fbpx
11.7 C
София

Burn4Free CD & DVD – инсталация, конфигурация и работа

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Какво е Burn4Free ?

Burn4Free е малка и лесна за използване програма за запис на CD и DVD дискове. С помощта на това безплатното приложение ще може да записвате както дискове с данни, така и аудио дискове от различни типове файлове (WAV, FLAC, WavPack, WMA, M3U, MP3, MP2, MP1, OGG и CDA), което означава, че с програмата без проблеми ще създавате каквито си пожелаете музикални дискове. Разполага с многоезикова поддръжка. Поддържа повече от 1900 устройства, които са тествани и съответно работят на 100% процента с приложението. Burn4Free поддържа и повечето формати дискове, а именно: CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW/DVD-RAM. Програмата поддържа двуслойни дискове и може да записва дискове от ISO образи.

Откъде да изтеглим Burn4Free ?

Официална страница: http://www.burn4free.com/
Лиценз: Безплатен (Adware)
Линк за изтегляне: Burn4Free CD & DVD
Размер: 4.23 MB

Как да инсталираме Burn4Free ?

След като изтеглите програмата, стартирайте инсталационният файл. Ще се появи следният прозорец:

Този помощник ще ви помага през цялата инсталация на Burn4Free. Препоръчително е, да затворите всички други програми, преди да започнете с инсталацията. По този начин ще избегнете появата на различни конфликти и рестартиране след инсталацията. Натиснете върху Next > (Напред) за да продължите. Ще видите следният прозорец:

Това е стандартното (End User License Agreement) Лицензно споразумение на програмата. Прочетете го и ако сте съгласни с него маркирайте опцията I Agree (Приемам лицензното споразумение). Кликнете върху Cancel (Не приемам лицензното споразумение), ако не приемате условията на лиценза.

Освен лицензното споразумение, на този прозорец е дадена и информация за лентата с инструменти на Burn4Free, който ще се инсталира на вашите интернет броузери.

Естествено, ако лентата с инструменти не ви хареса, може да я деинсталиране от Add/Remove Programs или с друга деинсталираща програма.
Burn4Free Toolbar позволява търсене в интернет чрез използване на търсачката на Yahoo и блокиране на досадните pop-up рекламни прозорци, затова си позволявам да го причисля към тип adware (т.е. издържащ се с помощта на реклами), още повече че при работа с него в долната дясна част на главния прозорец е отделено малко квадратно поле, в което се зарежда ненатрапчива реклама. Все пак ако основният ви браузър не е Internet Explorer, няма от какво да се притеснявате и изобщо няма да усетите присъствието на тази добавка.

Бележка: Ако искате да инсталирате Burn4Free CD & DVD трябва задължително да приемете лицензното споразумение. В противен случай инсталационният процес няма да продължи.

След натискането на бутона I Agree (Приемам лицензното споразумение) ще видите следната фигура:

От тук трябва да изберете кои компоненти на програмата да бъдат инсталирани:
Burn4Free Program Files – Това са най-важните файлове на програмата, без които тя не може да функционира нормално.
Desktop Icon – Тази опция ще добави пряк път до Burn4Free CD & DVD на работния плот.
Quick Launch Icon – Чрез тази опция ще добавите пряк път в Quick Launch Toolbar (Лентата за бързо стартиране).
Start Menu Group – Маркирайки тази опция ще добавите преки пътища на програмата в Старт менюто на Windows.

Натиснете върху Next > (Следващ > ) за да продължите с инсталацията. Ще видите следният прозорец:

От тук трябва да изберете в коя директория да се инсталира програмата. По подразбиране ще се инсталира в директорията C:Program FilesBurn4Free. Ако искате да изберете друга папка/директория, натиснете върху Browse… (Преглед…). След като изберете папката, кликнете върху Install (Инсталиране > ), за да продължите.

Бележка 1: Където и да инсталирате Burn4Free CD & DVD трябва да имате поне 2 MB свободно пространство на твърдия диск.
Бележка 2: Ако ще инсталирате програмата на Microsoft Windows Vista, трябва да го направите от акаунт със всички администраторски права, а също така и да зададете папка, различна от дяла, в който е инсталирана операционната система. По този начин ще избегнете някои конфликти.

Това е последният прозорец преди да започне инсталирането на програмата. Ако мислите, че сте сбъркали или забравили нещо по инсталацията, трябва да се върнете назад и да въведете необходимото, чрез бутона < Back (< Назад). Но ако всичко е както трябва, натиснете върху Install (Инсталирай), за да започне инсталацията:

Тук вече програмата се инсталира… Трябва да изчакате инсталационния процес да завърши, който не трае повече от 5 минути. След като инсталацията приключи, ще видите следният прозорец:

От тук разбираме, че програмата е инсталирана успешно на вашия компютър. Натиснете Finish (Финал) за да излезете от инсталатора и приключите с инсталацията, но преди да натиснете върху бутона, имате още една опция:
Run Burn4Free CD & DVD – Ако оставите тази опция активна, след натискането на бутона Finish (Финал), програмата ще се стартира.

Как изглежда Burn4Free ?

След като завърши инсталацията ще се стартира помощника за настройка на програмата:

От тук трябва да изберете какъв да бъде интерфейсният език. В списъка фигурират над 30 езика, между които са English(Английски), French(Френски), German(Немски), Russian(Руски), Italian(Италиански), Spanish(Испански) и други. За съжаление, българският не фигурира в списъка.
Изберете интерфейсен език(в случая Английски) и натиснете върху Next > (Напред > ). Ще се появи следният прозорец:

От тук програмата ще ви попита дали ще използвате така наречения „Лесен Режим” на програмата. Той се използва главно от начинаещите потребители.
Ако сте начинаещ потребител, кликнете върху Yes, а ако сте напреднал натиснете No. Тогава ще се стартира експертният режим на програмата.
Изберете една от двете опции(в случая избираме Yes). Ще видите следният прозорец:

Burn4Free може автоматично да провери за актуализации.
Ако изберете Yes (Да), програмата автоматично ще потърси за нова версия и ще ви съобщи ако е излязла такава.
Ако пък изберете No (Не), ще трябва ръчно да проверите за актуализации като натиснете върху бутона Update в лентата с инструменти на програмата.
Изберете една от двете опции (в случая избираме No). Ще се появи следният прозорец:

Така изглежда програмата! Като цяло Burn4Free се характеризира с прегледен и опростен интерфейс, който спомага за лесната работа с приложението. Както виждате, всичко в нея е описано много ясно, и не вярвам да срещнете проблеми. Налични са всички необходими функции за бърз и удобен запис на различни формати дискове. В горната си част е малко претрупан с бутони, но това може да се хареса на някои потребители, които обичат всичко необходимо да им е подръка. Полетата в долната част обаче ви дават много повече информация.
Меню на Burn4Free

File(Файл)

New – Натиснете тук ако искате да създадете нова компилация.
Open – Използвайте тази опция, за да отворите съществуваща компилация. Ще се отвори прозорец, в който трябва да изберете компилацията, която искате да стартирате.
Save – От тук може да запишете дадена компилация. Ще се отвори прозорец, в който трябва да изберете в коя директория/папка да бъде записана компилацията. Трябва също да зададете име на новосъздадената компилацията.
Print – Използвайте тази опция, ако искате да принтирате съдържанието на дадената компилация.
Fly Window – Тази опция ще смали прозореца на Burn4Free. По този начин, имате възможност да добавяте файлове към компилацията, като ги влачите с мишката. Много е интересен така нареченият режим Fly Window, при който на екрана остава само едно малко прозорче с информация за оставащото място, след което можете спокойно да се разхождате с Windows Explorer из папките на твърдия си диск и да си избирате файлове за запис.
Exit – Изход от програмата.

Edit(Редактиране)

Add – Отваря се прозорец, от който може да добавяте файлове и директории в отворената компилация. Имате възможност да добавяте по няколко папки/файлове наведнъж.
Paste – Използвайте тази опция за да поставите файл/директория в отворената компилация.
Delete Selected – От тук може да изтриете маркираните файлове.
Delete All – Използвайте тази опция, ако искате да изтриете всички файлове в отворената компилация.
Rename – Преименуване на файлове и директории в компилацията.
Create Folder – Създаване на нова папка в отворената компилация.
Extract Files – Тази опция служи за разархивиране на .ISO дискови образи.
Select all – Използвайте тази опция за да маркирате всички файлове в компилацията.
Properties – Отваря свойствата на маркираният файл/директория.

Drive(Диск)

Burn Data – Използвайте тази опция за да запишете компилацията в data формат(диск с данни).
Burn Audio – Използвайте тази опция за да запишете компилацията в аудио формат.
Burn ISO – Тази опция служи за записване на .ISO дискови образи.
Save ISO – Използвайте тази опция за да запишете дадена компилация в .ISO файл.
Erase – Тази опция служи за изтриване на CD/DVD RW дискове.
Info – Показва подробна информация за диска, който е зареден в дисковото устройство .
Eject – Натиснете тук за да изхвърлите/извадите диска от дисковото устройство.
Load – Натиснете тук за да приберете отново дисковото устройство.
Online CD Burner check – Използвайте тази опцията за да разберете дали вашето дисково устройство се поддържа от програмата.

Tools(Инструменти)

Language – От тук може да избирате между няколко интерфейсни езика за програмата. За съжаление българският език не присъства в списъка, както вече разбрахте по-отгоре.
Update – Чрез тази опция може да стартирате проверка за нови версии на програмата.
Bugs Report – Ако откриете бъг, грешка или някакъв друг проблем в програмата, може да съобщите на създателите й от тук.
Donate – От тук може да направите дарения за програмата.
Shopping – Отваря сайт с различни продукти, които може да купите.
Preferences – Отваря прозорец с настройките на програмата.

View(Изглед)

Customize Easy Mode Toolbar – От тук може да променяте лентата с инструменти по ваш избор. Може да добавяте нови бутони, както и да премахвате старите. Имате възможност да ги подредите по ваше желание.
Switch to Expert Mode – Чрез тази опция може да преминете от лесен в експертен режим. За да се върнете отново в лесен режим трябва просто да натиснете отново върху опцията.
Show Drive bar – Показване/Скриване на лентата с информация за устройствата и дисковете.
Show Web Links bar – Показване/Скриване на лентата с уебвръзки.
Show Commands Queue bar – Показване/Скриване на лентата с командите.
Hide Log – Скрива лог зоната на програмата. За да я върнете натиснете отново върху опцията.

Help(Помощ)

Help Topics – Отваря се помощният файл на програмата. От тук може да получите пълна информация за това как се работи с програмата, на английски.
Home – Отваря сайтът на програмата в интернет. Чрез него може да получите допълнителна информация за Burn4Free, линк за изтеглянето й и други.
Newsletter – От тук може да се запишете за бюлетин по пощата. Така винаги ще разбирате когато се появи нова версия на програмата, както и други новини от производителите на Burn4Free.
Contact – Отваря интернет страница, чрез която ще може да се свържете с авторите на програмата, както и да дадете мнението си за нея.
Burn4Fee CD & DVD V.3.8.0.0 – Тук е изписана текущата версия на програмата.
Ленти с инструменти на Burn4Free

Главна лента(1)

1. New – Създаване на нова компилация.
2. Fly Window – Преминаване в смален режим на програмата. По този начин ще може да добавяте файлове към компилацията чрез влачене с мишката.
3. Add – Отваря се прозорец, от който може да добавяте файлове и директории в отворената компилация. Имате възможност да добавяте по няколко папки/файлове наведнъж.
4. Burn Data – Използвайте тази опция за да запишете компилацията в data формат(диск с данни).
5. Burn Audio – Използвайте тази опция за да запишете компилацията в аудио формат.
6. Erase – Тази опция служи за изтриване на CD/DVD RW дискове.
7. Eject – Натиснете тук за да изхвърлите/извадите диска от дисковото устройство.
8. Load – Натиснете тук за да приберете отново дисковото устройство.
9. Delete Selected – От тук може да изтриете маркираните файлове.
10. Rename – От тук може да преименувате файлове и директории.
11. Paste – Използвайте тази опция за да поставите файл/директория в отворената компилация.
12. Language – От тук може да избирате между няколко интерфейсни езика на програмата.
13. Update – Чрез тази опция може да стартирате проверка за нови версии на програмата.
14. Donate – От тук може да правите дарения за програмата.
15. Help Topics – Отваря се помощният файл на програмата. От тук може да получите пълна информация за това как се работи с програмата, на английски.
16. Preferences – Отваря прозорец с настройките на програмата.
17. Print – Използвайте тази опция ако искате да принтирате съдържанието на дадената компилация.

Главна лента(2)

1. Volume name – Тук трябва да напишете името на компилацията, когато ще записвате диск.
2. Close Disc (only DATA) – Затваряне на диска. Използвайки тази опция, програмата ще „затвори диска”, като по този начин новозаписаният диск няма да може да бъде продължен, т.е. няма да може да добавяте файлове в него след записването му.
3. Quick CD Erase – Ако активирате тази опция, триенето на дискове ще стане по-бързо.
4. Drive – От тук трябва да изберете дисковото устройство, с който ще записвате дискове.
5. Drive Speed – От падащото меню трябва да изберете с каква скорост да бъдат записвани дисковете. Препоръчвам ви да използвате Max(Максимално), защото дисковете ще се записват с най-бързата им скорост, а и ще бъдете по-сигурни за състоянието на данните след записването на даденият диск.

Конфигураиця на Burn4Free

General(Общи настройки):

Use Internal ASPI first – Използвай Internal ASPI. Препоръчвам ви да не пипате тази настройка.
Eject after erase – Избирайки тази опция, след като изтриете даден RW диск, той ще бъде изваден/изхвърлен от устройството.
Show folders size in compilation (slow!!!) – Ако маркирате тази опция ще виждате размерите на папките в компилацията, което обаче ще намали доста бързодействието на програмата.
Fly windows transparency – От тук може да настроите колко прозрачен да се вижда малкият прозороец на Burn4Free CD & DVD.
Auto update enabled – Ако оставите тази опция активна ще разрешите на програмата да се актуализира автоматично.

Language(Езикови настройки):

Тук са събрани всички интерфейсни езици, с която програмата разполага. В списъка фигурират над 30 езика, между които са English(Английски), French(Френски), German(Немски), Russian(Руски), Italian(Италиански), Spanish(Испански) и други.
Compile New Language – Натиснете тук ако желаете да създадете нов езиков файл. Може би има някой ентусиаст, който да преведе програмата на български.
Delete – Тази опция служи за изтриване на езикови файлове.
Modify – Промяна на езиковите файлове. Ако случайно откриете някоя правописна грешка може да я поправите от тук.
Check current language – От тук може да проверите за нова версия на някой от интерфейсните езици.

DATA – CD/DVD Writer settings:

Underrun Protection / Burnproof – Използване на Underrun защитата. Тя се използва когато компилацията надхвърля големината на диска. Препоръчвам ви да не пипате тази настройка.
Perform OPC (monitoring and maintaining the quality of the disk writing) – Разрешава OPC. Това е мониторинг, който отчита качеството на записването на дисковете.
Eject after burn – Избирайки тази опция, когато запишете някоя компилация на диск, той ще бъде изваден от устройството, след записа.
Joilet File System – Използване на Joilet файлова система. Препоръчвам ви да не пипате тази настройка.
Verify data – Тази опция ще провери състоянието на записаните файлове и директории.
Drive cache size – От тук може да изберете колко да бъде голям кеша на устройството. По подразбиране са избрани 16 MByte, което може лесно да увеличите, но строго ви препоръчвам да не го намалявате.

DATA – Volume Name / Info:

От този прозорец може да добавяте различни тагове в името на диска, като например дата, месец, година, директории и други. Ето списък с най-използваните тагове:
<#files> – Показва общият брой на файловете.
<#directories> – Показва общият брой на директориите.
<#dd> – Показва деня на създаване на диска в името му.
<#mm> – Показва месеца на създаване на диска.
<#yy> – Показва годината на създаване на диска.
<#hh> – Показва часа, в който е създаден диска.
<#ss> – Показва секундите, в които е създаден диска.
AUDIO CD Writer settings:

Underrun Protection / Burnproof – Използване на Underrun защитата. Тя се използва когато компилацията надхвърля големината на диска. Препоръчвам ви да не пипате тази настройка.
Perform OPC (monitoring and maintaining the quality of the disk writing) – Разрешава OPC. Това е мониторинг, който отчита качеството на записването на дисковете.
Eject after burn – Избирайки тази опция когато запишете някоя компилация на диск, той ще бъде изваден от устройството след самото записване.
Drive cache size – От тук може да изберете колко да бъде голям кеша на устройството. По подразбиране са избрани 16 MByte, като лесно може да увеличите размера му, но строго ви препоръчвам да не го намалявате.
Space between audio tracks (ms.) – От тук може да изберете колко секунди да има между песните. Трябва да зададете стойност във милисекунди.
Write method – От тази настройка трябва да изберете по какъв метод да бъдат записани музикалните файлова върху диска. Може да избирате между DAO(Disc at once) и TAO(Track at once).
Temporary WAV files path – От тук трябва да изберете папката, в която ще се конвертират музикалните файлове. Те ще бъдат в .wav формат. В момента е избрана папката C:Program FilesBurn4Freewav. За да изберете друга папка натиснете върху Select(Избери).

Audio Volume Name / Info:

Този прозорец е със същите настройки както при DATA – Volume Name / Info, като разликата между двата прозореца е, че тези настройки са конкретно за аудио дискове.

Тук имате възможността да добавяте различни тагове в името на диска, като например дата, месец, година, директории и други. Ето списък с най-използваните тагове:
<#files> – Показва общият брой на файловете.
<#directories> – Показва общият брой на директориите.
<#dd> – Показва деня на създаване на диска в името му.
<#mm> – Показва месеца на създаване на диска.
<#yy> – Показва годината на създаване на диска.
<#hh> – Показва часа, в който е създаден диска.
<#ss> – Показва секундите, в които е създаден диска.

Warning Messages(Настройки за съобщенията):

В този прозорец трябва само да изберете за кои операции да получавате съобщения. Например за записването на дата дисковете, за записването на аудио дисковете, когато завърши изтриването на дисковете(бързо или нормално) и др.

Работа с Burn4Free

Burn ISO(Записване на .ISO дискови образи)

За да запишете .ISO дисков образ на диск влезте в Drive(Устройство) -> Burn ISO(Запиши .ISO). Ще видите следният прозорец:

От този диалогов прозорец трябва да изберете дисковият образ, който желаете да запишете. Изберете го и натиснете върху Open(Отвори) за да продължите. Ще видите следният прозорец:

Тук програмата ви пита дали наистина желаете да запишете избраният дисков образ. Изберете Yes(Да), но преди да продължите може да хвърлите поглед и на тази опция:
Don’t display this message again – Ако изберете тази опция повече няма да видите този диалогов прозорец.

Внимание!!! : Сега е момента, в който трябва да вкарате/заредите празният диск.

Изберете Yes(Да)! Ще видите следният прозорец:

ISO файлът вече се записва. В горната част на прозореца се намира логът за записването, а в долната част има подробна информация за процеса на записване.
Ако искате да спрете записването натиснете върху Abort data burn(Спри записването на информация).
Има още две опции в долната част на прозореца:
Eject disc after finish data burn – Избирайки тази опция, когато запишете някоя компилация на диск, той ще бъде изваден от устройството, след приключване на записването.
Shutdown Computer after finish data burn – Изключване на компютъра след приключване на записването.

След като записа приключи ще видите началният екран на програмата.

Save ISO(Създаване на .ISO дискови образи)

1. Създайте нова компилация. Това става от File(Файл) -> New(Нова компилация).
2. Добавете нужните файлове и папки чрез бутона Add(Добавяне на файлове/директории).
3. За да запишете .ISO дисков образ влезте в Drive(Устройство) -> Save ISO(Запази .ISO).
4. Ще се появи прозорец, в който трябва да изберете къде и с какво име да бъде записан .ISO файлът.
5. Ще видите следният прозорец:

ISO файлът вече се създава. В горната част на прозореца се намира логът за записването, а в долната част има подробна информация за процеса на създаване.
Mbytes written – Тук е изписано колко MB са записани в .ISO файла.
Time elapsed – Тук е изписано колко време е изминало от създаването на дисковият образ.
Time remaining – Тук е написано колко време остава до края на създаването на .ISO файла.
Ако искате да спрете записването натиснете върху Abort data burn(Спри създаването на дисковият образ).
Има още една опция в долната част на прозореца:
Shutdown Computer after finish data burn – Изключване на компютъра след приключване на записването.

След като създаването на дисковият образ приключи ще видите началният екран на Burn4Free CD & DVD.

Erase CD(Изтриване на RW дисковe)

За да изтриете RW диск на диск, влезте в Drive(Устройство) -> Erase(Изтрий диск). Ще видите следният прозорец:

Сега трябва да вкарате/заредите диска, който искате да изтриете. След като го заредите, натиснете върху OK. Ще видите следният прозорец:

Тук програмата ви пита дали действително желаете да изтриете диска. Изберете Yes(Да), но преди да продължите може да хвърлите поглед и на тази опция:
Don’t display this message again – Ако изберете тази опция повече няма да видите този диалогов прозорец.

Изберете Yes(Да). Ще видите следният прозорец:

Дискът вече се изтрива. В горната част на прозореца се намира логът за изтриването, а в долната част има подробна информация за процеса на записване.
Time elapsed – Тук е изписано колко време е изминало от изтриването на RW диска.
Time remaining – Тук е написано колко време остава до края на изтриването.
Ако искате да спрете изтриването, натиснете върху Abort erase(Спри изтриването).
Има още една опция в долната част на прозореца:
Eject disc erase – Ако изберете тази опция след като завърши изтриването, диска ще бъде изваден/изхвърлен от устройството.

След като изтриването приключи ще видите началният екран на програмата.
Създаване и записване на DATA компилация

1. Създайте нова компилация. Това става от File(Файл) -> New(Нова компилация).
2. Добавете нужните файлове и папки чрез бутона Add(Добавяне на файлове/директории).
3. Вкарайте/заредете празен диск в устройството.
4. За да запишете компилацията, влезте в Drive(Устройство) -> Burn Data(Запиши DATA диск) или натиснете върху иконата Burn Data.
5. Ще видите следният прозорец:

Тук програмата ви пита, дали действително желаете да запишете диска. Изберете Yes(Да), но преди да продължите може да хвърлите поглед и на тази опция:
Don’t display this message again – Ако изберете тази опция повече няма да видите този диалогов прозорец.
Изберете Yes(Да). Ще видите следният прозорец:

От тук програмата ви пита, дали искате да затворите диска. Ако направите диска затворен, няма да може да добавяте файлове към него след записването. В конкретният случай аз ще използвам No(Не). Ще видите следният прозорец:

Дискът вече се записва. В долната част има подробна информация за процеса на запис:
Mbytes written – Тук е изписано колко MB са записани.
Progress – Написано е в проценти, колко е изминало от записването на диска.
Time elapsed – Колко време е изминало от създаването на диска.
Time remaining – Изписано е, колко време остава до края на записа на диска.
Current file name – Тук пише кой файл се копира в момента на диска.
Ако искате да спрете записването натиснете върху Abort data burn(Спри създаването на дисковият образ).
Има още три опции в долната част на прозореца:
Shutdown Computer after finish data burn – Изключване на компютъра след приключване на записването.
Verify Data – Проверява структурата на данните след тяхното записване..
Еject disc after finish data burn – Когато запишете компилацията на диск, той ще бъде изваден от устройството след записването.

Времетраенето на записването зависи от това колко е голяма компилацията. Влияе също и скоростта на записване на устройството.

След като записването на дисковият образ приключи ще видите началният екран на Burn4Free CD & DVD.

Създаване и записване на AUDIO компилация

1. Създайте нова компилация. Това става от File(Файл) -> New(Нова компилация).
2. Вкарайте/заредете празен диск в устройството.
3. Добавете музикалните файлове чрез бутона Add(Добавяне на файлове/директории).
4. За да запишете музикалната компилацията влезте в Drive(Устройство) -> Burn Audio(Запиши Аудио диск) или натиснете върху иконата Burn Audio.
5. Ще видите следният прозорец:

В този прозорец, музикалните файлове се конвертират от сегашният им формат във wav.
Ако искате да спрете конвертирането натиснете върху Abort audio burning(Спри записа на аудио файлове. )
След приключване на конвертирането започва записването на песните. Него няма да описвам, защото ситуацията е същата както и при записването на DATA дискове.

Заключение:

В интернет могат да се открият много предложения за запис на оптични носители – както комерсиални, така и свободни, които са способни да заместят почти на 100 % лидерите в тази област(Nero на Ahead и малко позабравения в последно време Easy Media Creator на Roxio).
Burn4Free е една от по-често използваните програми за запис на дискове. Първото нещо, което прави впечатление при нея е сравнително малкият размер. По мое мнение Burn4Free разполага със семпъл интерфейс, много е добра и е особено стабилна. Работи перфектно. За безплатен продукт е повече от идеална. При записването на дискове не намерих никакъв проблем. Самото „печене“ става бързо и приятно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини