Revo Uninstaller – ръководство за работа

0
1525

За програмата

Както знаете, при инсталирането и деинсталирането на повечето програми, върху системата остават множество ненужни файлове, записани в регистъра, които с течение на времето водят до нейното забавяне. За да избегнете това, е добре да използвате не само надежден софтуер за почистване, но и добро приложение за правилно и пълно деинсталиране на програмите. Ако до сега не сте използвали такъв софтуер или просто търсите качествена и напълно безплатна алтернатива, ви препоръчвам да се запознаете от близо с възможностите на Revo Uninstaller.
Revo Uninstaller е eдин чудесен безплатен деинсталатор. Разполага с доста интересни и уникални инструменти за премахване на нежелани приложения от системата ви. Освен че премахва напълно ненужните програми, може да ви помогне да изчистите и системата от ненужните файлове. С уникалната опция „Hunter mode“, можете да управлявате и да взимате информация за всяко стартирано приложение, а пък с „Drag & Drop“ опцията можете да добавите с влачене някоя програма, което я няма в списъка за деинсталация на Revo Uninstaller. Може да изтривате хронологиите в браузърите ви, както и да контролирате стартиращите се с Windows-а приложения.
Revo Uninstaller работи ефективно със стандартните инструменти на „Windows“. След деинсталацията сканира системата, като открива всички изменения, направени от дадена програма (файлове, папки, ключове в регистъра) и ги изтрива.

Какво включва програмата:

• Uninstaller – Това е инструмент, с който лесно, бързо и пълно ще деинсталирате инсталираните програми на компютъра ви. Инструментът заличава абсолютно всичко, което може да остане след деинсталирането на избраната програма, защото преди и след деинсталацията инструментът Uninstaller ще анализира вашият твърд диск и регистъра за остатъчни файлове и ключове от дадената програмата. Можете да махате програми от списъка без да ги деинсталиране. Също така, инструмента разполага и с търсачка, чрез която може да намерите лесно нужната програма от списъка, без да губите излишно време.
• Hunter Mode – Това е нова, иновативна опция на Revo Uninstaller, която има – Hunter режим и Drag and drop режим. Тези режими ще допринесат за по-лесното и безопасно деинсталиране на програмите, само с едно натискате на мишката!
• Junk Files Cleaner – Инструментът Junk Files Cleaner е един от най-полезните инструменти в цялата програма! Той ще ви даде възможност да почистите временните файлове, оставени от операционната система или от някои програми по време на работата им, като освен стандартните tmp, old, bkp и т.н. програмата търси и за други разширения. Изчистването на ненужните файлове ще ви освободи много дисково пространство.
• Windows Tools – В тази категория са добавени много полезни инструменти, които по подразбиране са включени в операционната система. Предлага достъп до някои системни инструменти, опции и настройки, като System Restore(Възстановяване на системата), Network Diagnostics(Мрежови диагностики), Network Information(Мрежова информация), Security Center(Защитен център), System Properties(Настройки на системата), System Information(Информация за системата), On-Screen Keyboard(Екранна клавиатура), Disk Defragmenter(Дефрагментатор), Services(Сервизи), Shared Folders(Споделени папки) и други.
• Autorun Manager – От този инструмент може да разгледате кои програми и приложения се стартират заедно с операционната система. Може да добавяте нови програми да се стартират, да ги променяте или просто да ги изтриете. Освен това, в Autorun Manager може да откриете детайлирана информация за всеки един файл, който се стартира с Windows. Спирането на тези програми ще доведе до по-бързото стартиране на системата.
• Browsers Cleaner – Вашите браузъри записват цялата информация за това кои интернет страници сте посещавали, под формата на История. Те са подредени по време на посещаването им, и са лесно достъпни за всички, които използват компютъра. Revo Uninstaller изтрива тази информация от интернет браузърите Firefox, Internet Explorer, Netscape и Opera. С Browsers Cleaner също така може да изтривате и временните интернет файлове. Така ще освободите дисково пространство.
• MS Office Cleaner – Инструментът MS Office Cleaner ви позволява да премахнете хронологията за последно използваните файлове в MS Word, Excel, Access, PowerPoint и Front Page. Ако не искате някой друг да види кои файлове сте отваряли последно, това е инструментът за вас!
• Windows Cleaner – Операционната система записва в лог файлове абсолютно всяко действие, което извършите: търсене на файлове; последно отворени документи, музика, филми и други; последно отваряни интернет сайтове; действия в Start менюто и други. Чрез този инструмент може да изтриете цялата тази информация.
• Evidence Remover – Това е един много полезен инструмент, с чиято помощ ще заличите цялата информация, отнасяща се до вече изтрити файлове. Имайте предвид, че след използването на Evidence Remover това няма да е осъществимо.
• Unrecoverable Delete – Предполагам знаете, че изтриването на файловете от Recycle Bin не означава, че те са изчезнали завинаги. Изтритите файлове все още се намират на вашият твърд диск, но са маркирани като изтрити, и това е причината, поради която не ги виждате. Ако искате да изтриете файл или папка, които никога повече да не бъдат върнати, използвайте Unrecoverable Delete. Unrecoverable Delete изтрива файловете напълно безвъзвратно!

Изтегляне

Oфициална страница: http://www.revouninstaller.com/
Лиценз: Freeware (Безплатен)
Линк за изтегляне: Revo Uninstaller
Размер: 1.46 MB

Инсталиране:

Всъщност инсталацията на програмата преминава бързо и безпроблемно и намеса от ваша страна почти не е необходима, като изключим, разбира се, няколкократното натискане на бутона Next.
След като изтеглите програмата от горе посочения линк, стартирайте инсталационният файл. Ще се появи този прозорец:

Този помощник ще ви помага през цялата инсталация на програмата. Препоръчително е да затворите всички други програми, преди да започнете с инсталацията. По този начин ще избегнете появата на различни конфликти и рестартиране след инсталацията. Натиснете Next (Следващ > ) за да продължите. Ще се появи следният прозорец:

Това е (License Agreement) Лицензно споразумение на програмата. Прочетете го и ако сте съгласни с него натиснете върху I accept the terms in the License Agreement (Приемам условията на лицензното споразумение). Натиснете върху Cancel (Не приемам лицензното споразумение), ако не приемате условията на лиценза.

Бележка: Ако искате да инсталирате Revo Uninstaller трябва задължително да приемете лицензното споразумение. Натиснете върху Next (Следващ > ) за да продължите. Ще видите следният прозорец:

Тук трябва да изберете къде да се инсталира програмата. По подразбиране, тя ще се инсталира в директорията C:Program FilesVS Revo GroupRevo Uninstaller. Ако искате да изберете друга папка, натиснете върху Browse…(Преглед…).

Бележка 1: Където и да инсталирате Revo Uninstaller трябва да имате поне 4 MB свободно пространство на твърдия диск.
Бележка 2: Ако ще инсталирате Revo Uninstaller на Windows Vista, трябва да го инсталирате от потребителски акаунт, който има администраторски права, а също така трябва да го инсталирате в различен дял от този, в който е инсталирана операционната система, за да се избегнат нежелани конфликти.

Натиснете върху Install (Инсталация) за да започне инсталацията на програмата. Ще видите следната фигура:

Тук вече програмата се инсталира. Процеса трае около 10 секунди. След завършване на инсталацията ще видите:

Revo Uninstaller вече е инсталиран на вашия компютър. Ако маркирате отметката Run Revo Uninstaller, програмата ще се стартира след натискането на бутона Finish (Финал). Натиснете Finish за да излезете от инсталатора и приключите с инсталацията.

