Download Accelerator Plus – инсталация, конфигурация и работа

0
212

Въведение

Download Accelerator Plus (DAP) e една изключително лесна, удобна и бърза програма за сваляне на файлове от интернет, която ускорява многократно интернет връзката ви. Притежава приятен изглед и включва всички възможности, които са нужни на всеки един даунлоуд мениджър.
Една от възможноститие, с която DAP се отличава от другите мениджъри, е възможността му да търси в други сайтове за огледални копия на файловете, които сваляте. Лесно се интегрира в Internet Explorer, Firefox, Netscape и други браузъри. Достъпен е на 10 езика. Има опция за предварителен преглед на съдържанието на архиви, поддържа работа през прокси, сваляне по разписание, изключване на компютъра след края на свалянето и всички други функции на програми от подобен вид.
Във версия 8 е подобрена сигурността ви, като е добавена функция за заличаване на файлове и за изчистване на следите ви. Подобрени са алгоритмите за по-високи скорости на сваляне. Програмата настройва настройките си за интернет според връзката ви, като по този начин увеличава скоростта ви.

Отличителни черти на Download Accelerator Plus

• Лесен за използване и притежава богати характеристики.
• Множество конекции за оптимално сваляне от повече сървъри.
• Автоматично възстановяване от загубени конекции и грешки.
• Лесна интеграция в Internet Explorer, Firefox, Netscape и други браузъри.
• Настройки за работа с HTTP и FTP прокси сървър.
• Многократно ускоряване на интернет връзката ви.
• Възможност за предварителен преглед на съдържанието на архиви.
• Сваляне по разписание, изключване на компютъра след края на свалянето.
• Възможността за търсене в други сайтове за огледални копия на файловете, които сваляте.
• Има вградена защита от ZoneAlarm за всеки сайт и файл, който сваляте.
• Поддържа преглед на това, което в момента се сваля.
• Разделя файла на няколко части – максимално 8 (зависи от скоростта на връзката) и сваля отделните части едновременно.

Изтегляне на Download Accelerator Plus


Oфициална страница: http://www.downloadaccelerator.com/
Лиценз: Shareware (Платена)
Линк за изтегляне: Download Accelerator Plus
Размер: 7.55 MB
Изисквания: Windows 2000, XP и Vista.

Инсталация на Download Accelerator Plus

Като цяло инсталационният процес едва ли ще затрудни и начинаещите потребители, понеже е максимално опростен.
След като изтеглите програмата, стартирайте инсталационният файл. Ще видите следният прозорец:

Този помощник ще ви помага през цялата инсталация на Download Accelerator Plus. Препоръчително е да затворите всички други приложения, преди да започнете с инсталацията. Така ще избегнете възможността за поява на различни конфликти с други приложения, които сте инсталирали. Когато сте готови, натиснете върху Next (Следващ > ) за да продължите.

Това е стандартното Лицензно споразумение на програмата. Внимателно го прочетете(ако разбирате английски), и ако сте съгласни с него натиснете върху I accept (Приемам лицензното споразумение). Кликнете върху Cancel (Отказ), ако не сте съгласни с условията на лиценза.

Бележка: Ако искате да инсталирате Download Accelerator Plus , трябва задължително да приемете лицензното споразумение.

Тук трябва да изберете къде да се инсталира Download Accelerator Plus. По подразбиране, ще се инсталира в директорията C:Program FilesDAP. Ако искате да изберете друга папка/директория, натиснете върху Browse…(Преглед…) и изберете директория по ваш избор.

Make Download Accelerator Plus my default Download Manager and launch on startup – Прави Download Accelerator Plus като мениджър по подразбиране и стартира програмата заедно с Windows.
Add Dap shortcuts to my desktop – Добавя пряк път до Download Accelerator Plus на вашия работен плот.

Бележка: Където и да инсталирате Download Accelerator Plus трябва да имате поне 15 MB свободно пространство на твърдия диск.
Бележка 2: Ако ще инсталирате Download Accelerator Plus на новата операционна система Windows Vista, трябва да го инсталирате от потребителски акаунт, който има администраторски права, а също така трябва да го инсталирате в различен дял от този, в който е инсталирана операционната система, за да се избегнат нежелани конфликти..

В този прозорец имате възможност да инсталирате някои допълнителни инструменти, които се предлагат от Google:

Install the free Google Toolbar – Маркирайте отметката ако искате да инсталирате Google Toolbar на вашия компютър. Това е лента, която ще се интегрира в Internet Explorer. С нея може да търсите в Google, без да влизате в сайта им. Допълнителна възможност на лентата е автоматичното премахване на досадните изскачащи прозорци. Автоматично попълва формуляри в интернет с натискане на един бутон.

Бележка: Вие може да премахнете гореспоменатите инструменти по всяко време.

Това е последният прозорец преди да започне инсталационният процес. Инсталаторът е готов да инсталира Download Accelerator Plus на вашия компютър. Все пак, ако мислите че сте сбъркали или забравили нещо по време на инсталацията, трябва да се върнете назад и да поправите грешките чрез бутона < Back (< Назад). Но ако мислите че всичко е добре, натиснете върху Next (Напред), за да започне инсталацията:

Download Accelerator Plus се инсталира.Инсталацията отнема не повече от 30 секунди. Изчакайте процеса да завърши и ще видите следният прозорец:

Тук се извършва тест на интернет връзката ви. Програмата ще анализира скоростта, като по този начин ще приложи настройки, които ще подобрят интернет връзката и свалянето на файлове.

Натиснете Next (Напред).

Тук трябва да изберете на какъв език да е интерфейса на Download Accelerator Plus. Може да избирате между Английски(English), Френски(French), Италиански(Italian), Руски(Russian), Испански(Spanish) и други. За съжаление българският език не фигурира в списъка.
Когато сте готови с избора си, натиснете Next (Следващ > ).

В този прозорец може да се регистрирате за да получавате специални оферти от екипа на Download Accelerator Plus. Трябва да напишете е-майл адрес, име, фамилия и години.

Когато сте готови, натиснете Next > (Следващ > ). Ще видите следният прозорец:

Тук помощника записва зададената информация. Процеса отнема не повече от 10 секунди.

На този прозорец трябва да изберете версията, която ще инсталирате. В случая избираме Free Version.

Free Version – Безплатна версия
DAP Premium – Платена версия. Без реклами, по-високи скорости, поддръжка на изгледи и др.
DAP Package – Платена версия. DAP Premium + SpeedOptimizer (Оптимизатор на скоростта) + SpeedBit Private Disk (Диск с инструменти за оптимизиране на връзката).

Когато сте готови с избора си, натиснете Next (Следващ > ).

Тук помощника актуализира новата информация. Процеса отнема не повече от 10 секунди.

В този прозорец може да инсталирате някои допълнителни инструменти, които са предлагани от SpeedBit:

Install the free SpeedBit Toolbar – Маркирайте отметката, ако искате да инсталирате лентата с инструменти SpeedBit на вашия компютър. Това е лента, която ще се интегрира в Internet Explorer. С нея може да търсите в Google, без да влизате в сайта им. Допълнителна възможност на лентата е да стартирате Download Accelerator Plus само с едно кликане с мишката. Ще бъдете уведомявани ако имате нова поща, може да слушате интернет радио и др..

Бележка: Може да премахнете гореспоменатите инструменти по всяко време.

Натиснете Next (Напред) за да продължите.

От този диалогов прозорец трябва да изберете, кои допълнителни приложения да бъдат инсталирани:
SpeedBit Video Accelerator – Прави вашата връзка по-бърза и изпълнява вашите клипове по-плавно. Редуцира проблемите с буферирането. Download Accelerator Plus (DAP) е с нова програма и с нова ускоряваща скорост за гледане на филмчета от YouTube.com. SpeedBit Video Accelerator използва нова технология за ускоряване на гледането на филмчета и видео клипове от сайта YouTube.com, като едновременно с това оправя проблемите с буферирането и „странните“ грешки, когато някое филмче не иска да „тръгне“. Програмата също така ви дава и други възможности като например търсене в сайта на YouTube.com, списък с „последно ускорени“ (Recently Accelerated) и др.
SpeedOptimizer 3 – Анализира вашия хардуер на компютъра за да подобри интернет скоростта. SpeedOptimizer е приложение за оптимизиране на вашата интернет връзка. Без значение дали тя е Dial-up, cable, DSL или ADSL, T1 и т.н., програмата ще ви помогне за по-добра връзка. Ще се подобри трансфера на данни свързан с интернет като зареждане на уеб страници, сваляне и качване на файлове, гледане и слушане на мизика и филми със различен „stream“, получаване и изпращане на и-мейли със закачени файлове, работа на програми свързани с интернет, като P2P програми, ICQ, Skype и т.н. Също така с програмата ще можете да разчистите и оптимизирате работата на регистрите, Windows Explorer-а и интернет браузъра, Startup-менюто, да потърсите и изтриете ненужни файлове и много други допълнителни функции.
MailInfo – Прави така, че да бъдете сигурни, че вашите писма са изпратени. Показва кога вашият получател е отворил писмото. Това е допълнение за MS Outlook, което ви позволява да бъдете информирани за това, дали изпратените от вас писма са прочетени и точно кога. Всичко това програмата прави, като добавя към писмата ви специална картинка, която всъщност връща информация при четене на писмото. Така винаги ще бъдете сигурни дали писмата ви не са се „загубили“ или не са били блокирани от спам филтри.

Маркирайте приложенията, които искате да инсталирате и натиснете върху Next (Напред). Ще видите следният прозорец:

Download Accelerator Plus вече е инсталиран успешно на вашия компютър. Програмата ще се стартира след натискането на бутона Finish (Финал).

Натиснете Finish за да излезете от инсталатора и приключите с инсталацията.

Пръв преглед на Download Accelerator Plus

За разлика от функционалността на програмата, интерфейсът й не блести с нещо особено, въпреки, че се забелязва опростения и приятния за окото вид. Хубавото обаче е , че интерфейсът не е претрупан и върху работния прозорец са разположени единствено основните инструменти. Всичко останало е достъпно или през контекстното меню на мишката, или от основните менюта на програмата.
Конфигурация на Download Accelerator Plus:

За да отидете до конфигурацията на Download Accelerator Plus, натиснете върху Tools (Инструменти) -> Options (Настройки).

General (Главни):

Launch DAP on Windows startup – Стартира програмата заедно с операционната системата.
Automatically check for updates – Автоматична проверка за актуализации.
Show Welcome screen when DAP starts – Показвай Welcome screen когато се стартира програмата.
All Downloads should go into one folder – Ако изберете тази опция всички изтеглени файлове ще се намират в една папка.
Categorized downloading – each category has a different folder – Категоризирано сваляне. Всяка категория (Архиви, Програми, Музика и др) ще се намират в различни папки.
Create folder from download information – Създаване на папка в зависимост от файла, които теглите.

Default download folder – От тук трябва да изберете, коя да бъде папката по подразбиране, в която да се съхраняват изтеглените файлове. Това става чрез бутона Browse (Преглед).
Remember last folder used – Запомняне на последно използваната папка.

Appearance (Изглед):

Show media preview – Активира възможността за преглед на мултимедийни файлове.
Immediately start playing media – Автоматично изпълнение на мултимедийни файлове.
Show gridlines – Показва мрежа в таблицата, където се намират файловете за сваляне.
Use Sounds – Използване на звукови уведомявания при изпълнение на дадени операции.
Edit – Редактиране на избраната операция.
Remove – Премахване звука за избраната операция.
Play/Test – Стартира избраният звук.
Defaults – Връща настройките по подразбиране.

Connection (Връзка):

Connection Type/Speed – От тук трябва да изберете вида на интернет връзката ви.
Acceleration mode – Избирате начина на оптимизиране на връзката ви.
User Agent – Избирате потребителският агент, който искате да използвате.
Automatically start searching files in Mirror Search engines – Активирате възможността за търсене в други сайтове/сървъри за огледални копия на файловете, които сваляте.
Country – От тук трябва да изберете държавата, в която се намирате.
State/Region – Тук изберете населеното място, където живеете.
Bandwidth Control – Може да наложите лимит на трафика.
Max simultaneous Downloads (different files) – Чрез тази опция имате възможност да изберете колко файлове да бъдат изтегляни наведнъж.

Proxy/Firewall (Прокси/Защитна стена):

Use HTTP Proxy – Изберете тази опция ако използвате HTTP прокси.
Proxy address – Адрес на проксито.
Port – Тук напишете порта, който ще използвате.
UserName – Име за идентификация.
Password – Парола за потребителското име.
Find – Търсене.
Use FTP Proxy – Изберете тази опция ако използвате FTP прокси
Use FTP in PASV mode (Sometimes this is required behind Firewalls) – Използване на FTP в пасивен режим. Използва се понякога, ако използвате защитни стени.
Advanced (Разширени):

Integrate into Microsoft Internet Explorer (4.x/5.x/6.x or higher) – Интегриране в Microsoft Internet Explorer.
Integrate into Netscape browser (4.x/6.x/7.x/8.x or higher) – Интегриране в браузъра Netscape.
Integrate into Opera browser (4.x/5.x or higher) – Интегриране в браузера Opera.
Integrate into Mozilla / Firefox browser – Интегриране във всички браузери на Mozilla.
Manage Extensions – Менажиране на добавките.

On ”Resume All” command resume only paused downloads – При избиране на опцията ”Resume All” ще продължат да се свалят само файловете, които са паузирани.
On ”Resume All” also excluded downloads – При избиране на опцията ”Resume All” ще продължат да се свалят всички файлове.

Immediately start download (Without INFO window) – Автоматично сваляне на файл. Това означава, че когато натиснете върху някакъв download линк, то ще започне да се тегли веднага в избраната от вас папка по подразбиране.
Don’t show download window (Premium users only) – Не показвай прозореца за свалянето. Така когато някакъв файл започне да се тегли, то веднага ще попадне в списъка с файлове за сваляне, без да виждате отделния прозорец за съответният файл.
Minimize to tray during download (Premium users only) – Минимизира програмата в трей зоната при теглене на файлове.
Monitor URLs in clipboard – Мониторинг на линковете в клипборда.
Create log file – Създаване на лог файл.
View Log – Преглед на лог файла.

Confirmations (Потвърждения):

Always check default download manager – Винаги проверявай дали този даунлод мениджър е избран по подразбиране.
Warn about bandwidth decrement – Съобщава когато сте преминали лимита за трафик.
Warn about item dragging in queue – Съобщава когато даден линк е „плъзнат” в списъка.
Confirm download item deletion form queue – Ако изберете тази опция, винаги когато искате да изтрие даден файл от списъка, ще бъде нужно потвърждение от ваша страна.

Download Completion (Завършване на изтеглянето):

After download finishes show ”Download completed” dialog – След като завърши свалянето на даден файл, ще показва прозорец, че даденият файл е изтеглен.
After download finishes remove from the list – Когато даден файл се изтегли, то ще бъде премахнат от списъка с файлове.
After download finishes check for viruses – Всеки един изтеглен файл ще бъде сканиран за вируси.
Antivirus Executable – Тук трябва да изберете антивирусната програма, с която ще бъдат сканирани файловете.
Scanner Option (Command line parameters) – Може да зададете специални параметри, чрез които да бъдат проверявани файловете.
Disconnect form the Internet – Изключва интернет връзката ви, след като всички файлове се изтеглят.
Close DAP – Затваряне на програмата, след като се изтеглят всички файлове.
Shutdown computer with action – Изключване на компютъра с допълнителна операция към него.
Test ZIP files (Premium users only) – Тества дали изтеглените архиви са повредени.
Automatically clean traces (Premium users only) – Автоматично изтрива хронологията на изтеглените файлове/задачи.

Always Resume (Автоматично възобновяване):

Activate – Активирай опцията за възобновяване на файлове.
My Status – Провери статуса.

Always ask me if I want to use ”Always Resume” feature – При активирането на тази опция, винаги ще бъдете питани дали да използвате функция за „Автоматично продължение на свалянето на файлове”.
I will always want to use the ”Always Resume” feature – Ако активирате тази опция, горепосочената функция винаги ще бъде включена, без вашето съгласие.

Minimum file size to offer the always resume feature (Kb) – Минимална големина на файла за продължаване.
Scheduler (Разписание):

Start scheduler at… – Стартиране на разписанието.
Stop scheduler at… – Спиране на разписанието.
Daily – Всеки ден в…(тук трябва да изберете точен час).
Once at – Само на…(тук трябва да изберете точна дата).

After scheduled download stopped/finished hang up modem – Изключва интернет връзката/модема, когато всички файлове/задачи от разписанието са изтеглени.
After scheduled download stopped/finished out the Download Accelerator – След като файловете/задачите в разписанието са завършени, ще се затвори програмата.
After scheduled download stopped/finished shut down computer – Изключи компютъра, след като файловете/задачите в разписанието са завършени.

Current time – Тук може да видите точният час в момента.
Apply – От тук запомняте настройките.

Dial-Up Service (Dial-Up услуги):

Connection to dial – Свързване чрез модем.

Connection Properties – Настройки на връзката.
Login ID – Име.
Password – Парола.

When connection fails (Only if using scheduler) – От тук трябва да изберете, дали да се свързва модема повторно и след колко време, ако връзката се разпадне.
Redial – Повторно набиране.

Sites Management (Мениджмънт на сайт):

Ignore List – Въвеждате сайтове/сървъри в игнорирания списък.
Sites Passwords – В този прозорец може да добавите няколко сървъри/сайта, които изискват име и парола, за да се тегли от там.
New – Добавяне на сайт, който да бъде ингоририран или защитен с парола.
Edit – Редактиране, променяне на избраният сайт.
Remove – Премахване на избраният ред.

History (История):

Weeks to keep in history – От тук може да изберете колко време да бъде запазвана историята/хронологията на даунлоуд мениджъра. По подразбиране са избрани 20 седмици.
Don’t keep history – От тук може да изключите запазването на историята.
Add incomplete items to history – Добавяне на незавършилите задачи в историята.

Clear history but keep last – Изчистване на историята, като запазва последната 1 седмица.
Clear now – Изтриване на цялата история.

DAP Drive (DAP Устройство):

DAP Drive e опция, която ви позволява да качвате файлове в сървъра на DAP, като по този начин освобождавате пространство на твърдия си диск. Може да избирате дали вашите файлове да са публични, или само вие да ги виждате. Също така може да качвате почти всякакви файлови разширения, били те картини или програми.

Open new account – Натиснете тук ако желаете да си създадете нов акаунт. Ще се отвори уеб сайт, от който трябва да се регистрирате.
Username – Тук напишете името на потребителя, който ще се възползва от DAP Drive.
Password – Тук трябва да напишете паролата.
Validate & save – Запомняне на настройките.

Default upload folder – Избиране на папка по подразбиране за ъплоуд в DAP Drive.
Default download folder – А от тук може да да изберете коя да бъде папката по подразбиране за даунлоуд в DAP Drive.
Channels (Канали):

Enable channel – Разрешаване на каналите.
Add – Добавяне на нов канал.
Remove – Премахване на канал.
More Info – Показва повече информация за дадения канал.
Check now – Проверка на канала.

Allow channel to use auto-dial (using dialup configuration) – Разрешава на каналите да използват автоматичното набиране(като използват настройките за dial-up връзката).

DAP Premium:

DAP Premium включва:
1. Private Downloads(Hide private downloads so only you can see them) – Чрез тази опция може да скривате вашите файлове, като само вие ще може да ги отваряте.
2. Extreme Accerelation(Get the ultimate speed with up to 10 connections per download!) – От тук имате възможност да увеличите скоростта си, като увеличи връзките за теглене на файлове до 10!
3. Automatic Trace Cleaning and File Shredding(DAP Premium’s privacy suite helps you keep your downloads discreet) – С този инструмент ще имате по-добра защита на файловете си, както и по-голяма дискретност.
4. Multiple FTP Downloads and Control(Multi sessions, multiple FTP downloads and remote file view) – От тук ще получите достъп до свалянето на множество файлове наведнъж от FTP протоколи.
5. Personalized Download Flow(Direct download with fewer windows for extensive downloaders) – Ще имате детайлизирана информация за процеса на сваляне.
6. Advanced Management Tools(Many more management features, to control and ease the way) – Получавате допълнителни настройки за програмата, които я правят още по надеждна и лесна за работа.
7. Open Zipped Files while Downloading(See what zip files contain while downloading, extract or open them.) – Имате възможност да преглеждате архив, дори когато то се тегли!
8. No advertisements(Dap Premium is totally ads free!) – Няма да има никакви реклами в програмата.

Забележка: Може да използвате тези допълнителни „екстри” само когато закупите DAP Premium! Това може да направите от ”Buy it now!”

Message Center (Настройки на съобщенията):

Show ”Download completed” notification – Показва съобщение, когато има изтеглен файл.
Show system notifications – Показване на системните съобщения.

Display time – От тук може да изберете колко време да стоят съобщенията. По подразбиране са зададени 15 секунди.

Display method – Имате възможност да изберете по какъв начин да се показват съобщенията. Може да избирате между Sliding message, и Floating message.
Работа с Download Accelerator Plus:

Download Accelerator Plus се интегрира и работи с всички популярни браузъри – Opera, Internet Explorer, Firefox, Netscape, а освен това следи и за копирани връзки в клипборда и ги добавя автоматично.
След като вече имаме инсталиран инструмент за изтегляне на файлове, можем вече да го ползваме по предназначение. За целта избираме подходящ линк за изтегляне на файла. Вижте следващата картина:

Кликаме с ляв бутон на мишката върху линка. Ще се стартира следният прозорец:

Save to – Тук е написано къде ще се изтегли файла. За да изберете друга директория кликнете върху иконата след адреса. Ще се отвори прозорец, от който трябва да изберете новата директория.
File Size – Тук е дадена големината на файла.
Ако искате да видите разширени настройки за свалянето натиснете върху Advanced (Разширени). Ще ви се появи този прозорец:

User Agent – Използван браузър.
Acceleration mode – Режим на ускоряване скоростта на даунлоуд и цялостното оптимизиране поведението на даунлоуд мениджъра. Използваната технология ще ви донесе максимална скорост на даунлоудване като разкрие пълния потенциал на връзката, осигурявана ви от вашия Интернет доставчик.
Use HTTP Proxy – Изберете, ако използвате HTTP прокси.
Proxy address – Тук ще трябва да въведете прокси адреса.
Port – Порта, който използвате.
UserName – В това поле се пише потребителско име за прокси сървъра.
Password – Парола за прокси сървъра.
Find – Търсене на сървъра за проверка.

Use FTP Proxy – Изберете, ако използвате FTP прокси.
Use FTP in PASV mode – Използване на FTP прокси в пасивен режим.

User Name – Напишете потребителско име ако се изисква за изтеглянето на файла.
Password – Напишете парола ако се изисква за изтеглянето на файла.

Description – Имате възможност да добавите повече информация за файла, който искате да свалите.

За да стартирате свалянето на файла натиснете върху бутона Download (Започни свалянето).

Свалянето ще започне. Прозореца ще ви показва информация за сваляният файл в реално време. В главният прозорец на Download Accelerator Plus може да държите многобройни файлове и да ги записвате в различни директории.

Save to – Тук е написано къде ще се изтегли файла. За да изберете друга директория кликнете върху иконата след адреса. Ще се отвори прозорец, от който трябва да изберете новата директория.
File Size – Тук е дадена големината на файла.
Time left – В това поле е дадена информация за оставащото време до завършването на свалянето.
Speed – Тук е написана средната скорост на сваляне на файла.
Close this window when download completes – След като свалянето завърши, този прозорец автоматично ще се затвори.

След като приключи свалянето, ще ви се появи този прозорец:

Saved to – Тук е показано къде е свален файлът.
Trusted Program – Ако видите този надпис, означава, че файлът, който сте свалили не съдържа никакви вируси.

Бележка: Тази информация достига до вас чрез ZoneAlarm (не нужно да е инсталирана).

Close – Затваряне на прозореца.
All completed downloads – Показва всички и изтеглени файлове.
Run – Стартира изтегленият файл.

Заключение:

Ако много често ви се налага да сваляте файлове от интернет, то тогава ще ви е нужен достатъчно бърз, удобен и надежден даунлоуд мениджър. Разбира се, в тази област са налични множество софтуерни предложения, но въпросът кое е най-подходящото за всеки потребител остава отворен. Download Accelerator Plus (DAP) е още една програма, с помощта на която ще може да сваляте файлове от Интернет. Общо взето има всичко, притежава богати характеристики, което я прави достоен конкурент с всички програми от такъв клас. Може да се каже, че интерфейсът на програмата не се различава генерално от този на стандартните даунлоуд мениджъри. Разбира се, авторите са се постарали да вложат достатъчно свои идеи в изпълнението на програмата, което в крайна сметка води до изчистен и семпъл интерфейс на програмата. Ако вече сте работили с подобен софтуер, едва ли ще имате проблеми с ориентацията и работата с програмата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари