на файлове на преносими устройства. Програмата има лесен за използване и приятен интерфейс, а благодарение на поддръжката на технологията NVІDІА® СUDА се отличава с високата си скорост на конвертиране (включително и на видео с висока разделителна способност) без загуба в качеството.

Тази програма не само конвертира видео в различни формати, но има и богат набор от настройки и инструменти за експорт, които не се срещат в много продукти и в тази връзка смятаме, че заслужава внимание и решихме да напишем подробно ревю за програмата.

Основни възможности на Wоndеrshаrе Vіdео Соnvеrtеr Ultіmаtе 10,0,0:

 • Директно конвертиране на DVD в популярните видео и аудио-формати (МР4, WMV, АVІ, FLV, MОV, 3GР, WMА, М4А и MP3 и т.н.), без загуба в качеството;
 • Запис на DVD видео или видео-файлове на общо-разпространените формати на диск;
 • Конвертиране на видео/аудио, включително и в HD-видео, от популярните видео и аудио формати;
 • Извличане на аудио траковете от всички видове DVD-та и други видео файлове;
 • Изрязване на видео (премахване на черни ленти и т.н….);
 • Настройване на изходните параметри (резолюция, битрейт, кадри в секунда и т.н.,);
 • Редактиране на видео с уникалните технологии на програмата, като например създаване на ефекти, добавяне на водни знаци и надписи;
 • Разделяне на файла на няколко части или обединяване на няколко файла в един;
 • Избор на DVD меню с вградени шаблонни менюта или самостоятелен избор на фоново изображение и музика;
 • Можете да вземете всички снимки от видео / DVD-та и да ги запазите в JРЕG или ВМР формат;
 • Прилагане на повече от един профил в един файл;
 • Поддръжка на пакетно конвертиране;
 • Поддържа на всички разпространени видео, DVD, HD формати;
 • Изтегляне на онлайн-видео от YоuTubе, Gооglе, Yаһоо!, МуЅрасе и други видео-сайтове и веднага да ги конвертирате в желания формат;
 • Поддръжка на конвертиране на файлове с DRM защита;
 • Преглед на видеото;
 • Висока скорост на работа;
 • Високо качество;
 • Приятен и удобен интерфейс.

Интерфейс

Интерфейсът е изключително интуитивен и лесен за работа, без да се налага предварително да четете инструкции за употреба. Стартирайки програмата пред вас се появява началния екран с малка графична подсказка в средата, показваща каква трябва да бъде следващата ви стъпка и къде да натиснете – изключително удобно и приятно.

Като цяло интерфейсът е разделен на няколко подпункта, в зависимост от това, какво искате да правите. По подразбиране, първият пункт е “Convert”, от който всъщност се извършва процедурата по конвертирането на видео-файловете. Горе в ляво на екрана има специален бутон “Add files”, при натискането на който трябва да изберете един или няколко файла за конвертиране (по-долу ще разгледаме по-подробно предлаганите от приложението варианти за преработка на файловете). Списъкът с позволените формати е изключително голям, така че едва ли ще се натъкнете на файлов видео-формат, който не се поддържа.

До този бутон имате друг, който ви позволява да заредите DVD за по-нататъшна преработка. Бутона се казва “Load DVD”.

Следващият подпункт е “Download” и в него вече можем да изтеглим някакво видео от популярните видео-хостинг платформи или да заснемем собствено такова, което след това да конвертираме и преработваме по наше желание. Горе в ляво отново виждаме два бутона, но тук първият е наречен “Paste URL”, а вторият – “Record Video” Както подсказват имената им, първият дава възможност за поставяне на линк към желаното за сваляне от вас видео, а втория позволява чрез уеб-камерата си да заснемете собствено видео, което след това да преработвате.

Следващият пункт е “Burn” и той Ви позволява директно да запишете конвертираното от вас видео върху DVD-носител за по-късен преглед. В дясно имате възможност да изберете къде да се запишат файловете.

Ето, че дойде и най-интересният раздел – “Transfer”! Той ви позволява директно след като завършите процедурата по конвертирането на видеото, директно от програмата да го прехвърлите на мобилното си устройство. За да стане възможно това обаче е необходимо да включите USB Debugging функцията на вашето Android-устройство, като разработчиците на програмата дори са се постарали да направят насочващи скрийншоти как да стане това, в зависимост от версията на Андроид.

В повечето случаи, връзката с програмата става безпроблемно и в дясно от падащия панел трябва да изберете вашето устройство, ако то не се селектира самостоятелно. След като това е направено, на всеки от заредените видео-файлове в дясно светва бутон “Transfer”, след натискането на който започва и прехвърлянето на съответния файл върху паметта на мобилното устройство.

Ако видео-файловете са повече от един и искате да ги прехвърлите наведнъж на смартфона или таблета, долу в дясно имате бутон “Transfer All”, който ще извърши желаното от вас действие.

Пунктът “Toolbox” разширява многократно възможностите на Wondershare Video Converter Ultimate. То е разделено на две части – Медия инструменти и Помощни Инструменти. Този раздел Ви позволява да конвертирате вашите видео-файлове за различните предлагани в момента на пазара джаджи, като VR-устройствата, създаване на Gif файлове, стриймване на телевизора, възможност за запис на предаваното видео и т.н.

Функционалност и възможности

Основната функция на програмата Wondershare video converter е да конвертира видео-файловете от един формат в друг и това го прави доста добре. Това обаче не е всичко: този видео-конвертор също така позволява на своите потребители да качват, да гледат, да възпроизвеждат, редактират и създават всички видове видео-файлове от почти всякакви източници.

За да пристъпите към основната функционалност, на първо място, както стана ясно и по-горе, трябва да изберете файла, който ще конвертирате. След, като това вече е факт, виждате текущите характеристики на зареденото от вас видео и възможните параметри, които имате да променяте.

Както виждате от скрийна по-горе, имате доста обширен списък от видео-формати за избор и качество на картината. Същото е положението и при избора на аудио-формат.

Хубавото на тази програма е че имате възможност да изберете и конкретен модел мобилно устройство, за което да бъде конвертиран видео-файла. Списъкът е доста обширен и настоящата 10-та версия на програмата покрива доста от актуалните към момента на пазара марки и модели.

Ако трябва да обработвате няколко видео-файла наведнъж с еднакво зададени параметри, за да не правите това за всеки от тях поотделно, горе в дясно имате падащ панел, от който веднъж задавате нужните ви параметри за конвертирането и те ще се приложат за всички заредени файлове.

Под умаления екран на зареденото видео се появяват иконки на ножичка, Crop инструмента и иконата за прилагане на ефекти. При натискане върху ножичката, видеото ви се зарежда във вид на отделни кадри, които можете да изрязвате или изтривате.

При натискането върху другите две иконки се появява един и същ прозорец с допълнителни раздели с отделни възможности за манипулация, като Crop, Effect, Watermark, Subtitle, Audio.

В първия случай имате възможност да завъртате картината на 90 градуса в едната и другата посока, да обръщате позиционирането на картината по хоризонтала и вертикала, както се вижда от скрийна по-долу.

В раздел Effect имате също доста възможности за манипулация, като регулиране на контраста на картината, цветовете, различни готови шаблони с настройки и т.н.

Опцията Watermark дава възможност за добавяне на воден знак към конвертираното видео във вид на графично или текстово изображение, което се вижда през цялото време на възпроизвеждането. Тук имате възможност за удебеляване на текста [B], накланяне [I], подчертаване [U], промяна на цвета и големината, нивото на прозрачност и т.н.

Разделът Subtitle позволява добавяне към видеото на субтитри ако е необходимо това разбира се. Тук имаме възможност да заредим файла със субтитрите, да задаваме подходящ шрифт, цвят, размер на текста, фонов цвят, удебеляване, накланяне, подчертаване на текста и разбира се позиционирането му върху екрана – отгоре, средата, отдолу.

В раздел Audio има възможност само за задаване силата на звука.

В долния екран можете да виждате всички промени, които внасяте докато видеото върви. След, като приключите с всички изменения, задължително трябва да натиснете бутона Ok за да се запазят. Следващата стъпка е да натиснете бутона “Convert” за да започне процеса по конвертирането на самото видео.

Заключение

В заключителната част от ревюто ни ще отбележим, че на пазара вече съществуват изключително много програми за конвертиране на аудио и видео-файлове, но Video Converter Ultimate 10.0.0 се отличава с максимално опростения си и интуитивен интерфейс. Всички промени, които внасяте можете да ги видите веднага в реално време, докато протича самото възпроизвеждане, така че да добиете представа какъв е изходния резултат.

От друга страна, тук имате възможност да преработвате желаното от вас видео за различните мобилни устройства, което е много удобно, тъй като програмата автоматично ще зададе някои от параметрите, като резолюцията на екрана. Имате възможност да гледате видеата си и под VR устройствата, така че да се насладите максимално на допълнителната реалност и функционалност на тези джаджи, както и да прехвърлите директно от програмата конвертирания файл върху паметта на устройството си.

Ние лично много се забавлявахме докато тествахме приложението и неговите функционалности и се надяваме, че сме били максимално полезни с настоящото си ревю, така че да не изпитвате никакви проблеми при работата си с Video Converter Ultimate 10.0.0. Тествайте пробната версия и ако Ви хареса, можете да я закупите от официалния сайт, така че да използвате пълната й функционалност. Забавлявайте се!

Вижте и видео-ревюто на този страхотен софтуер:

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за