Преглед на програмата

Revo Uninstaller притежава приятен, лесен за употреба, многоезичен интерфейс, включително и на български. Работният прозорец е разделен на две части – лента с инструменти и основно поле, чието съдържание се променя динамично, в зависимост от избрания инструмент. При някои от модулите освен гореспоменатото поле се появява и вертикално меню, осигуряващо достъп до допълнителните опции на програмата.
Върху лентата с инструменти е разположено всичко необходимо за работа с програмата. Наличните бутони осигуряват достъп до следните модули и опции: Uninstaller, Tools, Hunter Mode, Options, View, Uninstall, Remove Entry, Refresh, AutoUpdate и Help.
Под лентата с инструменти е разположено и поле за търсене, което ще ви позволи лесно да откриете търсената програма, в случай че броят на инсталираните приложения е голям. Има следните режими на преглед: Icons, List и Details. При последния режим се извежда допълнителна информация за всеки запис: размер, версия, дата, разработчик, официален сайт и др.

Uninstaller(Деинсталатор):

Ето така изглежда главният прозорец на програмата. Всъщност, това е главният модул на Revo Uninstaller, а именно Uninstaller(Деинсталатор).
Uninstaller – това е основния модул на програмата, чрез който се деинсталира дадена програма.
Тук са показани всички инсталирани програми и компоненти на вашият компютър. Може да преглеждате подробната информация за всяко едно приложение, като това включва кога е инсталирана дадената програма, кога последно е използвана, заетото от нея пространство на твърдия диск и други.
За да деинсталирате дадена програма, маркирайте я, и натиснете върху Uninstall(Деинсталация).
Ако искате да премахнете дадена програма от списъка, без да я деинсталирате, натиснете върху Remove Entry(Премахни избраното).
При щракване с десен бутон на мишката върху някой от записите се появява контекстно меню, от където може да изпълните стандартните операции, да проверите за ъпдейти, да отворите записи в регистъра и др.Сега ще демонстрирам процеса на деинсталация. За пример ще използвам програмата Xion Audio Player. След като маркирате програмата, и натиснете върху Uninstall, ще видите следният прозорец:

Тук програмата ви пита дали действително желаете да премахнете програмата. Натиснете върху Yes или No съответно за продължаване към деинсталацията или отказване. В случая натискаме върху OK, ще видите следният прозорец:

От тук трябва да изберете метод на деинсталиране:
• Built-in – Този метод е най-лесния. Ще се стартира само деинсталатора на избраната програма, без да има допълнителни сканирания и други процедури.
• Safe – Този метод е може би най-използваният от всички. След като се деинсталира програмата, ще се отвори друг прозорец, който ще сканира регистъра за останали ключове от дадената програма, а след това ще се стартира и бързо сканиране на твърдия диск, за да се провери за остатъчни файлове.
• Moderate – Този метод включва Safe метода, като тук обаче сканиранията са в по-обширен обсег, т.е сканират се повече зони, което естествено отнема повече време.
• Advanced – Този метод е подобен на Moderate метода, но тук се сканират абсолютно всички регистри и целият твърд диск. Отнема най-много време.

В случая маркираме Save метода и продължаваме напред чрез бутона Next(Следващ):

Както виждате, изпълняват се три стъпки:
1. Analyzing the application’s data before uninstalling it – Анализиране на информацията за програмата, преди започване на деинсталационният процес.
2. Starting the application’s built-in uninstaller – Тук се стартира деинсталаторът на самата програма.
3. After the application’s uninstaller has finished, press “Next” button to start scanning for leftover files, folders and registry items – От тук помощникът ви съобщава, че трябва да натиснете бутона Next, след като завърши деинсталацията.

Натиснете върху бутона Next:

Тук помощникът на програмата сканира регистъра за останали ключове от дадената програмата. След това ще започне още едно сканиране, но този път на твърдия диск. Когато лентата с прогреса на операцията стигне до края, натиснете Next:

Тук програмата ви показва какви ключове на деинсталираната програма са останали в регистъра.
Ако искате да изтриете всички ключове, натиснете върху Select All(Избери всички), и след това върху Delete(Изтриване).
Ако не искате да изтриете всички, маркирайте тези, които искате и след това натиснете върху Delete(Изтриване).Натиснете Next(Следващ) за да продължите:

Revo Uninstaller успешно завърши деинсталационният процес. Всички остатъчни файлове бяха изтрити. Все пак, ако искате да стартирате повторно сканиране в по-широк обсег, върнете се назад чрез бутона Back(Назад) и изберете някой друг метод.
За да излезете от помощника, натиснете върху Finish(Финал).

Tools (Инструменти):
Тук са включени всички инструменти на програмата. Те са разделени в няколко категории.
Освен до списъка с достъпните за деинсталация приложения, имате достъп до два допълнителни модула – Optimization и Tracks Cleaner. Всеки от тях съдържа по няколко подкатегории.

Таб: Optimization | Инструмент: Autorun Manager

От този инструмент може да разгледате кои програми и приложения се стартират заедно с операционната система. В Autorun Manager може да откриете детайлирана информация за всеки един файл в списъка. Спирането на тези програми да се изпълняват заедно с OS, ще доведе до по-бързо стартиране на системата.
Ако искате някоя програма от списъка да не се стартира заедно със системата, отмаркирайте я.
• Run – Стартиране на избраното приложение.
• Kill – Изключване на избраното приложение.
• Remove – Премахване на избраното приложение от списъка.

Таб: Optimization | Инструмент: Window Tools

В този инструмент са добавени много полезни системни инструменти, които по подразбиране са включени в операционната система. За съжаление обаче, някои от тях се намират много трудно, а тук всички са събрани на едно място. Само с едно натискате на мишката може да стигнете до “най-затънтеното” приложение в Windows. В момента са достъпни:
• System Restore (Възстановяване на системата) – Това е един от най-използваните помощници в списъка. Благодарение на System Restore, вие може да възстановите вашият компютър в предишно състояние, без да загубите данни. System Restore прави автоматично или ръчно контролни точки, които да използвате, когато искате да възстановите системата. Те може да се създават ежедневно или при важни събития за системата.
• Network Diagnostics (Мрежови диагностики) – С този инструмент може да сканирате(тествате) вашата система, интернет връзка и други, като така ще проверите дали те функционират нормално. Също така, от тук може да съберете информация за инсталираният хардуер и операционна система.• Network Information (Мрежова информация) – Този инструмент ще ви покаже подробна информация за настройките на TCP/IP портовете. Също така, от тук може да обновявате Dynamic Host Configuration Protocol(DHCP) и Dynamic Name System(DNS).
• Security Center (Защитен център) – Може да използвате този инструмент за да проверявате статуса на вашата операционна система чрез трите му основни приложения – Защитна стена, Антивирусна програма и Автоматичните Актуализации. Ако случайно се появи проблем при някое от трите приложения, Security Center ще ви изпрати съобщение и ще ви даде няколко полезни съвета за това как да се справите с проблема.
• System Properties (Настройки на системата) – Тук се намират основните настройки на системата: Хардуерни профили, Настройки за РАМ паметта, Настройки на допълнителните устройства и други.
• System Information (Информация за системата) – Това е инструмент, който събира и показва подробна информация за цялостната конфигурация на системата. Включва информация за хардуера, софтуера и драйверите, които се използват. От тук лесно ще намерите информация за вашата операционна система.
• TCP/IP Netstat Command – С помощта на този инструмент ще може да следите всички активни TCP и UDP портове, които в момента се използват от системата.
• On-Screen Keyboard (Екранна клавиатура) – Този инструмент представлява така наречената „екранна клавиатура”. Показва се прозорец, които прилича на виртуална клавиатура, която обаче се управлява с мишка, джойстик или друго устройство. Обикновено този инструмент се използва от хора с намалена подвижност, или ако случайно клавиатурата ви спре да функционира, а нямате време да излезете и да си купите друга.
• Disk Defragmenter (Дефрагментатор) – Това е вграденият инструмент в Windows за дефрагментиране на твърдия диск. Както знаете, колкото повече използвате компютъра си, толкова повече се фрагментират файловете. Така, с течение на времето фрагментацията може да се отрази извънредно затормозяващо на твърдия диск и от там на цялата система. С две думи фрагментирането на файловете може много сериозно да се отрази върху производителността на системата, както и върху живота на твърдия диск в негативен аспект. Ето защо трябва периодично да извършвате дефрагментиране на твърдия диск, за да избягвате силното фрагментиране. А за да предотвратите фрагментацията му, трябва да използвате Disk Defragmenter.
• Services (Сервизи) – Този инструмент представлява списък с всички сервизи, използващи се от системата. От тук вие имате възможност да ги включвате, изключвате, паузирате, активирате или деактивирате повечето от тях. Също така, може да разгледате за какво се използва всеки един сервиз, като прегледате статуса му.
• Shared Folders (Споделени папки) – Може да използвате този инструмент само ако сте в мрежа. Той служи за споделяне на вашите ресурси в мрежата, като също така ще имате възможност и да разгледате файловете, които са споделили другите компютри. Освен това, може да задавате различни права за всеки един от споделените файлове и папки.
• Group Policy (Потребителски конфигурации) – Този инструмент включва в себе си много настройки, които се отнасят на политиката на Потребителските Конфигурации(Group Policy). Тези настройки засягат различни компоненти на средата на потребителските акаунти и други.
• Add/Remove Windows Components (Добавяне/Премахване на Windows компоненти) – Този инструмент ще ви помогне да управлявате всички инсталирани компоненти на Windows. Може да използвате този инструмент за да добавяте нови Windows компоненти, да променяте съществуващите, или да премахнете тези, от които не се нуждаете.
• Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool (Премахване на опасният софтуер) – Този продукт на Microsoft сканира Windows XP, Windows 2000 и Windows Server 2003 за различни вируси, червеи, spyware, adware (вкл. Blaster, MyDoom, Sasser), след което ги премахва. Това е просто един помощен инструмент, не очаквайте от него „чудеса”. Обновяването на инструмента е възможно, освен от страницата на Майкрософт, така и чрез Windows Update. Инструментът напомня McAfee Stinger. Инструментът позволява бърза проверка на компютърната система за наличие на най-разпространения зловреден код и неговото премахване. В допълнение към него, Microsoft препоръчва използване на антивирусен пакет.

Таб: Optimization | Инструмент: Junk File Cleaner

Инструментът Junk Files Cleaner ще ви позволи да сканирате компютъра за ненужни файлове и да ги премахнете. То ще ви даде възможност да почистите временните файлове, оставени от операционната система или от някои програми по време на работата им. Изчистването на ненужните файлове ще ви освободи дисково пространство.
За да стартирате сканиране за ненужни файлове, натиснете върху Scan(Сканиране), а откритите файлове може да изтриете с бутона Delete(Изтриване).
Ако пък искате да промените зоните, в които инструмента търси, влезте в Options -> Junk Files Cleaner -> General.

Таб: Tracks Cleaner | Инструмент: Browsers Cleaner

Ако искате да заличите следите си отсърфирането в мрежата, използвайте Browsers Cleaner.
Таб Internet Explorer:
• Clean History of Visited Internet Web Pages – Изтриване на историята на сайтовете.
• Delete Address Bar History – Изтриване на списъка с „написани” адреси.
• Delete Temporary Internet Files – Маркирайте тази опция, ако искате да изтриете временните интернет файлове.
• Delete Index.dat Files – Изтриване на всички Index.dat файлове. Бележка: Те се изтриват след рестартиране на системата.
Execute – Изпълняване на операциите.

С цел да избегна повторението, само ще кажа, че при табовете Firefox, Opera и Netscape, ситуацията е абсолютно същата. Таб: Tracks Cleaner | Инструмент: Microsoft Office Cleaner

Инструментът MS Office Cleaner ви помогне лесно да заличите следите, които сте оставили при работата с MS Word, Excel, Access, PowerPoint и Front Page. Ако не искате някой друг да види кои файлове сте отваряли последно, това е инструментът за вас!
Clean the Microsoft Word Recent Documents History – Изчистване на историята с последно използваните файлове в Microsoft Word. Тази опция е активна при Word 2000,XP и 2007.
Clean the Microsoft Excell Recent Documents History – Изчистване на историята с последно използваните файлове в Microsoft Excel. Тази опция е активна при Excel 2000,XP и 2007.
Clean the Microsoft Access Recent Documents History – Изчистване на историята с последно използваните файлове в Microsoft Access. Тази опция е активна при Access 2000,XP и 2007.
Clean the Microsoft PowerPoint Recent Documents History – Изчистване на историята с последно използваните файлове в Microsoft PowerPoint. Тази опция е активна при PowerPoint 2000,XP и 2007.
Clean the Microsoft FrontPage Recent Documents History – Изчистване на историята с последно използваните файлове в Microsoft FrontPage. Тази опция е активна при FrontPage 2000,XP и 2007.

Таб: Tracks Cleaner | Инструмент: Windows Cleaner

Windows Cleaner ви помогне лесно да заличите следите, които сте оставили при работата си с операционната система (например списък с наскоро отваряни документи, история на търсенето, отваряни файлове с Run, Paint, WordPad и много други).

Traces on Windows Registry (Следи, оставени на регистъра):
• Clear the Recent Documents History – Изчистване на хронологията с последно отваряните файлове.
• Clear the Start Menu Run History – Изчистване на всички въведени изрази в прозореца Run.
• Clear the Find File History – От тук може да изчистите хронологията на последно търсените файловете.
• Clear the Printers, Computers and People Find History – Изчистване на търсенето на принтери и потребители.
• Clear the “MS Paint” Recent File History – Изчистване на хронологията на последно използваните файлове в MS Paint.
• Clear the “MS Wordpad” Recent File History – Изчистване на хронологията на последно използваните файлове в MS Wordpad.
• Clear the Regedit Last Opened Key History – Изчистване на хронологията на последно разгледаните ключове в Regedit.
• Clear the Common Dialog Open/Save Recent History – Изчистване хронологията на стандартните прозорци Open/Save.
• Delete the Start Menu Usage Logs – Премахване на всички логове, свързани със Start менюто.
Traces on local hard disk drive (Следи, оставени върху твърдия диск):
• Empty the Clipboard – Премахване на всички копирани неща от Клипборда.
• Empty the Recycle Bin – Изпразване на кошчето на системата.
• Delete Windows Temporary Files – Премахване на временните файлове от windows.
• Delete crash memory dump files – Премахване на Dump файловете.
• Delete Chkdsk (Check Disk) recovered file fragments – Премахване на фрагментите, възстановени от Chkdsk.

Таб: Tracks Cleaner | Инструмент: Evidence Remover

Операционната система запазва информация за много неща, които правите с компютъра. Предполагам знаете, че изтриването на файловете с десен бутон и Delete не означава, че те изчезват завинаги. С Evidence Remover ще заличите цялата информация, отнасяща се до вече изтрити файлове.
За да изтриете всички остатъчни файлове, трябва да изберете дискови дялове, в които ще се извършва търсенето им. Това става от Drives to Scan(Дялове за сканиране).
За да стартирате сканирането, натиснете върху Execute(Изпълняване).Таб: Tracks Cleaner | Инструмент: Unrecoverable Delete

За да не се притеснявате, че някой ще успее да възстанови изтритите от вас файлове, съдържащи конфиденциална информация, може да се застраховате, като използвате Unrecoverable Delete.

• Ако искате да изтриете файл или папка, които никога повече да не бъдат върнати, използвайте Unrecoverable Delete. Повечето от изтритите файлове все още се намират на вашият твърд диск, но са маркирани като изтрити, и това е причината, поради която не ги виждате. Unrecoverable Delete прави възможно изтриването на файлове напълно безвъзвратно!
• За да добавите файлове в списъка за изтриване, натиснете върху Add files to be deleted. Ще се отвори прозорец, от който трябва да изберете нужните файлове.
• Ако пък искате да добавите директории в списъка за изтриване, натиснете върху Add folders to be deleted. Ще се отвори прозорец, от който трябва да изберете нужните папки.
• За да стартирате процеса на изтриване, натиснете върху DELETE FOREVER. Запомнете обаче, че изтрите файлове никога не могат да се възстановят.

Конфигурация:

Добре е преди да започнете работа, да прегледате настройките на приложението или само тези, които са свързвани със задаването на правилата за почистване, за да не изгубите важна информация. За целта отворете прозореца с допълнителните настройки, като натиснете бутона , разположен върху лентата с инструменти. Ще се появи следният прозорец:

1. General (Главни):

Може да промените езика на интерфейса. Наличен е и български превод.
Current language – От тук може да изберете интерфейсен език на програмата. Езиците в списъка са над двадесет.
Advanced mode – Включване/Изключване на разширеният Advanced режим на програмата.
Check for update on startup – Ако маркирате тази опция, при стартиране на програмата, тя автоматично ще проверява за по-нова версия.
За да се запомнят настройките, натиснете върху OK(Запази).

2. Uninstaller (Деинсталатор):

• Show system updates (Not supported in Windows Vista) – Показвай системните актуализации, т.е. Windows updates. Възможно е да посочите дали освен стандартните приложения в списъка за деинсталиране да се извеждат и системните ъпдейти.Тази опция не е активна при Windows Vista.
• Show system components – Показване/Скриване на системните компоненти. Възможно е да посочите дали освен стандартните приложения в списъка за деинсталиране да се извеждат и системните компоненти.
• Enable fast loading mode – Включване на режима за бързо стартиране на програмата.
• Only run the built-in uninstaller – Ако активирате тази опция, няма да виждате помощника за деинсталиране, който ви показах в началото на статията. Ще се стартира само основният деинсталатор на програмата.
• Make a System Restore Point before uninstalling – Ако активирате тази опция, винаги ще се създава точка на възстановяване преди да се деинсталира дадена програма.
За да се запомнят настройките, натиснете върху OK(Запази).3. Junk Files Cleaner :

3.1 General (Главни):

• Drives to Scan – От това поле трябва да изберете кои устройства да бъдат сканирани при Junk File Cleaner.
• Pattern – В това поле са показани всички разширения, които се изтриват от програмата. За да изключите дадено разширение само го отмаркирайте.
• Add – Натиснете тук за да добавите ново разширение в списъка.
• Remove – Използвайте този бутон за да премахнете дадено разширение от списъка.
• Reset Defaults – Ако искате да върнете всички настройки по подразбиране, натиснете тук.
За да се запомнят настройките, натиснете върху OK(Запази).

3.2 Exclude (Изключения):

В този прозорец са показани всички файлове и папки, които са изключени от сканирания. Може да видите списъка с директории, които няма да се претърсват, както и да добавите свои.
Add – За да добавите нов файл или папка в списъка с изключения, натиснете тук.
Remove – Използвайте този бутон за да премахнете файл/папка от списъка.
Reset Defaults – Натиснете тук за да върнете всички настройки по подразбиране.

Hunter Mode

Основен елемент на инструмента е режимът Hunter Mode („Мишена“). Този режим ви дава гъвкавост да деинсталирате програми, да заличите следите на всеки софтуер, който сте използвали на системата, спирате процеси, премахвате от списъка с автоматично стартиращите се приложения и др. Това става по два начина: с издърпване на иконата на програмата от работното поле върху Drop Box с формата на мишена, или след като натиснете с левия бутон на мишката върху това поле го задържите и издърпате върху съответната програма.

Заключение:

Revo Uninstaller успя да ми направи силно впечатление с бързината, гъвкавостта, начина си на работа, невероятно удобния и разбираем потребителски интерфейс и най-вече с ефективността си. Програмата се справя повече от добре с поставените задачи.
Единствения начин да се уверите във всичките тези възможности, е като изтеглите и изпробвате Revo Uninstaller.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари